2024.10.18.

Férfias csaták színezik a keleti vármegyei háromban

A Feláldozhatók a Palotást fogadja, Nagylócra látogat a Bercel, Mátramindszentre hivatalos a Kazár.

Ezen a hétvégén a kilencedik körre kerül sor a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának 2024/2025-ös kiírásában. Két meccset szombaton bonyolítanak le, míg három összecsapást vasárnap rendeznek meg. Nézzük meg, mire számítunk a soros program kapcsán!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 9. forduló:

2024. október 19. (szombat), 12.00:

Mátramindszent SE-Kazár KSE

Ez a csörte is a masszív ütközetek közé tartozik ebben a körben. Két, közvetlen riválisnak számító gárda fut össze. A táblázaton is éppen egymás mellett foglalnak helyet az érintettek, az ötödik vendégek mindössze egy ponttal előzik meg a másik oldalt. Közös a résztvevőkben, hogy egyaránt változatosan lépegettek a mögöttünk hagyott hetekben, képesek voltak pozitív és negatív tekintetben is meglepetésekre. Szintén hasonlítanak abban a társulatok, hogy nyertek az előző hétvégén, a Kun Norbert vezette ‘mindszentiek idegenben hozták a kötelezőt, a látogatók pedig otthon intézték el csúnyán az éllovast. Érzésünk szerint, most egy teljes mértékben nyíltnak ígérkező viaskodásnak vágnak neki a felek, gyakorlatilag akármi megtörténhet. Az ismerősebb környezet a házigazdák mellett szól, teljes erőbedobással azonban Kovács Gyula brigádjában is meglehet a szükséges potenciál ahhoz, hogy felülkerekedjen vetélytársán és begyűjtse a fontos bajnoki egységeket.

2024. október 19. (szombat), 14.00:

Ziccer SZSE Nagylóc-Bercel KSK

Ebben a párosításban is élcsapatok néznek egymással farkasszemet, a búfelejtésben reménykedve. Perpillanat ugyanannyi ponttal rendelkeznek a résztvevők, az eddig egy meccsel kevesebbet megvívó negyedik fogadja a harmadik helyezettet. Itt is-ott is oldalon lenne mit köszörülni azon a bizonyos csorbán, mindkét legénység sokkoló vereséget szenvedett legutolsó küldetésén. A minél fényesebben csillogó éremben gondolkodó nagylóciaknak volt több idejük kiheverni a fiaskót, az előző körben szabadnapos volt Szőrös Róbert együttese. Az ugyancsak eltökélt célokat szövögető vendégeknek frissebb az élmény, saját pályáján szedett be nem várt mélyütést Berta János alakulata. A házigazdáknak és a látogatóknak is lenne tehát mit feledtetni, már csak az a kérdés, ez melyik csapatnak fog sikerülni. Úgy véljük, ezen a találkozón az ismerősebb környezet lehet a döntő tényező, ezen adalékba belekapaszkodhatnak a harcos hazaiak, apait-anyait beleadva pedig felülmúlhatják közvetlen vetélytársukat.

2024. október 20. (vasárnap), 12.00:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Palotási SZSE

Összességében a forduló rangadójáról van szó ezen párbaj esetében, ugyanis az éllovashoz hivatalos a mezőny második pozícióját elfoglaló armada. Jelenleg csupán egy egység választja el egymástól a csapatokat, így egy siker segítségével el tudnának lépni riválisuktól a karancsságiak. Ehhez persze lesz egy-két szavuk az elvárható győzelemmel melegítő vendégeknek is, akik most az átlagosnál fontosabbnak mondható pontokat tennének zsebre. A házigazdák igen csak súlyos zakót voltak kénytelenek magukra ölteni a legutóbbi körben, a szezon eddigi legrosszabb produkcióját vonultatta fel Oláh Norbert brigádja. Lenne tehát honnan felállni, pech, hogy rögtön egy ilyen jellegű erőpróba jön a sorban… A palotásiak egy minél impozánsabb éremgyűjtés kapcsán bizakodnak, az tuti, hogy most lényeges sikert tehetnének zsebre, valamelyest pedig esélyesebbnek is érezzük Kotasz Gergő társulatát, persze egyáltalán nem volna meglepetés, ha a komoly mélyütés után hirtelen visszatérnének a helyes útra a hazaiak.

2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Zagyvarónai SE-Nógrádsipeki SE

Igazodva a sormintához, ezen a találkozón is egy eléggé kiegyenlített, abszolút nyílt viaskodásra lehet számítani. Egy igazi ki-ki meccsre van kilátás. Korábban már mindkét csapat bizonyította, hogy képes remek teljesítményre, az előző fordulóban viszont egyaránt vereséggel zártak. A célok tehát azonosak, mielőbb újból folytatni kellene a pontok gyűjtögetését. A vendégek perpillanat egy hellyel és két ponttal előzik meg a házigazdákat, akik egy esetleges siker révén előzni tudnának. Garantálható, hogy egy ilyesmi forgatókönyvben gondolkodik Kaspár Zsolt és társulata. Persze a nógrádsipekiek is „nyerhetőnek” titulálhatják ezt a fellépést, ahhoz azonban, hogy le is tudják birkózni ellenlábasukat, legjobb arcukra lesz szükség, máskülönben ismét kikapnak. Maradjunk annyiban, a labda útjára indulását megelőzően sem ide, sem oda nem merünk bökni, azonos sansszal illetjük az érintetteket, izgalmas és kiegyenlített menetnek nézünk elébe.

Felsőtoldi Cserhát TSE-Egyházasdengeleg FE

Bár a bajnokság két utolsó helyezettje méri össze tudását vasárnap, a szezon már lepergő szakasza alapján, nyugodt szívvel megállapítható, hogy egyértelmű esélyesként tekinthetünk a remek idegenbeli diadallal melegítő felsőtoldiakra. A sereghajtó vendégek még pontot sem tudtak szerezni a mögöttünk hagyott nyolc körben, amennyiben pedig nem történik valamilyen komoly fordulat, nem most szakad meg negatív szériájuk. Az utolsó előtti pozíciót elfoglaló házigazdák is tudhatják, az előző körben elért kiemelkedő sikerük akkor ér igazán valamit, ha megint nyerni tudnának, máskülönben egy hét leforgása alatt lerombolnák, amit felépítettek… Otthonukban is bízhatnak a hazaiak, tényleg egy olyan párharcra számítunk, ahol egyértelműen Nyirjei András együttesének állhat a zászló. Végszóként azonban hozzátennénk, a vendégek biztosan minden erejükkel azon lesznek, hogy megcáfolják a felvázoltakat, mely cselekedet férfimunka lenne a javából, van honnét felkapaszkodnia Berkes Balázs fiainak.

Szabadnap: Vanyarc-Héhalom SE II.