2024.09.08.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Szerdán két-két találkozóval zárul a 2024-es futball-Európa-bajnokság „E” és „F”-csoportja. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros összecsapások kapcsán az öregmotoros Babcsán Tibort kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– Kár, hogy a magyar válogatott legjobbja sérülten játszik, így nem tudja a maximumot nyújtani, nem megy bele az ütközésekbe sem – mondta Babcsán Tibor. Szerintem ezen a tornán az erő dominál, ami nálam is, hogy bírjanak menni a játékosok. Sokat kell dolgozni, és akkor meglesz az eredménye. Szerintem Németország lesz az Eb győztese.

Szlovákia-Románia: ahogy néztem a románokat, ha lenne egy jó egyéni játékosuk, aki be tudja rúgni a helyzeteket, még jobban lennének. Nekem is egy ember kellene a BSC-be… Rengetegszer kerülnek a kapu előtt, sok munkát tesznek bele, mindent megcsinálnak, de nincs egy vérbeli befejező csatáruk. A szlovákok hoznak egy átlagot, nyomják, dolgoznak. Tudomásul kell venni, a mostani futballban, ha valaki sokat dolgozik és megy, döntő lehet. Tippem: 1-1.

Ukrajna-Belgium: a belgák jobb csapatot alkotnak, ezért nyerniük kell. Az ukránoknál háború van, nem akarom elhinni, hogy tudnak valami különlegest alkotni, mert szerintem a játékosok fejében is ott lehetnek a hazájukban történtek. Emiatt szerintem nem tudnak annyira koncentrálni a focira. 2-1-es belga győzelmet jósolok. 

Csehország-Törökország: a szívem azt mondja, 2-1-re nyernek a törökök. Amúgy döntetlen közeli mérkőzésre számítok. Magyar továbbjutás miatt kellene a török siker. 

Grúzia-Portugália: a grúzok kakukktojás együttes. Náluk is a befektetett munka dominál, de nincs egy kiemelkedő emberük, aki eldöntené a meccseket. A portugál gárda nagyobb tudású játékosokból áll, 3-1-re fognak nyerni C. Ronaldóék.