2024.09.19.

Megharcolt a pontokért a Bánk-DUSE

Emelt fővel szenvedett vereséget a Szendehely. 

Szombaton Palotáson fogadta a Szendehelyt a Bánk-DUSE a vármegyei első osztály negyedik fordulójában. Kakuk jóvoltából hamar meglett a látogatók előnye, de egy öngól által gyorsan jött az egyenlítés. Hamarosan megint beköszöntek a házigazdák, majd a szünet után a duplázó Tarlósi Milán növelte övéi lépésfórját. Nem adták fel a vendégek, a hajrához érve megint betaláltak, de egalizálni már nem tudtak. Három kettőre nyert Kárpáti Zoltán legénysége.

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Bánk-DUSE-Szendehely FC 3-2 (2-1)

Palotás, 100 néző. Vezette: Kis Zs. (Kis G.Zs., Szász K.)

Bánk-Duse: Borsi – Palkovics (Gyebnár, 58), Tadeo (Járvás, 58), Tarlósi M., Tarlósi P., Frey, Márkus, Sándor (Oláh, 75), Nagy Zs. (Királyházi, 78), Kovács P., Soóky. Vezetőedző: Kárpáti Zoltán.

Szendehely FC: Boda – Marosi, Németh D. (Kovács K., 85), Németh Á. (Nagy B., 68), Balogh (Monostori, 46), Gábriel, Magos, Dancsó, Kakuk (Kaszás, 60), Matolcsi (Maczkó, 77), Pápai. Vezetőedző: Schwarcz Zoltán.

Sárga lap: Tarlósi P., Frey, Márkus, Torják ill. Dancsó, Nagy B., Schwarcz

Piros lap: Kakuk (94., Szendehely FC)

Gól: Pápai (9.), Tarlósi M. (23., 47.) ill. Kakuk (7.), Pápai (71.)

Kárpáti Zoltán: – Igazi rangadót játszottunk ma a Szendehely csapatával, azt kell, hogy mondjam, hogy az eddigi legnehezebb ellenfelünk volt. A körülmények rendkívül megnehezítették mindkét csapat dolgát, nagyon mély és könnyű, laza talajú pályán kellett játszani, emiatt komoly kombinatív játék nem nagyon alakult ki, viszont mindkét csapat mindent megtett a győzelemért. Én csak dicsérni tudom a saját csapatomat, mert minden taktikai utasítást betartottak. Rendkívül foghíjasan tudtunk csak a mai mérkőzésre készülni, és volt komoly hiányzónk is sajnos, de mindent elmond a csapat küzdeni tudásáról, hogy – még egyszer mondom -, egy jó csapat ellen, egy nagyon jó csapat ellen is győztesen tudtuk elhagyni a pályát. Érdekes mérkőzés volt, mert az első félidőben a Szendehely jobban játszott, mint mi, fölénk kerekedett a középpályán, mégis mi szereztünk találatokat. A második félidőben úgy érzem, hogy feljavultunk, és már mi uraltuk a középpályát, ebben az időszakban viszont pont a szendehelyi csapat tudott gólt szerezni, így nagyon izgalmas végjáték volt, amit végül sikeresen behúztunk. Gratulálok a csapatomnak és további sok sikert kívánok a Szendehelynek!

Schwarcz Zoltán: – Sajnos a korán megszerzett vezetés után két elkerülhető gólt kaptunk. A második félidőben is egy rögzített helyzet után sajnos megint egy érthetetlen gólt sikerült kapnunk. Úgy érzem tehát, hogy a játékunk az egész mérkőzésen rendben volt, jól játszottunk, helyzeteink voltak. Ez a kis plusz sajnos hiányzik a csapatunkból, hogy hátul ne hibázzunk, elől meg ugye még a meglévő helyzeteinkből gólt rúgjunk, tehát egy kis plusz hiányzik a csapatból, hogy ilyen meccseket meg tudjon nyerni. 

A bajnokság aktuális állása: