2024.10.18.

Bravúrpontot szerzett a Kazár

Kis híján még nagyobb lehetett volna a meglepetés, de a Palotás felállt háromgólos hátrányból. 

Múlt vasárnap a Kazárt fogadta a Palotás a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának ötödik körében. Álomszerűen kezdtek a vendégek, nyolc perc alatt kétgólos előnyre tettek szert. Az első félidő minden tekintetben a lépésfórhoz is jutó gárdáé volt, nem is hatott váratlan fordulatként, hogy a szünet előtt tovább nőtt a különbség. Lesziák duplázott. Nem adták azonban fel a házigazdák, gyorsan szépítettek a második etap elején, majd a játékrész derekán ismét faragtak hátrányukból. Mindkétszer Jele talált be. Egyre inkább a levegőben lógott az egyenlítés, ami a hosszabbításban össze is jött, egy büntető által, így három három lett a vége. Érdekes meccs volt ez, itt is-ott is joggal érezhetik úgy, hogy félig teli és félig üres egyszerre az a bizonyos pohár… Ezzel együtt, elsősorban a kazáriakat illeti meg a dicséret, hiszen előzetesen a másik oldal számított kimagasló favoritnak. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Keleti-csoport, 5. forduló:

Palotási SZSE-Kazár KSE 3-3 (0-3)

Vezette: Menczel J. (Smelkó K., Árminiczki J.)

Palotási SZSE: Jambrich M. – Farkas, Szlobodnyik (Loboda, 46), Cseh (Rezsuta, 85), Hadrik, Sipos, Diviák (Hegyi, 65), Jambrich B. (Török, 18), Jele, Franka (Fekete, 46), Ócsai. Edző: Kotasz Gergő.

Kazár KSE: Barkó – Danyi L., Pap, Radics I. (Kovács Gy., 53), Dobos, Radics A., Danyi A., Lesziák (Kruppa, 89), Bán, Medve, Kovács D. Játékos-edző: Kovács Gyula.

Sárga lap: Loboda

Gól: Jele (52., 63.), Fekete (92.), ill. Lesziák (2., 42.), Danyi A. (8.)

Jók: Ócsai, Cseh, Jele, ill. az egész csapat

Kotasz Gergő: – Nagy mellénnyel érkeztünk a mérkőzésre, aminek meg is lett az eredménye. Az első félidőben, ha egy nyolc az eredmény, akkor se szólhattunk volna semmit. A félidei nulla három sem kevés, de ebből még fel tudtunk állni, ami egy jó csapat ismérve, ehhez gratulálok a srácoknak! Véleményem szerint, hiába volt két ellentétes félidő, akkor sem szolgáltunk rá az egy pontra. Az ellenfél támadójának gratulálok, nagyon jó meccse volt, az első félidőben szinte tarthatatlan volt. Továbbra is kitartok az elveim mellett, még akkor is, ha a mostani eredményt ez is befolyásolta. Ez a pofon remélem, jókor jött mindenkinek! További sok sikert kívánok a Kazár csapatának!

Kovács Gyula: – Úgy kezdtük a mérkőzést, ahogy kell, hogy ha azt akarjuk, legyen keresnivalónk idegenben egy jó csapatnál. Húsz perc után öt nullra kellett volna vezetnünk, ami csak kettő volt. Már itt le kellett volna zárnunk a mérkőzést, de ez most nem jött össze. A félidőben három gólos előny birtokában nyugodtan kellett volna játszanunk, és kihasználni az újabb nagyobbnál-nagyobb helyzeteinket. Persze a kapust kicselezve még az üres kapura is mellé tudtuk passzolni. Kettő hármas állásnál, két perc hosszabbítás után, a 97. percben büntetőből ki is egyenlített az ellenfél. Ez érdekes volt, hogy meddig vezette volna még, nem tudom, de megoldotta. Nagyon fájó iksz lett ez sajnos. Sok sikert kívánok a Palotás csapatának!

A bajnokság aktuális állása: