2024.10.18.

Nyílt levelet írt a vármegyei hármas játékos

A Felsőpetény-Szendehely II focistája foglalta össze gondolatait.

A közelmúltban kétpontos levonással büntették a vármegyei harmadosztály nyugati-csoportjában szereplő Felsőpetény-Szendehely FC II együttesét. Az okok és az egész történet kapcsán nemrégiben felvette velünk a kapcsolatot az érintett csapat egyik játékosa, Belovai Tamás. Levelét változtatás és kommentár nélkül közöljük az alábbiakban.

Üdv!

Belovai Tamás vagyok, a Szendehely FC (Felsőpetény) megye hármas csapatának labdarúgója, szeretnék egy tanulságos történetet megosztani, egyúttal megfogalmazni pár (leginkább költői) kérdést szövetségünk működésével kapcsolatban…

Mint azt páran tudhatják, a szövetségünk nemrégiben úgy határozott, hogy két büntetőpont levonásával sújtja az amúgy is meglehetősen mély gödörben lévő csapatunkat, mivel Piszár János sporttársunk két mérkőzésen is jogosulatlanul lépett pályára, egyébként ezeket a mérkőzéseket amúgy is elveszítettük, de ez lényegtelen, meccsenként 1-1 feketepont még a vereség mellé bejött…

Az indoklásban az áll, hogy a labdarúgó (egyébként friss, szinte még meleg) igazolásán nem szerepelt a szövetség képviselőjének aláírása és pecsétje… Erre hagyok időt…

Kérdésem a következő: Kinek a „hibája” az, hogy ezen hiányosságok ellenére az a bizonyos igazolás mégis megérkezett hozzánk?! Mert a nevéből arra következtethetünk, hogy ezt a szövetség képviselője kell, hogy rátegye mielőtt kiküldésre kerül, vagy nem?!

A másik kérdésem, hogy a két mérkőzésen, amiken a sporttárs pályára lépett, voltak játékvezetők is ugyebár, akiknek Kovács Mátéval ellentétben (ő vezette a Keszeg elleni meccsünket) nem tűnt fel ez a hiányosság… Ők is kaptak ezért valami büntit vagy kizárólag minket terhel a felelősség azért, mert nekünk nem tűnt fel ez a „hiba”?!

A harmadik kérdésemre már választ sem várok senkitől… Ki volt, aki ebben az egész paródiában az első baklövést elkövette, és őt ki és hogyan fogja felelősségre vonni?!

Félreértés ne essék, nem kívánunk senkinek semmi rosszat, talán csak annyi, hogy magunknak sem kívántunk volna. Nem hamis igazolással játszott a játékos, nem a sportorvosi igazolás hiányzott a versenyengedélyéről, az adott mérkőzéseket meg egyébként is elveszítettük, így nyilván óvást sem nyújtott be senki emiatt. Tényleg senkinek nem futott át az agyán a szövetségnél, hogy „basszus, ezt benéztük, legyen az, hogy pótoljuk a hiányosságokat és ezt az egészet felejtsük el gyerekek, senki nem kap semmi büntit, és ez az egész meg se történt?!”

Tisztelettel:
Belovai Tamás
Felsőpetény