2024.09.20.

Remekelt a Balassagyarmati SC

Elszenvedte első vereségét a Varsány.

Múlt vasárnap a Balassagyarmati SC-t fogadta a Varsány a vármegyei második vonal negyedik fordulójában. Parádésan kezdtek a vendégek, egy büntető által pár perc alatt megszerezték az előnyt. Ezt követően nem tudtak válaszolni a házigazdák, sőt a szünet előtt újra kapituláltak. A második felvonásban is hiába próbálkoztak a hazaiak, nem tudtak még csak szépíteni sem. Az utolsó negyedórához érve végleg lezárták a meccset a még kétszer eredményes, így végül meglepően sima, négy nullás győzelmet elérő látogatók.

Vármegyei II. osztály, 4. forduló:

Varsány SE-Balassagyarmati SC 0-4 (0-2)

Vezette: Kalmár P. (Varga F., Horváth S.)

Varsány SE: Urbán – Király (Rácz, 37), Báránkó, Petényi (Friskó, 83), Lőrik, Seidel, Szandai, Fábián, Takács, Kiss Á., Rigó B.. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Balassagyarmati SC: Csordás Á. – Nagy K., Rodák (Buzás, 73), Csábi T. (Tóth Á., 84), Szilveszter (Beniczky, 60), Hatala, Orgoványi, Csábi B., Csordás K., Major (Rados, 82), Vas. Megbízott edző: Tóth László.

Sárga lap: Petényi, Seidel, ill. Rodák

Gól: Vas (8.), Csábi B. (42.), Csábi T. (75.), Tóth Á. (89.)

Jók: Urbán, Rácz, ill. az egész csapat

Fábián Róbert: – Az előző fordulókhoz képest most egy jó talajú pályán sikerült játszani, ugyanis kegyes volt hozzánk az időjárás. Amit az ellenfélről nem lehet elmondani, a helyzeteiket kihasználták, nehéz ellenfél volt, majdnem a teljes csapatuk védekezett szívvel-lélekkel, és sajnos helyzetig nem sokszor jutottunk el. Ez a második félidőre változott, több lehetőség adódott a kapu előtt, de sajnos gólt nem sikerült szerezni. Még mielőtt valaki azt hinné, hogy a sporira szeretném fogni a vereséget, távol álljon tőlem, de amit a BSC-nek befújt tizenegyest, nekünk úgy érzem, a második játékrészben három szituációnál némán maradt a sípja, ez mellett még volt olyan játékos az ellenfélnél, akinek idő előtt be kellett volna fejezni a mérkőzést, ugyanis sárga lapos figyelmeztetés ellenére sípszó utáni labda elrúgás, a fej magasságbeli rúgás nálam sárga, a spori szerint ez labdára irányuló mozgás. Véleményem szerint, veszélyes játék! Csapatomnak annyi, hogy több alázat kell a foci iránt, és fel a fejjel, hétvégén javítanunk kell! Gratulálok az ellenfélnek és további sok sikert kívánok nekik!

Tóth László: – Korrekt játékvezetés mellett, szép akciókat vezetve szereztünk egy értékes győzelmet. A srácok maximálisan betartották a megbeszélteket. A második félidőben ugyan volt némi bizonytalanság, de a cseréink nagyon jól beszállva stabilizálták, illetve tovább növelték az előnyünket, ezzel bebiztosítva a győzelmet.

A bajnokság aktuális állása: