2024.10.19.

Messzi túra vár az SBTC-re

Vasárnap Cigándon vendégeskednek az NB III-as fekete-fehérek.

A DVTK II elleni nagyon fontos siker után vasárnap tizenhárom órás kezdéssel Cigándon lép pályára az NB III Észak-Keleti-csoportjában szereplő SBTC. Weboldalunk élőben közvetíti a tizenkettedik fordulóban esedékes összecsapást. A hetedik helyen álló házigazdákat irányító Igor Bogdanovic mellett a salgótarjániakat felkészítő Sebestyén Szilárd is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 12. forduló, 2024. október 20. (vasárnap), 13.00:

Bacsó Beton-Cigánd SE-Salgótarjáni BTC

Cigánd, Városi Stadion. Vezeti: Török Mihály (Hovanecz Máté László, Vilmányi Simon)

Igor Bogdanovic, a Bacsó Beton-Cigánd SE vezetőedzője:Mi egy érdekes sztoriban vagyunk. Ha visszagondolok az előző szezonra, ahhoz képest nyilván gyenge teljesítményt nyújtottunk eddig. Ennek megvannak az okai, szerintem tudjuk, hogy mi a probléma. Azonban, ha azt nézzük, hogy az újoncként eltöltött idény után ez a második évünk, a legfontosabb az lehet egy ilyen társaságnak, hogy elkerülje a kiesést. Egy ilyen helyzetben lévő csapatnak a második évad mindig fontosabb, mint az első. Szóval, ha így nézzük, nem játszunk és nem szerepelünk rosszul, én viszont nem szeretem a közepes szintet, így egyelőre az ez idáig bemutatott teljesítményünkkel nem tudok elégedett lenni és nem is vagyok az. A bajnokság előtt nem beszéltünk konkrét célról, hogy éppen ne essünk ki, legyünk bajnokok vagy éppen zárjunk a nyolcadik helyen. Egyáltalán nem! Szerintem a vezetőség azt várja tőlünk, hogy ebben, a szerintem a múltkorinál erősebb NB III-as mezőnyben legyünk benne az első ötben, minél közelebb a dobogóhoz. Amennyiben ezen felül tudnánk teljesíteni, nyilván örülnénk neki, de perpillanat nincsen kitűzött célunk. Vasárnap azt várom, hogy változtassunk azokon a dolgokon, amiket eddig nem csináltunk meg százszázalékosan, és legyünk azon, hogy végre kezdjük el jól végrehajtani ezeket a dolgokat. Úgy vélem, nem biztos, hogy az ellenfelünk tabellán elfoglalt helyezése a valós tudását mutatja, hogy mire is képesek a vendégek. Tényleg az a meggyőződésem, hogy ez a gárda többre képes annál, mint amit eddig elért. Nekünk az lesz a feladatunk, hogy maximális hozzáállással és akarattal, ne engedjük meg nekik, hogy éppen most mutassák meg, jobbak annál, mint az eddigi eredményeik. Már elmondtam a fiúknak, de hangsúlyozni fogom a szombati edzésen is, mindent el kell követni, hogy ez a mérkőzés meglegyen. Egyértelmű, hogy győzelmet várok! Motkó Benjámin megfázás miatt nem tudott edzeni a héten. Gégény Zénó pedig fogfájás miatt nem vett részt a foglalkozásokon. Ők ketten nem bevethetők. Eltiltottunk szerencsére nincsen. 

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Végre győztes mérkőzés után kezdhettük a hetet. Ennek következtében felszabadultan, és ami a legfontosabb, hogy jókedvűen teltek az edzések! Sikerült megfojtani a DVTK II játékát, mi hoztuk a szokásos három-négy lehetőséget, és az egyikből eldöntöttük a meccset. A következő találkozó hosszú utazás után, erős ellenfél ellen következik. Az előző szezonban két szoros csatát vívtunk ellenük, reméljük, a mostani is ilyen lesz. Próbáltuk feltérképezni a játékukat és annak alapján felkészülni. Azon dolgozunk, hogy növeljük a pontjaink számát, ehhez hozni kell a szokásos harcmodort, elszántságot, és még attól egy kicsivel többet! Apróbb sérültjeink vannak, de remélem, mindenki összekapja magát, és teljes kerettel vághatunk neki a mérkőzésnek.