2024.09.20.

Évzárót tartott a BSE Palóc Farkasok UP SE

Csütörtökön került sor a 2022/2023-as szezont elbúcsúztató eseményre.

Csütörtökön a balassagyarmati Kövi Pál Sportközpont centerpályáján megtartotta már-már szokásosnak mondható évzáró összejövetelét a BSE Palóc Farkasok UP SE. Az eseményen a klub ifjú labdarúgói mellett jó pár szülő is tiszteletét tetette, illetve természetesen szintén megjelentek az egyesület edzői, munkatársai is. A ceremónián történtek kapcsán a klub szakmai vezetője, Magyar Gábor foglalta össze gondolatait weboldalunk számára.

Magyar Gábor: – Csütörtökön a BSE Palóc Farkasok évzáró rendezvényt tartott a csapatainak (U6, U7, U8, U9, U10, U11, U12, U13, U15, U16, U17, U19). Meghívtuk Csach Gábor polgármester urat, aki beszélt a játékosainknak és a szülőknek, többek között a sport és az egészség kapcsolatáról, ahogy arról is, ezért is van kiemelt szerepe az edzőknek, hogy a rendszeres sportolást megszerettessék. Részt vett még a rendezvényünkön a vármegyei közgyűlés elnök-helyettese, Barna János, aki a klubunk elnök-helyettese is egyben, Nagy Andrea, az egyesületünk most kinevezett operatív vezetője, aki üdvözölte a szülőket és a gyerekeket, beszélt a klub terveiről, az ősztől induló kézilabda-, az atlétika és az úszó szakosztályról, ami már el is indult.

Ezután én, mint szakmai vezető mondtam pár gondolatot, kapcsolódva Nagy Andreához. Bejelentésre került, hogy ősztől elindítjuk a futsal szakosztályt, a megyei másodosztályban pedig felnőtt csapatot indít BSE, ami teljesen a Palóc Farkasok utánpótlására épül, és a most kiöregedő U19-esek, illetve a már az utánpótlásunkból korábban kiöregedett játékosok mellett az U19 és U17-es csapatunk játékosai fogják a bajnokságot lejátszani Mátyás Zsolt edzőnk vezetésével. Itt a cél a vármegyei egybe való feljutás. Szót ejtettem továbbá még arról, hogy klubunkat folyamatos támadások érik és negatív kritikák, például anno voltak olyan hangok, miszerint az NB III-as csapat visszalépése miatt, az utánpótlásunk is meg fog szűnni. Most láthatja mindenki, hogy a felnőtt focink is újraéled, ráadásul a sokak által várt módon, hogy teljes mértékben az utánpótlásunkra épül.

Folyamatos a munkánk az utánpótlásnál, és akik kicsit nyomon követik a Facebook-posztjainkat, azok láthatják a videókat, ahol az MLSZ és az MTK szakembereit kérdeztük, mi a véleményük a klubunk munkájáról. Itt a kérdezettek elmondták, hogy nagyon meg vannak elégedve a BSE Palóc Farkasok szakmai munkájával! Ezután az edzők sorban röviden értékelték a csapataikat és minden korostályból a legszorgalmasabb játékost meg is jutalmazták. Majd átadásra kerültek az U16-os csapatunk által megnyert bajnokság aranyérmei és kupája, plusz a gólkirálynak járó serleg Varga Gábornak. Ezt követően az összes együttesünkről készült csapatkép, majd felköszöntöttük Jelen István technikai igazgatót, aki nemrég töltötte be a hetvenedik születésnapját. Végül jöhetett a jól megérdemelt virsli, debreceni mindenkinek, ezután örömfoci és beszélgetések a játékosok, edző, szülők között. Nagyon élvezte az együtt töltött időt mindenki, a gyerekek legfőképp az örömfocit és a falatozást. Jól sikerült évzáró volt!

Fotógaléria: