2024.09.19.

A 94. percben mentett pontot a Szendehely

Hiába vezetett két góllal a Diósjenő, nem sikerült megszerezni a győzelmet.

Szombaton Diósjenőn járt a Szendehely a vármegyei élvonal utolsó, harmincadik körében. Remekül indították a csörtét a házigazdák, pár perc alatt meglett a vezetés, Varga Gyula jóvoltából. Az első félidő derekán a hazaiak másik játékos-edzője, Bőgér Dávid is bevette a kaput. Még ebben a félidőben Németh Árpád szépített, visszahozva övéit a mérkőzésbe. A második felvonásban nem tudták eldönteni az összecsapást a diósjenőiek, a becsülettel harcoló másik oldalnak pedig szó szerint az utolsó pillanatokban sikerült az egyenlítés. Németh Dávid a 94. minutumban egalizált, egyúttal kialakítva a kettő kettes végeredményt. Végül is megkaparintotta az ötödik pozíciót Kovács Imre legénysége.

Megyei I. osztály, 30. forduló:

Diósjenő SE-Szendehely FC 2-2 (2-1)

Diósjenő, 100 néző. Vezette: Kovács M. (Csillik B. L., Chikán P.)

Diósjenő SE: Szaszovszki – Haljárszki, Pincze, Makkai, Sebők (id. Monostori L., 80.) – Holman, Krajcsek, Bőgér D. (Valent, 66.) – Lami, Varga Gy., Monostori A. Játékos-edzők: Varga Gyula, Bőgér Dávid.

Szendehely FC: Darázs – Dancsó, Németh D., Pápai, Bera – Hugyecz (Szrnka, 67.), Németh Á., Szép (Gembolya, 84.), Balogh – Németh Á. V., Szegvári. Vezetőedző: Kovács Imre.

Sárga lap: Bőgér D., Makkai, Holman, ill. Németh Á. V., Szrnka

Gól: Varga Gy. (8.), Bőgér D. (24.), ill. Németh Á. V. (34.), Németh D. (94.)

Jók: az egész csapat, ill. Bera, Dancsó, Balogh, Németh D.

Varga Gyula: – Szomszédvari rangadóhoz méltó mérkőzés volt! Nagy iram jellemezte a meccset. Valamelyest a Szendehely birtokolta többet a labdát. Szögletekből és átlövésekből veszélyeztettek, de nem mondanám, hogy veszélyesek voltak a kapunkra. Kettő okos góllal tudtunk vezetni. Aztán egy eltolódás miatt átlövésből szépített a Szendehely. A második félidőben jöttek becsülettel, de benne volt a levegőben a kontrából való találat számunkra, amiket elpuskáztunk. Volt három igen komoly lehetőségünk, míg az ellenfélnek talán egy! Szegvári gyönyörű cselsorozattal jutott helyzetig, amit mellé rúgott. És persze, ahogy lenni szokott, a 94. percben egyenlítettek a vendégek egy kavarodás után. Kár a múltkori és ezért a mérkőzésért! A végén sikerült kettő nullás előnyből döntetlent elérni. Így alakult! Nem csüggedünk! Nagyon köszönjük az egész csapatnak a szezonhoz való hozzáállását! A vezetőségnek, hogy ilyen létesítményben futballoztunk! A diósjenői szurkolóknak azt a mérhetetlen buzdítását! A Szendehely csapatának gratulálunk az ötödik helyezéshez!

Kovács Imre: – Először is, köszönet a ‘jenői játékosoknak, hogy közös sorfalat állva, együtt köszöntöttük Liszkai Gerit. Másodszor, köszönet mindazoknak az embereknek, akik az ötödik helyezés eléréséhez bármit is hozzátettek, egyben külön köszönet Márkus Zsoltnak és Barcza Frank Svennek, akik oroszlánrészt vállaltak ebben. Harmadszor pedig, köszönöm játékosaim hozzáállását és teljesítményét, egyben gratulálok csapatom elért eredményéhez! A sportszerű mérkőzésről annyit, hogy meddő mezőnyfölényben és sok lehetőséget elpuskázva, udavarias látogatókként kétgólos előnyt adtunk a hazaiaknak, de innen is talpra tudtunk állni, és a hosszabbításban szerintem megérdemelten egalizáltunk, mellyel „önerőből” sikerült begyűjtenünk az ötödik pozíciót, ezzel pedig a táblázat első harmadában végeztünk. Minden Nógrád vármegyei csapatnak és sportszeretőnek jó pihenést, feltöltődést és sikeres felkészülést kívánok a nyári szünetre illetve a következő szezonra!

A bajnokság végeredménye: