2024.10.18.

Otthon intene búcsút rossz szériájának az SBTC

Vasárnap a Diósgyőr második számú csapatát fogadják a salgótarjániak az NB III-ban.

A Füzesabonynál elkönyvelt vereséget követően vasárnap tizenhárom órás kezdéssel a Diósgyőr tartalékcsapatát fogadja az SBTC a Szojka Ferenc Stadionban a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának tizenegyedik körében. Szokásunkhoz hűen, a mostani bajnoki előtt is megszólaltattuk az érintett társulatok mestereit. A sereghajtó fekete-fehéreket irányító Sebestyén Szilárd mellett a jelenleg nyolcadik helyezett vendégeket felkészítő Vincze Richárd is megosztotta előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Észak-Keleti-csoport, 11. forduló, 2024. október 13. (vasárnap), 13.00:

Salgótarjáni BTC-Diósgyőri VTK II

Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Németh Gergely (Vargha Tamás, Mózsa Ábel)

Sebestyén Szilárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője:Már ez a sokadik mérkőzés, ami előtt ugyanazt tudom nyilatkozni! Nem aláznak meg, nem vernek agyon, vannak periódusok, amikor jobban játszunk, mint az ellenfél, de sajnos saját árnyékunkat eddig nem tudtuk átlépni. Megvannak a lehetőségek, de szinte mind kihasználatlan marad. Nagyobb odafigyelés, koncentráció kell ahhoz, hogy ezeket a helyzeteket gólra váltsuk és pontokat szerezzünk. Továbbá az egyéni hibáinkat minimálisra kell csökkenteni, mert a kapott góljaink legnagyobb része ezekből adódik. Most a “nagytestvér” ellen kell játszani és mindent megtenni a sikerért!
A középmezőnyben foglalnak helyet, gyors, lendületes futballt játszanak, 
magasan védekeznek. Az első osztályban nincs forduló, így nem tudni, hányan lesznek, akik visszajátszanak. Remélem, minden játékosunk elszánt és harcos lesz, egyben bebizonyítja, hogy többre képes! Sajnos ez a hét sem telt úgy, hogy ne lenne sérülés vagy betegség, ezáltal két-három játékos pályára lépése nem biztos. Sulyok és Kecskés sérült, valamint rossz hír, hogy csapatkapitányunk, Bakos Bencze egyelőre felhagy a labdarúgással.

Vincze Richárd, a Diósgyőri VTK II vezetőedzője: – Bennem felemás érzések vannak az eddigi idényünkkel kapcsolatban. Nem a tabella érdekel, hanem az, amit látok a pályán. Nagyon jól kezdtük a szezont. Az első öt-hat meccsen olyan teljesítményt nyújtottunk, ahol statisztikák alapján is magasan mindenki fölé nőttünk. Annak ellenére mondom ezt, hogy volt három vereségünk, a Cigánd, a Tiszaújváros és a Karcag ellen. Aztán volt egy kis visszaesés a csapatnál, ami eredményekben megint nem mutatkozott meg, mert ebben az időszakban volt két győzelem is, viszont úgy éreztem, nem mindig azokat a dolgokat látjuk viszont, amiket szeretnénk. Nyilván nálunk azért nagyon összetetten működünk. Mivel van a klubnak egy NB I-es csapata, a mi helyzetünk más, mint jó pár ellenfélé. Van egy húsz fős állományunk, akikkel edzünk. A mérkőzéskeretünk azonban sokszor csak a meccs előtti este alakul ki. A célunk egyértelműen az, hogy a harmadosztályban tartsuk a második csapatunkat és benn tudjunk maradni. Emellett az, hogy a kiemelt tehetségeinket felkészítések arra, hogy a felnőttel tudjanak edzeni, ott képesek legyenek bemutatkozni, vagy akár a Kazincbarcika színeiben játszani. Tehát bármikor a második vonalban vagy az NB I-ben tudjanak pályára lépni. Egyébként ezen törekvéseket a tavalyi évad is jól szolgálta, hiszen sok olyan ember van az NB II-ben, akik tavaly az NB III-as csapatunkban szerepeltek. Illetve most is akadnak olyan játékosok, akik velünk kezdték a felkészülést, de már sokszor a KBSC-nél vagy a felnőttel edzenek. Azt gondolom, a Salgótarjánnal kapcsolatban nem szabad nézni a tabellát. Szervezettségben és játékelképzelésben sokkal jobb az ellenfelünk annál, ahol most áll. Erre többször fel is hívtuk a héten a figyelmet. Nagyon nehéz találkozóra számítok, ha megnézzük, hazai pályán nagyon szoros meccseket szoktak vívni. Itt iksz közeli mérkőzésekről van szó, amik ugyan az elmúlt időben nem a javukra dőltek el, akár fordítottak is lehettek volna a végeredmények. Több sérültünk van, eltiltottunk nincs.