2024.10.18.

Gólfesztivállal indította az idényt az SBTC-Salgó FC

A Zebegény-Garvittax ellen nyert nyílt sisakos bajnokit a salgótarjáni futsal alakulat.

Kedden nekivágott az új szezonnak a mostani évadban az NB III Északi-csoportjában szereplő SBTC-Salgó FC férfi futsal együttese. Az első találkozón a Zebegény-Garvittax gárdája volt az ellenfél Budapesten. A rendkívül nyílt sisakos és változatos összecsapás végén a vendég alakulat örülhetett. Tarlósi Patrik ötször vette be a kaput, míg a társulat játékos-edzője, Tarlósi Milán és Domán Richárd három-három alkalommal volt eredményes. Hétfőn a salgótarjáni Városi Sportcsarnokban jöhet a folytatás, este nyolc órától a Cageball KTSK lép parkettre vármegyeszékhelyünkön.

Férfi futsal NB III Északi-csoport, 2. forduló:

Zebegény-Garvittax SE-SBTC-Salgó Futsal Club 9-13 (2-6)

Budapest, Vasas-Sterbinszky Amália Sportcsarnok. Vezette: Szingajevszkij J., Vida G. (Dobó B.)

Zebegény-Garvittax SE: Himmer – Vitányi, Menyhei, Gieber, Kovács A.  Cserék: Bodor, Miháldi, Kiss B. Játékos-edző: Menyhei Zoltán.

SBTC-Salgó Futsal Club: Sirkó – Gyetvai, Jedlicska, Domán, Tarlósi P. Cserék: Somoskői, Lehoczki, Tarlósi M. Játékos-edző: Tarlósi Milán.

Gól: Kovács A. (12.), Vitányi (14., 35., 36., 38.), Bodor (27., 28., Menyhei (28.), Miháldi (40.), ill. Tarlósi P. (4., 16.., 32., 33., 36.), Domán (2., 18., 28.), Jedlicska (6., 21.), Tarlósi M. (15., 23., 34.)

Menyhei Zoltán: – Gólzáporos találkozón, sajnos vereséget szenvedtünk. Mondhatjuk, hogy szinte az egész mérkőzésen rohantunk az eredmény után. Kétszer volt lehetőségünk visszajönni a meccsbe, de amikor elkezdtünk kapaszkodni, akkor mindig becsúszott egy-egy egyéni hiba, amit az ellenfelünk ki tudott használni. A második félidőre egy bátrabb taktikát választottunk, ami aztán rengeteg helyzetet eredményezett mindkét oldalon. Úgy gondolom, hogy nagyjából két azonos szintű csapat mérkőzésén, a jobb egyéni képességekkel rendelkező gárda, megérdemelten szerezte meg a három pontot.

Tarlósi Milán: A második fordulóban Budapestre, a Zebegény csapatához látogattunk. Nem ismertük az ellenfél erejét, csak abból tudtunk kiindulni, hogy már volt egy győzelmük. Megbeszéltük, hogy fegyelmezetten védekezünk és labdaszerzést követően gyorsan vigyük végig az akciót. Rúgtunk három szép gólt, aztán valamiért elkezdtünk kapkodni, siettetni a pontrúgásokat, szerintem nem volt kétség, hogy ezt a meccset megnyerjük. Az kicsit bosszantó, hogy öt-hat gólt szó szerint ajándékba adtunk, de a tizenhárom rúgott magáért beszél! Hétfőn itthon játszunk, plusz játékosokkal kiegészülve, mindenképp szeretnénk nyerni!

Következik, 3. forduló, 2024. október 7. (hétfő), 20.00:

SBTC-Salgó Futsal Club-Cageball KTSK

Salgótarján, Városi Sportcsarnok.