2024.09.24.

Feltámadt a Nőtincs

A Nógrádsáp-Legénd ellen gyűjtötte be első bajnoki sikerét Matyóka Ferenc brigádja. 

Múlt vasárnap a Nógrádsáp-Legéndet fogadta a Nőtincs a vármegyei harmadik vonal Nyugati-csoportjának ötödik fordulójában. Hat perc után vezetést szereztek a házigazdák, majd kisebb gólcsend következett. A második etap elején tovább nőtt a különbség, majd az összecsapás kétharmadánál jött az újabb döfés. Hamarosan szépítettek a vendégek, de válaszképpen az utolsó húsz percben még három alkalommal eredményesek tudtak lenni a hazaiak, akik így sima, hat egyes sikerre tettek szert. A szezonban először örülhetett Matyóka Ferenc társulata. Lássuk a részleteket!

Vármegyei III. osztály, Nyugati-csoport, 5. forduló:

Nőtincs SE-Nógrádsáp-Legénd SE 6-1 (1-0)

Vezette: Trubin B. (Szép R.)

Nőtincs SE: Gulyás – Bera (Lázár, 59), Gyuricza, Nógrádi, Petrik, Marozsán, Drajkó (Fuchs G., 31), Busai, Sütő (Tamis, 46), Hugyecz, Budai (Machács, 46, Sipos, 67). Edző: Matyóka Ferenc.

Nógrádsáp-Legénd SE: Miklián – Horlik, Szádoczki (Kucsera, 67), Nagy (Varga, 61), Petői (Bujnyik, 77), Zachar, Gyetvai R., Garaba (Félix, 61), Tar, Gyetvai M., Fridrik (Csóka, 46). Edző: Oláh Róbert.

Sárga lap: Gyuricza, ill. Nagy, Csóka

Piros lap: Petrik (88., Nőtincs SE)

Gól: Bera (6.), Tamis (55.), Nógrádi (59.), Hugyecz (71.), Fuchs G. (77., 87.), ill. Gyetvai M. (63.)

Jók: Gulyás, Nógrádi, Fuchs G., ill. Miklián

Matyóka Ferenc: – Végre a csapatom megtalálta önmagát, az első percekben megszereztük a vezetést. Utána kiegyensúlyozott lett a játék, egy nagyon jó Legénddel találtuk szembe magunkat. Egy fiatal, dinamikus, támadó szellemű csapattal, mert az utolsó percig küzdöttek, de a második félidőben sikerült a mérkőzést bebiztosítani, a magunk javára fordítani, és szép gólokkal megnyerni ezt a találkozót. Kiváló játékvezetés mellett, még ha nálunk volt kiállítás is, a játékvezető páros működésére egy rossz szót nem lehet szólni. Mindkét csapat küzdött a győzelemért, a szépítésért, le a kalappal a fiúk hozzáállása előtt.

Oláh Róbert: – Megint hoztuk az idegenbeli formánkat, ismételten nem azt csináltuk, amit megbeszéltünk. Sajnos nekünk túl magas még ez az osztály és vannak a csapatban olyan játékosok, akik nem nőttek még fel a feladathoz. Sportszerű mérkőzés volt, gratulálok a sportszerű hazai csapatnak a győzelemhez!

A bajnokság aktuális állása: