2024.10.18.

Jöhet a kilencedik forduló a vármegyei élvonalban

Berkenyére hivatalos a Vizslás, a Pásztót fogadja a Mohora, Szendehelyre látogat a Silver Tüzép-Karancslapujtő.

A mostani hétvégén a kilencedik fordulót bonyolítják le a vármegye élvonal 2024/2025-ös kiírásában. Öt meccset szombaton rendeznek meg, míg egy találkozóra vasárnap kerül sor. Nézzük meg, mit várunk a soros műsor kapcsán!

Vármegyei I. osztály, 9. forduló:

2024. október 19. (szombat), 15.00:

Berkenye SE-Vizslási SE

Nem feltétlenül számíthatnak könnyed menetre a remek sikerrel melegítő vendégek. A házigazdák hat bajnoki óta veretlenek, két győzelem mellett négyszer is ikszeltek. Az előző körben nyer Aranyos Imre társulata, biztosra vehető, hogy kellő bizakodással várja a kezdősípszót a nyugat-nógrádi alakulat. A látogatók mindössze egy alkalommal kaptak ki az idény már lepergő részében, egyáltalán nem meglepő, hogy Bujtár Tamás brigádja versenyben van egy minél szebben csillogó érem megszerzéséért. Ahhoz, hogy akár a legfényesebb medália is szóba jöhessen, az ilyen jellegű csörtéket mellébeszélés nélkül kellene behúzni, és bár kitartunk azon vélekedésünk mellett, miszerint egyáltalán nem lesz sima ez a mérkőzés, összességében esélyesként tekintünk a vizslásiakra. Fel lesz adva a lecke a hazaiak számára, csak legjobb énjükkel előrukkolva lehet keresnivalójuk, máskülönben meg fog szakadni egy ideje íródó szériájuk.

Unicum FC Mohora-Pásztó SK

Igen csak masszívnak ígérkező viaskodás keretein belül csaphatnak össze a nagyjából hasonló erősségűnek kinéző legénységek. Közvetlen riválisok találkoznak, a vendégek jelenleg két ponttal előzik meg a másik oldalt a tabellán, így egy esetleges győzelem révén, le is szakítaná magáról ellenlábasát Szabó Gábor társasága. Erről a forgatókönyvről nyilván hallani sem akarnak a legutóbbi két fellépésükön örvendő házigazdák, akik otthonukban folytatnák a bajnoki egységek gyűjtését. Számukra ismerős környezetben nincs is mitől tartaniuk a mohoraiaknak, maximális fordulatszám pörögve lebirkózhatják a szintén jó formában lévő látogatókat. A pásztóiak három meccsükön diadalmaskodtak zsinórban, nemrégiben hét gólig jutva nyertek. Önbizalom terén tehát sem itt, sem ott nincsen probléma, mely állapotok ugyancsak azt eredményezhetik, hogy egy kifejezetten izgalmas és változatos csörte végén dőlhet el, hogy melyik csapat lesz boldogabb a lefújáskor.

Héhalom SE-Szügy-Talent 2019 SE

Előzetesen ez a párbaj is abszolút nyíltnak néz ki, nem tudnánk egyik oldal irányába sem bökni a labda útjára indulását megelőzően. Mondjuk ezt annak ellenére, hogy a hazaiak perpillanat pusztán két szerzett pontnál járnak… Négy vereség után az előző körben lejátszott mérkőzésüket követően felcsillant a fény a héhalmi alagút végén, ne feledjük, a korábban hibátlan mérleggel rendelkező, regnáló bajnoknál remizett Berkes László csapata. Az akkori döntetlen azonban akkor ér igazán valamit, ha most sikerülne két vállra fektetni a soros vetélytársat. Ez a törekvés nem tűnik könnyen kivitelezhetőnek, Koleszár Krisztián együttese már bebizonyította, hogy bármire képes lehet ebben a mezőnyben, most három győzelemnél jár az újonc. Az tuti, hogy szombaton sem feltartott kezekkel lépnek ringbe a szügyiek, teljes erőbedobással pedig akár elérhetnek majd egy szemszögükből kellemes végkifejletet.

Szécsény VSE-Diósjenő SE

A pontvadászat második feléhez tartozó gárdák ugornak egymásnak ebben a párosításban. Mindkét társulatra ráférne már a sikerélmény. A sereghajtó pozíciót elfoglaló hazaiak kivétel nélkül vereséget szenvedtek a mögöttünk hagyott négy körben, a Lába Csongor vezette látogatók pedig két fiaskóval hangoltak. Jelen pillanatban öt ponttal előzik meg ellenfelüket a szezon korábbi részében kétszer már nyerni tudó nyugat-nógrádiak, akik joggal érezhetik úgy, most akár újra növelhetik egységeik számát. Ezzel együtt, a szécsényiek is joggal várhatják azt, hogy végre valahára képesek lehetnek búcsút inteni negatív periódusuknak, ehhez azonban az kell, hogy átlépjék saját árnyékukat. Előbb-utóbb elkaphat valakit Tőzsér Zsolt csapata, már csak az a kérdés, mikor kerülhet erre sor… Talán már a mostani küldetés alkalmával? A diósjenőiek vélhetően mindent megtesznek majd azért, hogy ne ezen a hétvégén támadjon fel riválisuk, így egy igazi ki-ki meccsen dőlhetnek el az érdemi kérdések.

Bátonyterenyei TC-Balassagyarmati VSE

Ezen a találkozón is két, az alsóházban fellelhető brigád fogja összemérni tudását. Mindkét résztvevőre igaz, hogy legutolsó három-három erőfelmérőjükön nem tudtak győzni. Most valamelyik csapat megtörheti a jeget, az viszont komoly talány, melyik társaság lehet majd képes arra, hogy megszakítsa rossz sorozatát. Mindenképpen a bátonyterenyeiek mellett szól az ismerősebb játéktér, ezt az adalékot meglovagolhatja Sárközi Tamás legénysége. Persze a vendég fiatalokat sem szabad lerendezni egy laza kézlegyintéssel, Mátyás Zsolt tanítványai egészen biztosan szintén azon lesznek, hogy visszatérjenek az eredményesség ösvényére. Előzetesen nem tudunk egyértelmű esélyest megjelölni, bár talán egy hangányival közelebb lehetnek az üdvösséghez a házigazdák, egyáltalán nem könyvelnénk el váratlan fordulatként, ha éppen soros kiruccanásuk során kecmeregne ki a gödörből a balassagyarmati alakulat.

2024. október 20. (vasárnap), 15.00:

Szendehely FC-Silver Tüzép-Karancslapujtő

A forduló rangadója maradt a hét utolsó napjára, hatpontos derbivel van dolgunk. A szezon eddigi részében remekül teljesítő együttesek néznek egymással farkasszemet az aktuális kör egyetlen vasárnapi összecsapásán. Míg a dobogó legalsó fokán tanyázó szendehelyiek szabadnaposként töltötték az előző hétvégét, a címvédő látogatók feljegyezhették legelső botlásukat ebben az idényben, komoly meglepetésre csak egy remit ért el Csatlós Tamás társasága az előző fordulóban. Persze ettől függetlenül csak csupa-csupa jelzővel illethetjük az így is első helyezett ‘lapjtőiek ez idáig felvonultatott mutatóit. Nem véletlen, hogy jelenleg a legfőbb aranyérem várományosról beszélhetünk esetükben. A nyugat-nógrádiak csupán egyetlen vereségnél járnak a mostani kiírásban, három mérkőzés óta veretlenek, az elmúlt két körben rendre simán nyertek. Két héttel ezelőtt éppen az egyik legfőbb riválist intézte el Schwarcz Zoltán armadája, mely skalpszerzés is azt jelzi, ez a csapat bárkit elkaphat ebben a mezőnyben. Éppen ezért számítunk egy késhegyre menő, teljes mértékben nyílt csatározásra, ahol gyakorlatilag akármi megtörténhet, kis dolgok határozhatják meg, kinek lesz jobb a kedve a hármassípszó elhangzásakor.

Szabadnap: Bánk-DUSE.