2024.10.18.

Újabb sikerek várnak az élbolyra a vármegyei másodosztályban?

A Somos Mátraverebélyen hozná a kötelezőt, Karancsalján nyerne a Karancslapujtő II, Taron győzne a Romhány.

A mostani hétvégén a nyolcadik fordulóval folytatódik a 2024/2025-ös évad a vármegyei másodosztályban. Négy meccset szombaton rendeznek meg, míg három csörtére vasárnap kerül sor. Nézzük meg, mire számítunk a soros összecsapásokkal kapcsolatban!

Vármegyei II. osztály, 8. forduló:

2024. október 12. (szombat), 12.30:

Karancsaljai MSE-Karancslapujtő KSE II

Az előző körben egy karancs-völgyi rangadót már behúztak a vendégek, most pedig terveik szerint behúznák az újabb hasonló jellegű erőpróbájukat is. A mezőny hátsó fertályában fellelhető házigazdák nem számíthatnak egyszerű menetre, csak maximális fordulatszámon pörögve lehet keresnivalójuk, máskülönben ismét vereséggel fognak zárni. A ‘lapujtőiek csak rosszabb gólkülönbségük miatt csúsznak le az első helyről, jó formában van Szőrös Krisztián brigádja, amit az a tény is bizonyít, hogy hat mérkőzés óta nem talált legyőzőre az evés közben jön az étvágy alapon a dobogóra vágyódó armada. A hazaiak gyakorlatilag csak a saját pályájukba kapaszkodhatnak bele, amúgy minden más érdemi tényező riválisuk eredményes hadjáratát vetíti előre, jókora kalapemeléssel illethetnénk Csicsman Tamás alakulatát, ha képes volna megfricskázna a lendületben lévő ellenfelet.

2024. október 12. (szombat), 15.00:

Mátraverebély-Szentkút SE-Somos VSE

Ez a találkozó tűnik a forduló legegyértelműbbnek kinéző párosításának, elvileg csak az lehet kérdés, milyen arányban diadalmaskodnak a remek idényt futó, nemrégiben nyolc gólig jutó somosiak, akik közelgő fellépésükön sem kívánnak lassítani. A ‘verebélyiek még nem jutottak el pontszerzésig ebben az évadban, és ugyan hétről hétre becsülettel küzdenek, egyelőre nagy talány, vajon mikor lehetnek képesek megtörni a jeget és begyűjteni első bajnoki egységüket. Igazi csoda lenne, ha éppen most szombaton kecmeregne ki a gödörből Verebélyi László társulata, pusztán a tisztes helytállás lebeghet a sereghajtó szeme előtt. A minél szebben csillogó medália megszerzésében reménykedő vendégek kellő odafigyeléssel akár egy kifejezetten sima arányú sikert is előhúzhatnak a cilinderből, nem hibázhat Oláh Teofil csapata, finoman szólva is komoly bravúrként könyvelhetnénk el egy hazai feltámadást.

Mihálygerge SE-Karancsberényi VSFC

Ennek a mérkőzésnek is adott a favoritja, a rangadón elszenvedett vereséggel melegítő ‘berényiek közelebb lehetnek az üdvösséghez, gyorsan hozzá kell azonban tenni, hogy ehhez lesz egy-két szavuk az elmúlt két fordulóban egyaránt kikapó hazaiaknak is. A látogatók jelenleg éppen lecsúsznak a dobogóról, terveik szerint viszont szeretnének majd éremre szert tenni, így fontos lenne szemszögükből egy javítás. A Smelkó Károly vezette mihálygergeiek változatos szezont futnak, az tuti, hogy a most birtokolt tizedik pozíciójuknál jóval előkelőbb helyezésben gondolkodnak. Ezúttal megint fel lesz adva a lecke a házigazdáknak, lehető legjobb formájukra lenne szükség ahhoz, hogy borsot törjenek az acélosabbnak tetsző ellenlábas orra alá, összejöhet a vágyott búfelejtés Berki Krisztián alakulatának.

Nógrádmegyer BSE-Bánk-DUSE II

Teljes mértékben háromesélyes viaskodásra számítunk ettől a csörtétől, tényleg bármi megtörténhet. A korábban menetelő ‘megyeriek két vereséggel hangoltak, így egészen biztos, hogy ezúttal győzni szeretne Ökrös István csapata. A látogatók éppen ellenkező utat jártak be a mögöttünk hagyott időszakban, a legutóbbi két küldetésén egyaránt győzött Szász Jenő együttese. Az igen komoly talány, ezúttal ki örülhet majd a lefújáskor, bár az otthonuk által kölcsönzendő előnyök miatt valamelyest nagyobb esélyt adnánk a házigazdáknak, az sem volna váratlan fordulat, ha nem üres kézzel fejeznék be a mérkőzést a vendégek. Abszolút kiegyenlített csatára van kilátás, férfias küzdelem után derülhet ki, hogy melyik oldal lesz képes zsebre tenni mindhárom pontot, persze, ha egyáltalán el tudják dönteni a felek, hogy ki a jobbik…

2024. október 13. (vasárnap), 15.00:

Tari SZE-Romhány KSE

A papírforma szerint nem ismerhetnek pardont a táblázaton jóval előrébb megtalálható vendégek, gyorsan hozzátennénk azonban, hogy a lelkes hazaiak már az előző hetekben is képesek voltak bravúros teljesítményekre, így bizony nem szabad leírni a mezőny hátsó részében tanyázó gárdát. Ezzel együtt, a minél fényesebb medáliában gondolkodó romhányiak számára csak egy újabb győzelem volna elfogadható végkifejlet, az tuti, hogy másmilyen forgatókönyv meg sem fordul Bencsik Emil fejében. Nem fogják olcsón adni a bőrüket a tariak, akik otthonukban bármire képesek lehetnek, jó napot kifogva viszont folytathatják a pontok gyűjtögetését az azért egyértelműen acélosabbnak kinéző és magasztosabb törekvésekkel rendelkező látogatók, akik így vagy úgy, de igazolnák az előzetes esélyeket.

Építők KC-Balassagyarmati SC

Az igazi rangadót nélkülöző forduló legmasszívabbnak ígérkező összecsapásnak vághatnak neki az egymáshoz hasonlóan a még élcsapatnak minősülő érintettek. Egy igazi ki-ki meccsel van dolgunk, ahol bármilyen eredmény előfordulhat. A salgótarjániak három mérkőzés óta nem kaptak ki, úgy tűnik, elkapta a fonalat Tarlósi Milán legénysége. Szintén remek passzban vannak a vendégek is, akik Pifka Gergő vezetésével immáron négy kör óta veretlenek. Jelenleg ugyanannyi ponttal állnak a társulatok, így lényeges egységekre tehetne zsebre a győzni képes oldal közvetlen vetélytársával szemben. Kár tagadni, a számukra ismerős környezet miatt előzetesen, ha kicsivel is, de több sansszal illetnénk a hazaiakat, azon sem lepődnénk meg azonban, ha idegenben is felvennék a kesztyűt a balassagyarmatiak és folytatnák pozitív szériájukat.

Varsány SE-Rimóci SE

Szomszédvári ütközet is színezi az aktuális kört. Lelkiállapotok terén ellentétes hangulatban várhatják soros küldetésüket a felek. A varsányiak egyaránt vereségeket jegyezhettek fel az előző négy körben, ezzel szemben a vendégek végre valahára nyerni tudtak a legutóbbi fordulóban, ezáltal zsebre tették első sikerüket a szezonban. Persze ezek a statisztikai mutatók vélhetően semmit sem számítanak majd vasárnap a pályán, egy változatos, nyílt sisakos birkózásra van kilátás, ahol kis dolgok határozhatják meg, melyik brigád lesz boldogabb a hármassípszó hallatán. A saját játékterük a Fábián Róbert által irányított házigazdák javára billentheti el a mérleg nyelvét, a múltkor bemutatott arcukat ismét előhúzva azonban újra elérhetnek egy jó eredményt a Bangó Rómeó vezette látogatók. Tényleg nem tudunk a labda útjára indulása előtt sem ide, sem oda bökni, akármi előfordulhat.