2024.09.08.

A 2024-es labdarúgó-Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Szombaton három meccsel folytatódik a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros találkozók kapcsán a régiónk élvonalában a Bánk-Dalnoki Akadémia színeiben gólkirályi címig jutó Kiss Károlyt kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– A topcsapatoktól szakmai és szurkolói szemmel is színvonalas, közönségszórakoztató meccseket, a kisebb csapatoktól élvezetes, “őszinte” focit várok – kezdte Kiss Károly. A magyaroktól a csoportból való továbbjutást várom, ha esetleg nem sikerül, akkor is büszkék lehetünk arra, amit az elmúlt években láthattunk tőlük, de azért titkon remélek egy kiugró eredményt.

Magyarország-Svájc: Az első meccs mindig fontos egy tornán, a németek fölényes győzelme után, ha sikerülne három ponttal nyitni, nagy esélyünk lenne a továbbjutásra, ugyanis nem hinném, hogy a magyarok beleszaladnak egy ilyen vereségbe, sőt… A tippem 1-0, természetesen a javunkra.

Spanyolország-Horvátország: Én alapból spanyol párti vagyok, közel áll hozzám a játékstílusuk, viszont a horvátokat egységesebb csapatnak tartom, és a nagy tornákon is rendre jól szerepelnek. A csoportmeccsek egyik legszínvonalasabb mérkőzésére számítok. Tippem: 2-2.

Olaszország-Albánia: Ezen a meccsen egyértelmű olasz győzelmet várok, annyira simát nem, mint a tegnapi nyitómérkőzés, elvégre az albánok csak csoportelsőként jutottak ki. Ennek ellenére 2-0-s olasz győzelmet tippelnék.