2024.10.18.

Hihetetlen hajrát indítva fordított a Keszeg

Nem mindennapi meccs végén maradt alul a Bernecebaráti-Kemence.

Vasárnap a Bernecebaráti-Kemencét fogadta a Keszeg a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának hetedik körében. Elég gyorsan, már az első negyedóra után beköszöntek a hazaiak, hamarosan azonban Pál egalizált, majd kisvártatva már a látogatók vezettek. Ezután is a vendégek bizonyultak aktívabbnak, akik a második etap elején a duplázó Szabónak köszönhetően tovább növelték előnyüket. Telt, múlt az idő, de az igazi fordulat csak az utolsó percekben következett. Történt, hogy nem sokkal a lefújás előtt hihetetlen hajrát indítottak a házigazdák. A duplázó Burai faragott a hátrányból, Muszta egyenlített, a slusszpoént pedig Kuska szolgáltatta. Nem mindennapi befejezéssel ért tehát véget a csörte, erre a négy hármas sikerre sokáig fognak emlékezni a keszegiek. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Nyugati-csoport, 7. forduló:

Keszegi SE-Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence) 4-3 (1-2)

Vezette: Péter Cs. (Nagy F. Zs.)

Keszegi SE: Rojkovics – Burai (Cseri, 92), Durucz, Baranyi, Nagy Á. (Gömöri, 54), Bujtár, Kapoun, Kuska, Ollé, Muszta, Sintár. Edző: Cseri Kornél.

Szokolyi Alajos SE (Bernecebaráti-Kemence): Marót – Nagy I., Szilágyi (Bálint, 54), Pál, Sági, Kiss, Németh, Gáspár, Varga, Darnay-Kopó, Szabó. Edző: Németh Krisztián.

Sárga lap: Varga

Gól: Burai (18., 85.), Muszta (86.), Kuska (88.), ill. Pál (23.), Szabó (27., 47.)

Jók: Ollé, Kuska, Kapoun, Baranyi, ill. Pál (csapat legjobbja), Szabó, Gáspár

Cseri Kornél: – Nehéz szavakat találni a mai mérkőzésre… Azt gondolom, hogyha ez valamelyik felső osztályban történik, akkor hosszú napokig cikkeznek róla, ugyanis nem mindennap történik meg, hogy egy csapat a 86. percben kétgólos hátrányban van, de négy perc múlva már a győzelemnek örülhet. Jól kezdtünk, megszereztük a vezetést, de ellenfelünk szép lassan átvette a mérkőzés irányítását, és gyors, határozott és bizony néha szemre is tetszetős játékkal megfordította az állást, majd magabiztosan őrizte azt egészen a 86. percig. Aztán jött a mi négy percünk! Ebben a négy percben felülkerekedtünk saját frusztráltságunkon, csalódottságunkon, és egy igazi csapatként, hihetetlen erőket mozgósítottunk. Nyilván a szerencse is közrejátszott, de csak akkor lehet szerencsénk, ha teszünk érte, és a srácok tettek is ma. Remélem, hogy erőt merítenek a fiúk ebből a négy percből és kívánom nekik, hogy még nagyon sok ilyen élményben legyen részük!

Németh Krisztián: – Nagyon rossz előjelekkel kezdtük a mérkőzést, nagy a sérüléshullám nálunk sajnos, megint csak tizenkét fővel tudtunk kiállni, de nagyon szépen köszönöm a srácoknak, akik eljöttek! Azt tudom mondani, hogy az első félidőben domináltunk, igaz, hogy a hazai csapat szerezte meg a vezetést, de ezt gyorsan ki tudtuk egyenlíteni, és előnnyel tudtunk a szünetre vonulni. A második félidőt nagyon jól kezdtük, két perc elteltével három egyes vezetésre tettünk szert. Sajnos a hetvenedik perc környékén elfogytunk nagyon, ekkor már igen csak magunkra húztuk a Keszeget és sajnos ennek vereség lett a vége. Nem figyeltünk megfelelően, kellett volna frissítést végezni, friss játékosoknak bejönni, de mivel kevesen voltunk, ezt nem tudtuk véghez vinni. Mindenesetre gratulálok a srácoknak, remélem, hogy a sérült játékosok minél előbb hadra foghatók lesznek, és akkor az ilyen mérkőzéseket megfelelően le tudjuk hozni és meg tudjuk nyerni őket. Gratulálok a hazai csapatnak, az enyémeknek pedig azt tudom mondani, hogy ugyanilyen akarattal és alázattal, remélem, minél előbb kiegészülve majd a sérült játékosokkal, úgy gondolom, hogy nem lehet probléma. 

A bajnokság aktuális állása: