2024.10.25.

A hétvége játékosa a Vármegyei III. osztályban

Csapata legjobbjaként, góllal vette ki a részét együttese meglepetéssikeréből a Bernecebaráti-Kemence védője.

Szerkesztőségünk immáron az őszi szezon során is hétről hétre meg fogja választani a Vármegyei III. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény kilencedik köre után a Bernecebaráti-Kemence védője, Kiss István mellett tettük le a voksunkat, aki csapata legjobbjaként gólig jutva vette ki a részét a Rétság ellen komoly meglepetésre kettő nullás diadalt arató együttese bravúrjából. Most pedig jöjjön a remek napot kifogó hátvéddel készült interjúnk!

– Hogyan tudja összefoglalni a komoly meglepetéssel záruló találkozót?

– Eléggé foghíjasan tudtunk kiállni erre a mérkőzésre is sajnos – kezdte Kiss István. Férfias küzdelemre számítottunk a meccs előtt, és ez be is bizonyult. Mindkét csapat szívósan kezdte meg az összecsapást, voltak helyzetek itt is-ott is. A kapusunknak is köszönhetően, le tudtuk hozni gól nélküli döntetlenre az első félidőt. A második félidőben egy szabadrúgásból megszereztük a vezetést, ami hatalmas lendületet, és hitet adott a csapatnak. Az első gól után próbálkozott a vendégcsapat, ahogy azt tenni is kell egy ilyen helyzetben, viszont egy kontratámadással már kettő nullra vezettünk. Csapatként funkcionáltunk az egész mérkőzésen, megérdemelten nyertünk. A Rétságnak további sok sikert kívánok!

– Mi a véleménye a saját teljesítményéről?

– Megszereztem a vezetést a csapatomnak, de úgy gondolom, nem csak én, hanem az egész gárda százszázalékos teljesítményt nyújtott a pályán.

– Minek volt köszönhető ez a kiemelkedő bravúr?

– Annak, hogy odatettük magunkat, higgadtak voltunk, amikor higgadtnak kellett lenni, kemények voltunk, amikor keménynek kellett lenni. Együtt mozogtunk, tettük a dolgunkat csapatként. A további mérkőzésekre is szeretnénk ezt folytatni.

– Miképpen értékeli együttese eddigi szezonját? 

– Sokszor balszerencsések voltunk, nem úgy jött ki a lépés, ahogy azt mi szerettük volna. Sérüléshullámban is szenvedünk, reméljük, minél előbb visszatérnek a többiek.

– Mire számít a folytatásban?

– Bízom benne, hogy ezt a lendületet, át tudjuk vinni a következő mérkőzésünkre is. Hiszek a csapatomban, tudjuk, mire vagyunk képesek, ha száz százalékig koncentrálunk a meccseinkre. 

– Vasárnap Nőtincsre hivatalosak. Mit vár a következő körben?

– Természetesen szeretnénk pontokat gyűjteni Nőtincsen, de ehhez küzdenünk kell ismételten csapatként, és remélem, ezt meg is valósítjuk vasárnap. A csapat nevében pedig szeretnénk megköszönni elnök úrnak, Esztergomi Zsigmondnak, hogy ő mindig biztat, kitart, és motivál minket. Köszönjük, elnök úr! Hajrá, Szokolyi!