2024.09.08.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekeztünk napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Vasárnap a Spanyolország-Anglia döntővel véget ér a 2024-es futball-Európa-bajnokságon. Weboldalunk a torna során igyekezett napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros összecsapás kapcsán az MLSZ Nógrád Vármegyei Igazgatóságának Társadalmi Elnökségében tisztséget betöltő Bodonyi Bélát kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény fináléját illetően.

– A két stuttgarti mérkőzést a helyszínen sikerült végigszurkolnom – mondta Bodonyi Béla. A skótok ellen nagyon nagy élmény volt, amihez hasonlót korábban már átélhettem a portugálok elleni három hármas döntetlen alkalmával. Szívből szurkolunk a magyar válogatottnak, amely szerintem elkényeztetett minket az elmúlt időszakban. Harmadszor jutottunk ki az Eb-re. Megítélésem szerint, a mostani szereplés teljesen a realitást tükrözi, mert a német vagy a svájci válogatottal sem tudjuk felvenni a versenyt, ugye mindkét gárda a legjobb nyolc közé jutott. A nemzeti tizenegy megsüvegelendő eredményei, a magyar foci rengeteg gondjáról elterelik a figyelmet. Elég, ha csak a Paks legutóbbi szégyenteljes teljesítményére gondolunk. Ugye egy román másodosztályú csapattól szenvedett sima és megalázó vereséget. Ez a valóság. Iszonyatosan messze vagyunk a világ vagy Európa labdarúgásának szintjétől. Kevés a gyerek, akik vannak, nem futballoznak. Megélhetési bűnözőkkel van teli a TAO-rendszer. Elég csak megnézni ezt a bohózatot, amit itt Nógrád megyei labdarúgás címszó alatt bemutatnak a megye egyes csapataink. Az Eb-re visszatérve, úgy gondolom, a döntéshozóknak át kell gondolni a lebonyolítást, egyúttal azt is, kell-e ennyi csapat. Illetve az, hogy a harmadik forduló mérkőzéseinek nagy része ilyen szalonremivel vagy élvezhetetlen, nézhetetlen összecsapásokkal volt teli, szintén nem javítja a futball megítélését. 

Spanyolország-Anglia: én szeretem a spanyol focit, így nekik fogok szurkolni. Az ő játékuk volt sokgólos, támadó és nézhető ezen a tornán. Minden eddigi meccsüket megnyerték. Nem a számomra sumák, csaló kategóriás együttesek közé lehet őket sorolni. A tippem az, hogy kettő nullra győznek a spanyolok.