2024.10.18.

Csereként beszállva egyenlítve segítette bravúros meglepetésremihez csapatát a Karancslapujtőn ikszelő Héhalom középpályása. 

Szerkesztőségünk immáron az őszi szezon során is hétről hétre meg fogja választani a Vármegyei I. osztály adott hétvégéjének legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A most futó idény nyolcadik köre után a Héhalom középpályására, Lakatos Valeriánra voksoltunk, aki csereként beszállva, a 95. percben lőtt góllal segítette hozzá csapatát a szezonban először pontokat veszítő Silver Tüzép-Karancslapujtő otthonában elért egy egyes bravúrdöntetlenhez. Most pedig jöjjön a fontos találatot jegyző játékossal készült interjúnk!

– Hogyan gondol vissza a meglepetésdöntetlenre?

– Úgy éreztem, hogy az egész csapat megfelelő motivációval lépett pályára – kezdte Lakatos Valerián. Ennek köszönhetően sikerült elhozni egy pontot. Szerettünk volna bizonyítani, a szurkolók, a támogatók és magunk felé. 

– Mi járt a fejében, mielőtt a 76. percben csereként beszállt a játékba?

– Amikor jelezte az edző, hogy csere lesz, szóltam a legjobb barátomnak: ,,nyugi, gólt fogok rúgni!” Éreztem, hogy ezt a meccset nem veszíthetjük el, így megfelelő önbizalommal indultam neki a támadásnak. 

– Milyen körülmények között talált a kapuba az utolsó pillanatokban? 

– Kaptam egy hosszú kiugratást. Láttam, hogy a kapus rossz ütemben indult ki a kapujából, így átemeltem felette a labdát. Amit aztán megszelídítettem, majd befelé toltam a lasztit. Jött egy védő menteni, egy lövőcsellel még beljebb kerültem, és itt egy kicsit hosszan toltam a labdán, de becsúszva még sikerült a hálóba továbbítanom, ezzel egálra mentve a mérkőzést.

– Miképpen vélekedik az eddigi idényben bemutatott szereplésről?

– Sajnos rosszul indult a rajt, de próbáljuk helyrehozni. Úgy érzem, jó úton haladunk. 

– Mit vár a folytatásban? 

– Minél több pontot szeretnénk gyűjteni, és ezért meg is teszünk majd mindent. 

– Szombaton a Szügy-Talent együttesét fogadják. Mire számít az összecsapáson? 

– Hazai győzelemre készülök, azon leszünk, hogy begyűjtsük mindhárom pontot.