2024.09.20.

Megtörte a jeget a Berkenye

A Héhalommal bánt el Aranyos Imre együttese. 

Szombaton a negyedik fordulóra került sor a vármegyei másodosztály 2024/2025-ös kiírásában. A Berkenye a Héhalmot fogadta. Remekül kezdtek a házigazdák, húsz perc sem telt el és már kettővel vezettek. A szünethez közeledve felébredtek a látogatók, akik előbb szépítettek, majd kisvártatva egy öngól révén egalizáltak. Ezután sokáig nem változott az állás, mígnem elérkeztünk a hajráig. Ekkor nem várt csavar következett, a lefújásig még négy alkalommal be tudtak köszönni a remekelő hazaiak, akik így végül remek, hat kettes diadalt érte kel. Ebben a szezonban először örülhetett Aranyos Imre együttese. Lássuk a részleteket!

Vármegyei I. osztály, 4. forduló:

Berkenye SE-Héhalom SE 6-2 (2-2)

Berkenye, 60 néző. Vezette: Gecse Z. (Elischer M., Homoki G.)

Berkenye SE: Maruszki – Aszódi (Beszteri, 78), Holdas (Gyenes, 78), Rottek, Rusvay, Szandai, Belán (Selmeci, 62), Földvári, Fábri, Szresen (Mészáros, 62), Földi (Keresztes, 62). Vezetőedző: Aranyos Imre.

Héhalom SE: Farkas R. – Kotasz, Ocsovszki, Tóth D., Gólya (Oláh K., 78), Lakatos, Baranyi (Varju, 46), Hajdu, Nguyen, Vasas, Balog (Molnár, 85). Vezetőedző: Berkes László.

Sárga lap: Fábri ill. Kotasz, Molnár, Varju

Gól: Rottek (12., 19.), Rusvay (83.), Mészáros (85.), Szandai (89.), Fábri (90.) ill. Balog (36.) Földvári (38.)

Jók: Rottek, R., Maruszki, ill. (80. percig) Balog B., Hajdú, Kotasz, Ocsovszki

Aranyos Imre: Nagyszerű, gól gazdag mérkőzést játszottunk. Az első félidőben megvoltak a lehetőségek, de sajnos hibáztunk, kettő kettő volt a félidő. Utána a második félidőben összekapták magukat a srácok, hiszen a félidőben egy-két dolgot megbeszéltünk, és nagyon örülök neki, hogy tudtunk győzni. Itthon tartottuk a három pontot egy sportszerű csapat ellen.

Berkes László:Nagyon nagy szükségünk lett volna a három pontra, vagy akár a pontszerzésre Berkenyén. Két okból is, a csapatunkra ráfért volna önbizalom szempontjából, hiszen az elmúlt időszakban rengeteg pofon ért minket, a másik oka pedig az, hogy nagyon fontos lenne, hogy azok a csapatok, akikkel versenyben leszünk itt a tabellán, ne utasítsanak maguk mögé. Ideális időben, ideális pályán nagyon nagy reményekkel indultunk neki ennek a mérkőzésnek, de úgy gondolom, hogy két tízperces rövidzárlat történt, az első és a második félidőben is, és a másodikat már nem tudta kiheverni a csapatunk. Az első egy kicsit felébresztett minket és visszajöttünk a mérkőzésbe. Öt perc alatt kaptunk két gólt, de vissza tudtunk jönni az első félidőbe és döntetlennel mentünk be az öltözőbe, ahol átbeszéltünk pár dolgot. Sajnos az utolsó tíz perc teljesen megváltoztatta a meccs képét, tehát abszolút nem azt tükrözte ami történt a mérkőzésen, hiszen két, szerintem egyenlő erőket felvonultató csapat nagy küzdelme volt. Rengeteg taktikai hibával, de szerintem egy élvezhető megyei mérkőzést láttunk nyolcvan percig, amiben az utolsó tíz percben mi lesüllyedtünk egy megye hármas szintre és az ellenfél pedig tudta tartani ezt a minőséget. Én úgy gondolom, hogy ez itt ki is csúcsosodott az eredményben, hiszen nyolc perc alatt kaptunk négy gólt. Ezt még én sem tudtam feldolgozni, úgyhogy próbáljuk helyrerakni a játékosokat lelkileg, és nincs más út mint előre. Próbálunk jövő héten javítani, a Balassagyarmat látogat el hozzánk, nagyon remélem, hogy meglesz az első győzelmünk és elindulunk fölfelé az emelkedőn. Gratulálok az ellenfélnek, további sok sikert kívánok nekik!

A bajnokság aktuális állása: