2024.10.25.

A hétvége embere

Duplával segítette idegenbeli sikerhez csapatát a Szécsényben győzedelmeskedő Diósjenő támadója. 

Szerkesztőségünk immáron az őszi szezon során is hétről hétre meg fogja választani a Vármegyei I. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény kilencedik köre után a Diósjenő csatára, Szikszai Benedek mellett döntöttünk, aki csapata legjobbjaként duplázva segítette hozzá együttesét a Szécsényben elért három egyes sikerhez. Most pedig a jó napot kifogó támadóval készült interjúnk!

– Hogyan tudja összefoglalni a mérkőzést?

– A legutóbbi meccsünk érdekesen alakult, hiszen kötelező három pontért utaztunk Szécsénybe, és ezek a találkozók a legnehezebbek – mondta Szikszai Benedek. Sajnos a játékunk nem is úgy alakult, ahogy elterveztük, viszont a kötelező győzelmet megszereztük, és nagyon örülök, hogy ehhez két góllal is hozzá tudtam járulni.

– Mi a véleménye a saját teljesítményéről? 

– Boldog vagyok, hogy számomra jól indult ez a szezon, ez az új kihívás. Viszont egy pillanatig sem vehetek visszább, továbbra is keményen kell dolgoznom, hogy a jövőben is eredményes tudjak maradni.

– Milyen körülmények között mostani klubjához a nyár folyamán?

– Kővári Péter és Horváth Péter keresett meg engem, hogy csatlakozom-e egy fiatal, ambiciózus, hajtós brigádhoz. Nagyon tetszett az elképzelés, ezért egyértelműen igent mondtam, így kerültem én ehhez a klubhoz. Nagyon hálás vagyok a bizalmukért!

– Miképpen vélekedik együttese eddigi szerepléséről?

– Számunkra teljesen új ez a terep, mint az előbb is említettem, nagyon fiatal ez a csapat, sokan nem is fociztak még ilyen szinten felnőttben, köztük én sem, viszont véleményem szerint van keresnivalónk ebben a bajnokságban, “ehetünk erről az asztalról”.

– Mit vár a továbbiakban?

– A későbbiekben nagy fejlődést várok, és hogy eredményesebbek, sikeresebbek tudjunk lenni. Ehhez mind időre van szükségünk, de képesek leszünk a tabella elejére érni.

– Szombaton a Héhalmot fogadják. Mire számít a következő fordulóban?

– Hétvégén ismét a kötelező három pont a célunk, és hogy a játékunk is úgy alakuljon, ahogy azt elterveztük, de biztos vagyok benne, hogy az ellenfelünk kemény ellenállást fog végrehajtani, így nem lesz egyszerű feladatunk, ahogy eddig sem, de én nagyon bízom a sikerünkben, és hogy győzelemmel fogunk lejönni a pályáról.