2024.10.21.

Újabb győzelmet aratott a Bátonyterenye

Három nyeretlen mérkőzést követően a BSE ellen diadalmaskodott Sárközi Tamás csapata. 

Szombaton a BSE-t fogadta a Bátonyterenye a vármegyei élvonal kilencedik körében. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a felek, hiába birtokolták többet a labdát a házigazdák, csak meddő fölényig jutottak, rendkívül masszívan záró ellenfelükkel szemben. Aztán tíz perc sem telt el a második etapból, amikor Gazdag révén előnybe kerültek a hazaiak, majd Sasvári jóvoltából gyorsan növelték lépésfórjukat. Ezt követően is mindent beleadtak a látogatók, de nem tudtak szépíteni, ráadásul a hajrában még egyszer kapituláltak, Myszor állította be az övéi három nullás győzelmét jelentő végeredményt. Lássuk a részleteket!

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

Bátonyterenyei TC-Balassagyarmati VSE 3-0 (0-0)

Bátonyterenye, 100 néző. Vezette: Kiss D. (Varga P. B., Smelkó K.)

Bátonyterenyei TC: Krajecz – Myszor, Gazdag, Sasvári (Pöstényi, 70), Bakos (Nagy-Majdon, 81), Kiss, Német, Rátóti, Illés, Almási (Juhász D., 46), Simó (Monye, 83). Vezetőedző: Sárközi Tamás.

Balassagyarmati VSE: Juhász K. – Erdélyi, Bukta, Soós-Valenta, Varga G. (Pécsi, 76), Molnár, Jele, Sallói, Pincze, Varga Cs., Csillik (Kelecsényi, 76). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Gól: Gazdag (54.), Sasvári (55.), Myszor (86.)

Jók: Gazdag (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Soós-Valenta, Molnár, Erdélyi

Sárközi Tamás: – Teljesen megérdemelten nyertük meg a mérkőzést! Végig mi kontrolláltuk a játékot, csak rajtunk múlt, hogy melyik periódusában rendezzük le a meccset. Ami nagyon tetszett, hogy a csapat nem kapkodott, hanem türelmesek voltunk, és végig taktikailag fegyelmezettek voltak a játékosok, plusz a cserék is hozzátettek a sikerhez. Nagyon örülünk a mai sikernek, hiszen nekünk ez fontos eredmény, mert ez visszaigazolja, hogy miért is dolgozunk, így tudunk lépésről lépésre építkezni! Nagy elismerésem a Balassagyarmatnak, akik ilyen fiatal csapattal építkeznek és dolgoznak!

Mátyás Zsolt: – Az első félidőben a hazaiak többet birtokolták a labdát, de csapatom megfelelő taktikai fegyelemmel futballozott, jól zárt a védelmünk, amit nem nagyon tudott bontani az ellenfél. A második játékrész elején jött egy kétperces rövidzárlat, szokásos nagy hibák, két perc alatt két gól. Ezek után is mentünk becsülettel, de sajnos súlytalanok voltunk, ahogy a párharcokban is. Ezekben jobb volt az ellenfelünk, így győzelmük megérdemelt. Gratulálok nekik és további sok sikert kívánok a jövőben!

A bajnokság aktuális állása: