2024.10.28.

Ikszelt a Karancslapujtő II-vel a BSC

Három győzelem után döntetlent ért el Balassagyarmaton Szőrös Krisztián együttese.

Szombaton a Balassagyarmati SC-nél volt jelenése a Karancslapujtő tartalékcsapatának a vármegyei másodosztály tizedik körében. Az első negyedóra letelte után Csábi Tamás révén vezetést tudtak szerezni a hazaiak, majd feljebb kapcsoltak a látogatók és a szünethez közeledve Banka Dávid büntetőjével egyenlítettek. Ezt követően sem a szünetig, sem a mérkőzés lefújásáig nem változott már az állás. Mindkét oldal érhetett volna el újabb gólt, de már egyik társulat sem tudott fogást találni a másikon, így összességében igazságosnak mondható, egy egyes döntetlennel zárult a férfias ütközet. Lássuk a részleteket!

Vármegyei II. osztály, 10. forduló:

Balassagyarmati SC-Karancslapujtő KSE II 1-1 (1-1)

Vezette: Kiss-Bilkei B. (Farkas P. A., Zsélyi Cs.)

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Beniczky, Rodák, Barna (Pifka, 75), Csábi T., Csábi B., Szilveszter (Buzás, 82), Tóth Ákos (Major, 59), Orgoványi (Rados, 90), Csordás K., Vas. Játékos-edző: Pifka Gergő.

Karancslapujtő KSE II: Gordos (Gáborik, 86) – Susán, Cseh, Tóth P., Banka K. (Bari, 46), Banka D. (Putnoki, 46), Botos, Várbogyai, Oláh (Gyurkó, 46), Bodor, Béres (Szőrös, 77). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Sárga lap: Beniczky, Rodák, Csábi T., Tóth Ákos, ill. Botos

Piros lap: Gyurkó (95., Karancslapujtő KSE II)

Gól: Csábi T. (16.), ill. Banka D. (34.)

Jók: Csordás Á., Csordás K., Vas, Beniczky, Orgoványi, Rodák, Barna, Csábi T., ill. senki

Pifka Gergő: – Ahogy az várható volt, egy pikáns csata alakult ebből a mérkőzésből. Úgy vélem, az első fél órában mi domináltunk, és kis szerencsével akár háromgólos előnyre is szert tehettünk volna, de végül csak egy találattal hoztuk a meccs ezen periódusát. Megjegyzem, Csábi Tomi egy remek gólt szerzett, egy szépen végigvitt támadás végén felpörgette saját magának a labdát, majd azt egy kapásmozdulattal vágta a hálóba, igazán zseniális megoldás volt. Ezt követően kicsit elkényelmesedtünk, és hagytuk, hogy kicsit ránk jöjjenek, amit végül egy elkerülhető és végül értékesített büntetővel meg is büntetett ellenfelünk. A második játékrészben sajnos a játékvezetők kezéből is kicsit kicsúszott az irányítás, elég sokszor megtörték a játék menetét, és ide is, oda is tévedtek pár olyat, amit akár számon is lehetne kérni rajtuk, de összességében úgy gondolom, nem ezen múlt a mérkőzés végkifejlete. Habár a második félidő egészét nézve talán kicsit a vendégeké volt, a végén mégis mi támadtunk inkább a győzelemért, és ők próbáltak kontrázni, de ekkor már egyik csapatban sem volt meg a megfelelő lendület, hogy eldöntse az összecsapást, így úgy gondolom, igazságos pontosztozkodás lett a vége. Sok sikert kívánok a harcias ellenfelünknek, igazán jó és elismerésre méltó csapatot alkotnak. Nekünk a szezon talán legnehezebb meccse jön, ahol megpróbáljuk a lehetetlennek tűnőt és igyekszünk pontokat rabolni a Somostól!

Szőrös Krisztián: – Mi játszottuk a forduló meccsét ezen a hétvégén, ott el is mondtam, hogy azonos erők csatája lesz, ezt abból is gondoltam, mert nekünk idegenben még mindig nehezebben megy egy picit, ennek a titkára még nem jöttem rá. Úgy is történt, ahogy gondoltam, a ‘Gyarmat csapata a maga kis játékát játszva, hogyha az első félidőben akár két-három góllal is elhúz tőlünk, akkor igazából nem szólhattunk volna semmit. A saját csapatunkról csak annyit, hogy egy hitehagyott, egy focizni nem akaró társaságot mutatott, rá sem ismertem a csapatra. Vannak ilyen meccsek is, senkit sem szeretnék elmarasztalni, mert ez a futball. A mi erősségünk az, hogy akik hétvégenként pályára lépnek, azok mind karancslapujtői lakosok, karancslapujtői srácok, ez adja meg nekünk azt az erőt, és azt a kis pluszt, amivel ott tudtunk lenni eddig az első helyen. Gratulálok a ‘Gyarmatnak, azt csinálták, amit kell, az ő játékuk érvényesült, mi átvettük ezt a játékstílust, és úgy gondolom, egy igazságos döntetlen született. Nem szoktam foglalkozni a játékvezetéssel, mert nem az én tisztem eldönteni, hogy ki a jó bíró és ki nem, és mindenki ember és hibázhat, de az már számomra is felháborító volt – talán ezt már a habitusomon is lehetett érezni, hogy egy picit kiborultam -, hogy amikor egy utolsó ember hátulról páros lábbal odaugorva, becsúszva agyonrúgja a mi csatárunkat, arra azt mondja nekem a játékvezető, hogy ez nem piros lap, akkor lett volna az, hogyha lerántja. Nem üzengetni szeretnék, csak úgy gondolom, hétről hétre saját erőből készülünk a mérkőzésre, saját erőből tudunk eljutni meccsekre, és igazából tizenöt ember játékát el lehet úgy is rontani, hogy érdektelenné teszi azokat a szitukat. Összefoglalva, egy igazságos döntetlen született, mi is hagytunk ki ziccereket, ők is hagytak ki. A ‘Gyarmat csapatának további sok sikert kívánok, mi meg készülünk a következő fordulónkra.

A bajnokság aktuális állása: