2024.10.18.

Alsóházi csörtében maradt alul az SBTC

Három büntetőgólt hozó bajnokin tudott győzni a Füzesabony.

Vasárnap Füzesabonyban járt az SBTC a harmadosztály Észak-Keleti-csoportjának tizedik fordulójában. A mérkőzés előtt a hazai klub, pár nappal korábban elhunyt névadó-főszponzora előtt rótták le tiszteletüket a megjelentek. A Heves vármegyei gárda kezdte jobban a találkozót, egy tizenegyesből pedig hamar meg is szerezték a vezetést. Hamarosan a vendégek is kaptak egy büntetőt, aminél Filkor Benjámin nem hibázott. Ezt követően a fekete-fehéreknél volt többet a labda, de a meddő fölény nem érett újabb góllá a szünetig. A második felvonásban is jobbára a salgótarjániak irányítottak, de a dominancia nem párosult azzal, hogy az előnyt is sikerült megszerezni. Sőt a játékrész derekán Berki ismét biztos lábú ítéletvégrehajtónak bizonyult. Volt még hátra idő és a látogatók továbbra sem adták fel, az eredmény azonban már nem módosult, kettő egyre nyertek a füzesabonyiak. Lássuk a részleteket!

NB III. Észak-Keleti csoport, 10. forduló:

Füzesabony SC Erőss Út-Salgótarjáni BTC 2-1 (1-1)

Füzesabony, Sporttelep, 350 néző. Vezette: Nyekita B. (Volentics E.J., Bense M.)

Füzesabony SC Erőss Út: Slakta – Bocsi, Németh A., Orosz, Nagy Á. – Juhos (Jambrich, 78.), Tarnóczi – Nagy  M. (Kiss Á., 78.) Nagy G. (Oláh N., 93.), Berki (Ujvári, 92.) – Olasz (Szanku, 46.). Vezetőedző: Jeney Gyula.

Salgótarjáni BTC:  Szalay – Farkas K., Kálmán, Csuka – Boros, Köböl, Filkor B., Mátyás T., Filkor M. – Csifó (Horváth M., 62.). Vezetőedző: Sebestyén Szilárd.

Sárga lap: Berki, Tarnóczi, Orosz, ill. Filkor B.

Gól: Berki (11., 68.), ill. Filkor B. (18.)

Jeney Gyula: – A mi helyzetünkben semmi más nem számított, csak hogy nyerjünk. Természetesen egy ilyen tragédiát feldolgozni emberként nagyon nehéz. Azt gondolom, hogy a klub is még most Robi lendületéből megy, aztán majd ezt hónapokkal később fogjuk megérteni, hogy mekkora segítség és mennyire fontos személye volt ő a klubnak. Úgyhogy nagyon bízom benne, hogy ezzel a győzelemmel egy kicsit talán tudtunk – tudom hogy ez semmit nem jelent, meg az életben a futball az a sokadik polcon van -, de talán egy picit tudtunk bármilyen fájdalmon enyhíteni, az én fájdalmamon biztos. A mérkőzésről azt mondhatom, hogy az SBTC igazolta a hírnevét, tényleg minőségi játékot játszottak, nagyon szervezettek voltak. A játék képe alapján inkább ők domináltak, mi pedig hősiesen kivédekezve, és azt a pár szituációt megnyerve tudtuk lehozni ezt a mérkőzést, de nem várható el egy olyan csapat életében, aki öt vereséggel kezdte a bajnokságot, hogy az ilyen kiesési rangadón domináns és minőségi futballt játszik. Azt gondolom, hogy a béklyókat le kell szépen szedni a lábakról, a múlt heti és ezzel a mérkőzéssel egy picit sikerült. Aztán még rengeteget kell melóznunk ahhoz, hogy méltóképpen tudjuk a csapatot képviselni az NB III-ban, de bele fogunk állni minden erővel, és talán majd Robinak is tudunk egy olyan örömet adni, hogy a csapat bennmarad, mert ez volt az egyik legfontosabb dolog az utóbbi időben az életében.

Sebestyén Szilárd: – Ez volt az a mérkőzés, amikor azt kell mondanom, hogy a kilencven percet végig domináltuk. Sokkal jobban játszottunk, mint a hazai csapat, sajnos ami az eddigi mérkőzéseken történt, az most is ugyanúgy folytatódott. Az ellenfél kapujától tizenhat-húsz méterre impotensek vagyunk, hiába jutottunk le nagyon sokszor az ellenfél alapvonalára, jöttek be labdák, vagy nem jött be megfelelőképpen vagy nem volt rá megfelelő érkezés, ezáltal pedig kevés gólszerzési lehetőségünk volt, ami volt is, az is sajnos kimaradt. Annyit ha mondhatnék a két büntetőről, amit kaptunk, az két nevetséges büntető. Az első előtt a hazai játékos kézzel ütötte a labdát el, aztán pedig volt egy tiszta szerelés, amit a játékvezető szabályosnak ítélt meg, illetve a második gólnál a hazai center egy olyan lyukat rúgott, hogy még most is keresik a lábát, és ezt is befújta a játékvezető. Azt gondolom, hogy kikaptunk, de nem érdemeltünk vereséget, egész végig jobban játszottunk, mint a hazai csapat. Most sajnálom a játékosaimat, reméljük, a következő hetekben már ki fogunk lábalni ebből a gödörből. 

A bajnokság aktuális állása: