2024.10.18.

A pályán is megszerezte első pontját a Vanyarc

A Felsőtolddal ikszelt Duhonyi József társulata. 

Múlt vasárnap Vanyarcon járt a Felsőtold a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának ötödik körében. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák, gól nélkül fordult a két oldal. Aztán a második felvonás elején büntetőből meglett a házigazdák előnye, Szőrös János nem hibázott. Nem adták azonban fel a látogatók, mentek előre az egyenlítésért, aminek az utolsó percekben meglett a gyümölcse, Molnár Ádám egalizált, így egy egyes döntetlen lett a csörte vége. Egy, az ellenfél ki nem állása miatt három egységgel záruló bajnokit követően, a szezonban először tudott a pályán is pontot szerezni Duhonyi József alakulata. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló:

Héhalom II-Vanyarc-Felsőtoldi Cserhát TSE 1-1 (0-0)

Vezette: Smelkó K. (Menczel J., Bakonyi B.)

Héhalom II-Vanyarc: Fehér – Varanyiszki (Szőrös K., 56), Hajdu A., Nyul (Danyi, 59), Szarvas, Ságodi, Raduly (Bangó, 62), Kukucska, Fehér, Hajdu N. (Oláh, 80), Szőrös J. Játékos-edző: Duhonyi József.

Felsőtoldi Cserhát TSE: Molnár M. – Hucskó, Sáfrány (Tóth, 60), Balázs, Molnár Á., Balázs, Sáfi, Imre D., Nyirjei, Imre Cs., Petre. Játékos-edző: Nyirjei András.

Sárga lap: Szőrös J., Bangó, ill. Sáfi

Gól: Szőrös J. (53.), ill. Molnár Á. (88.)

Jók: az egész csapat, ill. Petre

Duhonyi József: – Jó játékvezetői hármas, jól előkészített pálya, szépszámú közönség, jó ellenfél. Végre úgy játszott a csapat, ahogy megbeszéltük, fegyelmezetten, taktikát betartva, nem hagytuk, hogy a jó képességű ellenfél játéka kibontakozzon. Mezőnyfölényünk góllá is érett, míg a másik oldalt helyzet nélkül tudtuk tartani. De mivel nem sikerült lezárni a meccset, a második vagy harmadik góllal (lehetőségek pedig megvoltak) minket is utolért az egygólos meccsek veszélye: egy kapu előtti kavarodásból a találkozó végén kiegyenlített az ellenfél (nem érdemtelenül). Nagy küzdés, iram és harc volt, dicséret illet minden résztvevőt. 

Nyirjei András: – Ma mélyen a tudása alatt játszott a csapat, csak időnként volt elfogadható a játék. Az első félidőben volt két-három szituáció, amelyből gólt szerezhettünk volna, ha sikerül, talán nyugodtabban játszunk. A második félidőben alig alakult ki valami focira emlékeztető. A hazai csapat egy büntetőből vezetést szerzett, innentől pedig küzdhettünk az egy pontért. Végül csak begyötörtük. Összességében úgy vélem, ikszes meccs volt, ezzel a játékkal reális a döntetlen.

A bajnokság aktuális állása: