2024.10.23.

Hátrányból felállva nyert a Somos

Nem tudott pontot szerezni az Építők.

Vasárnap az Építőket fogadta a Somos a vármegyei másodosztály kilencedik körében. Gerhát révén pár perc elteltével előnybe kerültek a vendégek. Szépen lassan felocsúdtak a házigazdák, aminek eredményeképpen az összecsapás harmadához közeledve Lakatos egalizált, majd Szeles fordított. Ezt követően jobbára a hazaiak akarata érvényesült a pályán, a másik oldal kontrákkal próbálkozott. Bár már előbb is lezárhatták volna a meccset a somosiak, erre a hajráig kellett várni, amikor is Znamecz vette be a kaput. Három egyes győzelmet aratott Oláh Teofil csapata. Lássuk a részleteket!

Vármegyei II. osztály, 9. forduló:

Somos VSE-Építők KC 3-1 (2-1)

Vezette: Kis Zs. (Kis G. Zs., Bakonyi B.)

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó (Láposi, 71), Oláh T., Znamecz, Bujtár, Oroszi (Vanó, 86), Horváth Sz., Kerényi, Hranek (Határ, 86), Lakatos, Szeles. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Építők KC: Horváth Á.- Baranyi, Klajban, Somoskői, Nyerges (Jedlicska, 68), Máté, Dániel, Lehoczki (Kollár, 85), Gerhát (Cseri, 85), Kobolák (Berki, 80), Palotai M. (Palotai D., 57). Vezetőedző: Tarlósi Milán.

Sárga lap: Oláh T.

Gól: Lakatos (28.), Szeles (31.), Znamecz (84.), ill. Gerhát (8.)

Jók: Lakatos, Kerényi, Oroszi, Szeles, ill. Horváth Á., Somoskői, Dániel, Klajban, Kobolák

Oláh Teofil: – A mérkőzés elején egy figyelmetlenségből megszerezték a vezetést a vendégek, aztán hamar sikerült rendezni a sorokat és még az első félidőben meg tudtuk fordítani az eredményt. A játék képe alapján megérdemelten tartottuk itthon a három bajnoki pontot, a helyzeteink alapján nagyobb arányú győzelem is születhetett volna. Gratulálok a csapatnak, további sok sikert a vendégeknek!

Tarlósi Milán: – Jól kezdtük a meccset, első tíz percben már meg is szereztük a vezetést, és voltak még lehetőségek. Aztán egy szögletnél sajnos lemaradtunk és kaptunk rá gyorsan még egyet, itt már azért dominált a Somos. A második félidő is hazai fölényben telt, próbáltuk kihasználni a gyors játékosainkat elöl, de sajnos az utolsó érintésekbe mindig hiba csúszott, pedig párszor voltunk a kapussal szemben. Nem tudok mást mondani, megérdemelt hazai siker született, egy kis szerencsével lehetett volna több benne, de nem vagyok elégedetlen, büszke vagyok a csapatomra! Sok sikert a Somosnak! Jenci barátom hetek óta üzenget nekem, hogy majd ellenünk megmutatja, aztán pont meghúzódott a hétvégén. A bátor….

A bajnokság aktuális állása: