2024.09.20.

Begyűjtötte első sikerét a Szügy-Talent

A Bátonyterenyét múlta felül Koleszár Krisztián csapata. 

A mögöttünk hagyott hétvégén a negyedik fordulóval folytatódott a 2024/2025-ös évad a vármegyei élvonalban. A Szügy-Talent a Bátonyterenyét fogadta. Bár aktívabban kezdtek a látogatók, a szünethez közeledve mégis a házigazdák szerezték meg a vezetést. A második felvonásban sokáig nem módosult az állás, míg a vendégek nem tudtak egyenlíteni, a hajrára kanyarodva a hazaiak végleg lezárták a meccset, így az idényben először örvendhetett a kettő nullás sikert arató újonc. Lássuk a részleteket!

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Szügy-Talent 2019-Bátonyterenyei TC 2-0 (1-0)

Vezette: Kovács M. (Dobsonyi L., Szemesi Zs.)

Szügy-Talent 2019: Tresó – Varga M., Kreuch (Venczel, 73), Ágner (Koplányi, 46), Varga Á., Dávid, Mindszenty (Szabó L., 56), Kántor, Hugyecz, Brezovszki, Mócz (Tátrai, 82). Vezetőedző: Koleszár Krisztián.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Myszor, Sasvári (Simó, 62), Bakos T. (Bakos K., 46), Kiss B., Német, Menczel, Illés (Tupi, 73), Almási, Rátóti (Monye, 89), Gyura (Berki, 66). Vezetőedző: Sárközi Tamás.

Sárga lap: Brezovszki ill. Bakos T., Berki

Gól: Hugyecz (40.), Dávid M. (78.)

Jók: az egész csapat ill. senki

Koleszár Krisztián: El kell mondjam, komoly kihívásnak bizonyult a mérkőzés! A bátonyterenyei csapat a miénkhez hasonló “csukában” játszik, ma az agilis, aktív részvételük a pályán jelentősen megnehezítette célunk elérését. Úgy gondolom, hogy az első félidőben viszonylag elfogadhatóan működtünk, bár sokszor pontatlanul, a középső harmadban a labdát indokolatlanul veszítve tartottuk frissen védelmünket. Érdekes módon, egy pontrúgásból elért találattal szereztünk előnyt, majd azt követően ismét jött egy néhány perces holtpont, melyet végül sikerült átvészelni, így előnyben voltunk félidőre. A második játékrészre változtattunk, igyekeztünk elzárni a Bátonyterenye erényeit, illetve kimozdulni a holtpontról. Úgy gondolom, az első etapban ritmusosabbak, de sebezhetőbbek voltunk, a második etapban viszont a védő harmadban kevés teret hagyva, biztosabban működtünk. Megszolgálva érzem a második gólt is, hiszen a srácok nagyon korrekt módon voltak jelen, alázatosan, koncentráltan futballoztak, rengeteget melóztak a sikerért. Elismerem, jót tett a lelkünknek a győzelem, úgy látom nem haladunk rosszul, s az ilyen meccsek rengeteg tapasztalatot hoznak a srácoknak, piszok jól szolgálják fejlődésüket. Hálás vagyok, és elismerésem az ellenfélnek, mert összességében nyílt, folyamatos koncentrációt igénylő meccset biztosított, egyúttal Tamásnak a legjobbakat kívánom az építkezéshez.

Sárközi Tamás: A mai mérkőzésen nagy motivációval érkeztünk, mindenképp szerettük volna megnyerni a mérkőzést, ezért váltottunk játékrendszert és felvállaltuk a támadó focit! Ez működött is játékban, de eredményben nem mutatkozott meg mert az ellenfél természetesen most is első gólját közvetlen a szünet előtt pontrúgásból szerezte, mi pedig mondhatom nyugodtan, hogy óriási helyzeteket hagytunk ki! Ennek függvényében, és hogy a 4 forduló alatt 1 pontot szereztünk, felajánlottam a lemondásom! Az igaz, hogy egy hosszú távú projektet fogalmaztunk meg kemény munkával és érzelemből döntöttem ma, de azt gondolom ezzel tisztelem meg a futballt és a kollégákat!

A bajnokság aktuális állása: