2024.10.18.

A 2024-es labdarúgó-Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Pénteken a házigazda németek Skócia elleni mérkőzésével kezdetét veszi a 2024-es labdarúgó-Európa-bajnokság. Weboldalunk a torna során igyekszik majd napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A nyitómeccs kapcsán az SBTC elnyűhetetlen technikai vezetőjét, Balga Józsefet kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény legelső összecsapását illetően.

– Imádom Eb-t, mert hosszú ideig fog tartani a fociláz, szinte mindennap lesz látnivaló – vágott bele Balga József. A focirajongók a meccsekhez igazítják napi programjukat, köztes időben az esélylatolgatás és a kiértékelés tartja őket lázban. Így vagyok én is ezzel, mivel a baráti körömben mindenki szereti a focit, így lesz bőven miről beszélgetni (vitatkozni) a remélhetően magas színvonalú mérkőzésekről. A német-magyar mérkőzést a helyszínen tekintem meg, nagyon szurkolok a magyar csapatnak, és továbbjutást várok.

Amit én tippelek a legjobb első két helyezettekre: „B” csoport: Spanyolország, Olaszország. „C” csoport: Dánia, Anglia. „D” csoport: Franciaország, Ausztria. „E” csoport: Belgium, Szlovákia. „F” csoport: Csehország, Portugália. A négy legjobb harmadik helyezettekre a voksom: Svájc, Szerbia, Hollandia és Ukrajna.

A végső győzelemre az olaszokat, a franciákat, a spanyolokat és a házigazda németeket tartom esélyesnek. Persze ezt a jóslást nem kell komolyan venni, lehetnek a tornán bombameglepetések, nagy bukások. Mondani szokták – a labda gömbölyű -, bármi megtörténhet egy adott mérkőzésen, korai kiállítás, kulcsjátékos sérülése, kihagyott helyzetek, rossz VAR-döntés, stb., ami döntően tudja befolyásolni a meccs végkimenetelét. Ezért is szép a foci. Hajrá, Magyarország!

A Németország-Skócia találkozó kapcsán annyit mondanék, remélem, nem folytatódik a megnyitómérkőzések története, mert általában döntetlenek és unalmas mérkőzések szoktak lenni. Bízom benne, a házigazdák kitömik ellenfelüket. A tippem: 2-0.