2024.09.08.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Szombaton két találkozóval beindulnak a nyolcaddöntők a 2024-es futball-Európa-bajnokságon. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros összecsapások kapcsán Serfőző Pétert kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– Az elmúlt világversenyekhez hasonlóan, most is voltak meglepetések, negatív és pozitív értelemben egyaránt – mondta Serfőző Péter. Azt most tisztán látom, hogy a kisebb csapatok is felnőttek a feladathoz, és meglepetéseket okoztak. Sajnos a harmadik körben a továbbjutott, úgynevezett nagycsapatok már nem tettek meg mindent az ügy érdekében. Többek között ez lett a vesztünk, de nem szabad csak e mögé bújni. Közhely, amit most mondok, de az első mérkőzéshez való hozzáállás, a taktika, a játék valahogy nagyon elcsúszott. Most már élesben fognak történni a találkozók, ki-ki meccsek lesznek. Úgy gondolom, a mutatott játék és a hozzáállás alapján a spanyol válogatott az Eb favoritja. de ott lehetnek a hazai pálya minden előnyét élvező németek. Aztán, ha valami varázslatot előhúznak, még a franciák is. Ettől a három együttestől várom azt, hogy végső befutó lehet.

Svájc-Olaszország: nagyon kiegyenlített játékot várok ettől a mérkőzéstől. Most azt mondom, hogy 1-1 lesz a végeredmény, és hosszabbításban vagy tizenegyesekkel dől el a párharc.

Németország-Dánia: a dánok a maguk lendületével és felszabadultságával játszanak, viszont úgy tűnik, két év után nagyon összeállt ez a német válogatott és erősödött a középpályán egy nagyon meghatározó emberrel, Kroos-sal. 3-1-es hazai győzelmet tippelek.