2024.10.18.

Tovább növeli előnyét az éllovas duó a nyugati vármegyei háromban?

A Szügy II-t fogadja a Patak, Kemencén győzne a Rétság, Nógrádsápon javítana a Dejtár.

Az aktuális hétvége során a kilencedik fordulóval folytatódik a soros évad a vármegyei harmadik vonal nyugati-csoportjában. Egy mérkőzést szombaton rendeznek meg, a további három meccsre pedig vasárnap kerül sor. Lássuk, mit várunk a mostani programmal kapcsolatban!

Vármegyei III. osztály, Nyugati-csoport, 9. forduló:

2024. október 19. (szombat), 14.00:

Nógrádsáp-Legénd SE-Dejtár SE

A papírforma szerint egyértelmű favoritként tekinthetünk az előző szezont bajnoki címmel záró, a jelenleg zajló pontvadászatban viszont már három alkalommal pontokat veszítő vendégekre. Fordulatként könyvelhetnénk el, ha rá tudnának cáfolni a papírformára az előző hat fellépésükön rendre alulmaradó házigazdák, akik nemrégiben suttyomban a visszatérő Mátyás Péterrel erősítettek. Míg a hazaiak azon dolgozhatnak, hogy ne kerüljenek a táblázat utolsó helyére, a dejtáriak minél szebben csillogó medáliában gondolkodnak, ehhez viszont az ilyen jellegű küldetéseket egymás után be kell húzni. A nógrádsápiak leginkább a számukra ismerős környezetben reménykedhetnek, illetve talán kicsit abban, hogy kitart a fesztiválhangulat erre a találkozóra is, ugyanis déltől a Fradi öregfiúk csapata lép majd pályára a településen. Összességében azonban, bárhogy csűrjük-csavarjuk, csak oda lyukadunk ki, hogy jóval közelebb lehetnek az üdvösséghez a látogatók, akiknek illene nyerniük.

2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Patak FC-Szügy SE II

A hétvége leginkább várt összecsapásának veselkedhetnek neki a résztvevők. Az éllovas patakiak a tőlük öt ponttal lemaradva negyedik helyezett vendégek ellen sem szeretnének lassítani, ehhez azonban lesz egy-két szava Koplányi Örs alakulatának is. A látogatók immáron négy mérkőzés óta nem kaptak ki, három diadalt követően értékes döntetlenre tettek szert az előző fordulóban. Vízválasztóként is tekinthetünk erre a menetre, egy vereség esetén ugyanis ugyanis nem csak mostani ellenfelüktől, hanem vélhetően a komplett élbolytól leszakadnának a látogatók. Szóval a házigazdák most kellő előnyre tehetnének szert egy riválissal szemben, az tuti, hogy Bella Sándor fejében nem is járt másmilyen forgatókönyv. Nagy butaság lenni leírni az útra kelő brigádot, ezzel együtt, ha nem is sokkal, de előzetesen több sansszal illetjük a másik oldalt, otthonában zsebre teheti mindhárom bajnoki egységet az előző körben szabadnapos társulat.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence)-Rétság FC

Ennek a párosításnak adott a toronymagas favoritja a labda útjára indulását megelőzően, amennyiben nem történik komoly meglepetés, tovább írhatják remek idényüket az első helyről csak rosszabb gólkülönbségük miatt lemaradni kényszerülő vendégek. Havay Zoltán együttese csupán egyszer maradt alul az évad korábbi szakaszában, nem véletlen tehát, hogy minél fényesebb éremben reménykedik az elszánt legénység. A mezőny hátsó traktusában fellelhető hazaiak nincsenek túl jó passzban, hat meccs óta nyeretlenek, pontot is csak egyszer szereztek a mögöttünk hagyott hetekben, A berneceiek a saját pályájukon kívül nem sok mindenbe kapaszkodhatnak bele, főnixmadárszerű feltámadásra volna szükség a részükről ahhoz, hogy éppen mostani erőpróbájukon másszanak ki a gödörből. Nyilván nem nézhetik le a házigazdákat a vendégek, azonban, ha valóban merészebb terveket szövögetnek, nem beszélhetnék mellé és felül kell kerekedniük ellenlábasukon.

Keszegi SE-Kétbodony SE

Nem feltétlenül érezzük lefutottnak ezt a mérkőzést. Ezt a vélekedést igazolja azon tény is, hogy a két gárda éppen egymás mellett foglal helyet a táblázaton, ráadásul jelenleg pusztán egy pont van a társulatok között a kiütéses sikerrel hangoló kétbodonyiak javára. A hazaiak egyaránt behúzták legutóbbi két csörtéjüket, önbizalom terén remekül állnak, az elképzelésük pedig világos, szeretnének tovább menni az eredményesség ösvényén. A győzni képes csapat még látótávolságon belülről követheti majd az élbolyt, amelyik együttes viszont alulmarad, az vélhetően egyszer és mindenkorra el fog köszönni a mezőny felső harmadától. A keszegiek joggal támaszkodhatnak az ismerősebb játéktérre, ez az előny sokat nyomhat a latba, maximális fordulatszámon pörögve azonban a másik oldalban is meglehet a kellő potenciál ahhoz, hogy két vállra fektesse közvetlen vetélytársát. Szóval maradjunk annyiban, egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármi előfordulhat, kis dolgok dönthetnek.

Felsőpetény-Szendehely FC II-Nőtincs SE

A bajnokság hátsó traktusához tartozó csapatok viaskodását is joggal láthatjuk el a háromesélyes címkével. Mindkét brigád határozott életjeleket adott magáról az elmúlt időszakban. A hazaiak két reménykeltő remi után kis híján komoly meglepetést értek el az előző hétvégén, míg a nőtincsiek dobogós ellenféllel ikszeltek a legutóbbi körben, ráadásul kétgólos hátrányból felállva. Hiába azonban a pozitívnak nevezhető teljesítmények, ettől függetlenül mindkét társaság nagyon várja már, hogy győzni tudjon, a felsőpetényiek az egész idényt tekintve nyeretlenek, az eddig egyszer örvendő vendégek pedig három forduló óta nem tudtak diadalmaskodni. A házigazdákat, szegény ember lévén, az ág is húzza, hiszen nagy nehezen megszerzett két pontjukat el is vették tőlük… Arra mérget vehetünk, hogy Laczkovszki Zsolt legénysége kellő elszántsággal veti majd bele magát a küzdelembe, ki tudja, talán éppen most sikerül majd végre megtörni a jeget, de ehhez a Matyóka-alakulatnak is lesz némi hozzáfűzni valója.

Szabadnap: Érsekvadkert SE.