2024.09.08.

Zárásképpen megtörte a jeget a Bátonyterenye

Huszonkét nyeretlen bajnoki után a Berkenyét múlta felül Berki Krisztián együttese.

Szombaton Bátonyterenyén volt jelenése a Berkenyének a vármegyei élvonal utolsó, harmincadik körében. Parádésan kezdtek a sereghajtó hazaiak, Myszor két perc alatt beköszönt. Ugyan szépen lassan felébredt a másik oldal, válasz nem érkezett, sőt a szünethez közeledve Bellér és Lenkei növelte övéi előnyét. A második felvonásban sem adták föl a látogatók, de a felzárkózás elmaradt. A játékrész derekán Bakos Tamás volt eredményes a házigazdáktól, majd a hajrához érve legalább egy kozmetikázást elértek a végül négy egyes vereséget szenvedő vendégek. Huszonkét nyeretlen bajnoki után tudott ismét diadalmaskodni a bátonyi alakulat.

Megyei I. osztály, 30. forduló:

Bátonyterenyei TC-Berkenye SE 4-1 (3-0)

Bátonyterenye, 50 néző. Vezette: Boda V. (Szász K., Szemesi Zs.)

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Nagy Norbert (Bakos Á., 65.), Kiss B., Almási, Ivánfy – Berki Sz. (Gyura, 58.), Bakos T. (Toldi, 72.), Sasvári, Lenkei – Myszor, Bellér (Lengyel, 58.). Vezetőedző: Berki Krisztián.

Berkenye SE: Flamich – Hesz, Keresztes M., Genzelman, Schlenk – Balázs M., Rottek, Rusvay – Fábri, Debre, Mátyás P. Játékos-edző: Rusvay Gergely.

Gól: Myszor (2.), Bellér (39.), Lenkei (45.), Bakos T. (70.), ill. Mátyás P. (83.)

Jók: az egész csapat, ill. Rottek, Balázs M.

Berki Krisztián: – Az utolsó mérkőzéshez érve sem volt más a helyzet, mind eddig! Reggel még csak kilencen voltunk, aztán az idő haladtával szépen összeállt a csapat. A meccs összképe alapján megérdemelt győzelmet szereztünk, egy rendkívül szimpatikus és sportszerű csapat ellen! Erre mondják azt, minden jó, ha jó a vége! Szeretném megköszönni a csapatnak az egész évet, köszönöm, hogy elmondhatom, hogy a BTC csapata minden mérkőzésen becsületesen kiállt és lejátszotta a meccseit! Ebben a helyzetben, amiben voltunk, számomra ez volt a legnagyobb feladat! Próbáltunk helytállni minden találkozón, és egy kis szerencsével talán jobb pozícióban is lehettünk volna a tabellán. Úgy gondolom, most érkezett el az idő, hogy továbbálljak. Vannak tervek az egyesületnél, ami nagy öröm számomra, mindig a szívem csücske marad a BTC csapata! Köszönöm, hogy itt lehettem, megtisztelő volt számomra a feladat, adott a csapat egy bajnoki aranyat nekem, amit sosem felejtek! Minden olyan embernek, aki segítette a munkámat, nagy köszönet érte, minden játékosomnak jó egészséget és további sportsikereket kívánok! „Alma”, „Pityke”, Norbi, „Igor”, Bence, Bazsi, „Szebi”, Lenkei, nélkületek nem ment volna! Köszönöm, „Köpcike”, köszönöm neked külön, hogy ott voltál velünk, nagyon örülök, hogy közelebbről is megismerhettelek!

Rusvay Gergely: – A héten többen mondták, hogy ne álljunk ki, nem vagyunk meg, de amíg én vagyok az edző, ez a Berkenyével nem történhet meg! Sok dolgot tudnék sorolni, hogy megint tizenegyen voltunk, megint Máténak kellett mezőnyben játszania, hogy két olyan játékos játszott, aki fél éve nem is fociznak már. Nekik nagy köszönet (Balázs Márk, Keresztes Máté), de mégis pozitív, hogy kiálltunk, így a becsületünk megmaradt. A meccsről annyit, hogy egy nullnál hatalmas büntetőt nem adtak meg nekünk, ami számomra hihetetlen volt. A második félidőt egy egyre tudtuk hozni és még volt három óriási ziccerünk, de nyilván megérdemelt a hazai siker! Sok sikert a Bátonyterenyének és köszönjük a vendéglátást!

A bajnokság végeredménye: