2024.09.20.

Ez történt a vármegyei másodosztályban

A Mihálygerge, a Varsány, a Nógrádmegyer, az Építők, a Karancslapujtő II, a Bánk-DUSE II és a Somos örülhetett.

A mögöttünk hagyott hétvégén a harmadik forduló került megrendezésre a vármegyei másodosztályban. A Mihálygerge a Balassagyarmati SC-nél nyert, a Varsány Karancsalján gyűjtött pontokat, a Nógrádmegyer győzött Mátraverebélyben, az Építők elbánt a Tarral, a Karancslapujtő II remek skalpra tett szert a Romhánnyal szemben, a Bánk-DUSE II két vállra fektette a Rimócot, a Somos legyűrte a Karancsberényt. Lássuk a részleteket!

Vármegyei II. osztály felnőtt, 3. forduló:

Balassagyarmati SC-Mihálygerge SE 1-3 (0-2)

Vezette: Urbán V. (Kiss-Bilkei B., Pál A.)

Balassagyarmati SC: Csordás – Beniczky (Hatala, 46), Kalász (Tóth, 67), Csábi B. (Bolyós, 67), Buzás (Csábi T., 36), Vas, Horváth, Orgoványi, Lukács, Csordás, Pifka (Rados, 63). Játékos-edző: Pifka Gergő.

Mihálygerge SE: Bíró – Serfőző (Ruzsinszki, 67), Szakos, Lantos, Sipkó (Budveszel, 79), Spala, Nagy Noel, Nagy Norbert, Oláh (Simon, 84), Csonka, Somoskői. Vezetőedző: Smelkó Károly.

Gól: Vas (81.) ill. Spala (12., 65.), Oláh (37.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Pifka Gergő: – Gyakorlatilag értékelhetetlen teljesítményt sikerült leraknunk az asztalra ezen a hétvégén, amiben sajnos nagy szerepe volt az általam meghozott rossz döntések sorozatának is. Mindenképp egy támadóbb csapatot akartam felállítani, de ez a taktikai húzás ezen a napon részünkről teljesen csődöt mondott. Rá kell jönnünk, hogy nem ez a mi játékunk és talán év elején egy magasabb polcra gondoltuk magunkat, mint ahol jelenleg tartunk. Két gólos hátrányba váltottunk, de ekkor már kicsúszott az irányítás a kezünkből és csak rohantunk az eredmény után. Szinte kivétel nélkül minden játékosunk mélyen a tudása alatt teljesített és ehhez még megfelelő akarat sem párosult ezen a hétvégén. Összességében elmondható, hogy még ezen a szinten is egy gyenge színvonalúnak számító, nem túlságosan közönség szórakoztató mérkőzésen, a rengeteg kihagyott helyzetünk ellenére is, a lelkes látogatók teljesen megérdemelten vitték el a három pontot. Nekünk itt az ideje, hogy magunkba szálljunk kicsit, mielőtt teljesen elszáll az, amit a szezon elején célként tűztünk ki, az ellenfélnek pedig innen is szeretnék gratulálni és további sok sikert kívánok nekik.

Smelkó Károly: Csapat szinten ma szervezettek voltunk, mindenki odatette magát és ez győzelmet eredményezett. Gratulálok a csapatnak, Tóth Lacinak és csapatának további sok sikert kívánok!

Karancsaljai MSE-Varsány SE 1-2 (1-1)

Vezette: Mércse L. (Reviczki J., Annus A.)

Karancsaljai MSE: Harmat – Puporka, Henglár (László, 88), Sásdi (Lantos, 79), Bolyós G., Kovács, Gordos (Hegedűs, 81), Bolyós B., Máté, Szalai, Ravasz. Játékos-edző: Csicsman Tamás.

Varsány SE: Urbán – Csizmadia, Báránkó, Petényi, Unyi, Lőrik, Havasi (Fábián, 81), Király (Friskó, 88), Rigó B., Takács, Kiss. Játékos-edző: Fábián Róbert.

Sárga lap: Sásdi, Gordos ill. Fábián

Piros lap: Unyi (78., Varsány SE)

Gól: Puporka (36.) ill. Unyi (25.), Kiss (86.)

Jók: Ravasz, ill. Csizmadia R., Rigó B., Havasi D., Petényi G., Király Sz.

Csicsman Tamás:Kiegyenlített találkozó volt, mindkét oldalon akadtak helyzetek, a végén a Varsánynak jött ki a lépés. Dicséret illeti a csapatot, a mérkőzés egészében méltó ellenfele volt a vendégeknek.

Fábián Róbert:Szoros mérkőzésre számítottam, és ez be is igazolódott, egy csupa szívvel-lélekkel játszó csapat fogadott minket. Kilencven perc alatt jobbára mezőnyben folyt a játék. Sajnos játékban nem tudtuk azt nyújtani, mint az előző mérkőzésen. Akaratban most sem volt hiány és ez hozta meg nekünk a győzelmet! Gratulálok csapatomnak a győzelemhez, a Karancsaljának további sok sikert kívánok!

Mátraverebély-Szentkút SE-Nógrádmegyer BSE 2-8 (1-3)

Vezette: Kis Zs. (Szemesi Zs., Babcsán Zs.)

Mátraverebély-Szentkút SE: Kormos – Dávid, Csépány, Puporka (Kéri, 71), Siraky, Bodor, Bakonyi, Jónás, Farkas (Gulyás, 46), Dorozsin, Szabó. Vezetőedző:

Nógrádmegyer BSE: Ökrös I. – Radics (Medgyesi, 46), Makó, Ökrös P., Berki, Rácz R., Botos (Rácz A., 68), Ökrös M., Rácz M., Makó, Strihó. Játékos-edző: Ökrös István.

Gól: Jónás (20.), Siraky (74.) ill. Rácz R. (28., 51.), Ökrös P. (32.), Rácz M. (53., 57.), Makó (67.), Strihó (70.)

Jók: az egész csapat, ill. az egész csapat

Benus Dániel: A nyáron hét játékosom maradt, ebből kellett valamit kihoznunk, nem volt egyszerű menet! Sok sportbarátot, vezetőségi tagot, edzőt felhívtam, rengeteg segítséget kaptam, de a keret nem akart alakulni! Sokszor feladtam, többször újra belevetettem magam, az egész nyaram ráment, de sikerült összeszednünk egy társaságot, ami remélem, idővel csapat lesz! A mérkőzés előtt voltak olyanok, akik az öltözőben mutatkoztak be egymásnak, a tavaszi csapatból hárman voltak a kezdőben! Az első félidő még egész jól sikerült, a másodikban elfáradtunk, két cserénk volt, nem tudtunk kellően frissíteni, az ellenfél meg átszaladt rajtunk. Pozitívum, hogy a meccs után nem rohantak el a srácok, beszélgettünk, próbáltuk megismerni egymást. Minden játékosunktól türelmet és kitartást kérek, hogy a ‘verebélyi labdarúgás életben maradjon! A sportszerű Nógrádmegyernek további sok sikert!

Ökrös István: – A mai meccsen is voltak hiányzóink, sajnos egy sérülés miatt nekem kellett beállni a kapuba. Gratulálok a srácoknak a győzelemhez. Játékban még mindig van mit fejlődni, de szép lassan alakulni fog ez. Sok sikert kívánok a szimpatikus ‘Verebély csapatának!

Építők KC-Tari SZE 5-2 (4-0)

Vezette: Kovács M. (Bérczi B., Szász K.)

Építők KC: Horváth – Henglár, Baranyi, Klajban (Palotai D., 70), Nyerges, Máté, Tősér D. (Lehoczki, 48), Tősér A. (Molnár, 55), Gerhát, Kobolák (Cseri, 70), Palotai M. (Berki, 70). Vezetőedző: Tarlósi Milán.

Tari SZE: Csuka (Figura, 35) – Sándor (Gortva, 53), Nagy Z. (Holtner, 81), Kelemen, Grexa (Petrovics, 83), Kelemen, Kurcsik, Árminiczki, Pintér (Nagy A., 75), Ludányi, Odler.

Sárga lap: Nyerges, Gerhát ill. Pintér

Gól: Baranyi (17.), Gerhát (26., 28.), Klajban (41.), Palotai (78.) ill. Kelemen (53., 76.)

Tarlósi Milán:Sok sérülttel vágtunk neki a meccsnek! Az öltözőben kicsit átbeszéltük a múlt hetet, hogy miket kell kijavítani. A meccs elejétől fogva fegyelmezettek voltak a srácok, azt csinálták, amit kértem, jöttek is a helyzetek majd a gólok, úgy gondolom az első félidőben lerendeztük a meccset! Sajnos a másodikban kicsit kiengedtünk, ez annyira nem tetszett, de fő a három pont! További sok sikert kívánok a Tar csapatának! Szász Jenci barátomnak pedig üzenem, hogy amelyik kutya ugat, az nem harap…

Nagy Zoltán: – A fiatalabb korosztályú játékosokból álló hazai csapat rendre kihasználta a helyzeteit, amelyeket a mi egyéni hibáink előztek meg. További sok sikert kívánok az Építők KC csapatának!

Karancslapujtő KSE II-Romhány KSE 2-1 (0-0)

Vezette: Gecse Z. (Soós-Valenta B., Dr. Varga P.)

Karancslapujtő KSE II: Gordos M. – Gordos T., Cseh, Banka K. (Gerhát, 46), Banka D., Botos, Lavaj (Szőrös, 90), Oláh (Bari, 17), Sánta (Hegedűs, 34), Bodor, Béres (Putnoki, 40). Játékos-edző: Szőrös Krisztián.

Romhány KSE: Nagy – Bencsik (Marsicki, 64), Jávor, Takács, Bőgér (Varga S., 46), Szunter, Krajcsek, Péter (Majer, 72), Varga Gy., Lami, Dóka. Játékos-edző: Bencsik Emil.

Sárga lap: Gordos T., Sánta, Putnoki, Bari ill. Péter, Dóka

Gól: Gerhát (64.), Lavaj (79.) ill. Varga S. (92.)

Jók: Gordos M., Lavaj, ill. senki

Szőrös Krisztián: – A múlt heti nyilatkozatban is céloztam arra, hogy Romhány csapata látogat hozzánk és úgy gondolom, hogy a vármegyei kettes bajnokság esélyese. Egész héten beszéltük a srácokkal, hogy ezen a meccsen oda kellene magunkat tenni és egy picit megerősíteni saját magunkban azt, hogy ne csak az legyen, hogy kimegyünk a pályára, hanem próbáljunk valami szép eredményt elérni. Aztán amint azt az eredmény tükrözi, ez a hétvégén sikerült. Az igazsághoz hozzátartozik, hogy az első félidőben a kapusunk szenzációsan védett, tizenegyest hárított, kapufáig eljutottak, és nulla nullával tudtunk fordulni. Közben félidőben három sérülésünk volt, ott egy picit összehúztuk a szemünket, hogy hogyan tovább, mi is lesz, úgyhogy hármat kellett cserélni a szünetben. Kijöttünk a második félidőre, aztán ahogy ez lenni szokott, a sok kihagyott helyzet, kimaradt ziccer megbosszulta magát az ellenfél szemszögéből nézve. Találtunk egy gyönyörű gólt, Gerhát Ádám révén, ami egy gyönyörű találat volt. Úgy gondolom, hogy a második félidőben egyenrangú ellenfele tudtunk lenni a Romhány csapatának. Egy tizenegyest követően Lavaj Zoltán megduplázta ezt az előnyt. A végén Romhány egy gyönyörű góllal tudott eredményes lenni, de ez már a 92. percben volt, úgyhogy kettő egyre megnyertük a találkozót. Nagyon büszke vagyok a srácokra, mert amit megbeszéltünk az öltözőben, azt játszottuk, volt benne szerencse is, de végül is a három pontot nem kell megmagyarázni, mindig az a csapat nyer, aki több gólt rúg, ezen a meccsen pedig mi rúgtunk több gólt. A Romhánynak további sok sikert kívánok, és hogy érjék el a bajnoksághoz fűzött céljaikat! Gordos Mártont, a kapusunkat mindenképpen szeretném kiemelni és Lavaj Zoltánt (szeretném most megkövetni őt), aki nem is ötvenhárom éves hanem ötvenöt, nyolcvanhét percet játszott és ismét gólt szerzett.

Bencsik Emil: – A mérkőzés első félidejében rengeteg helyzetünk volt, de sajnos kihagytuk, hibáztunk egy tizenegyest, nem tudtunk gólt szerezni, nulla nulla volt a félidő. Második félidőben szintén kimaradtak a helyzeteink és az ellenfélnek sikerült egy szép gólt rúgni távolról. Aztán kaptunk egy büntetőt, ők azt nem hagyták ki természetesen, és a végén már túl későn tudtunk szépíteni. Nagyon sajnálom hogy ez így alakult, de megyünk tovább és készülünk a következő mérkőzésre. Az ellenfélnek pedig gratulálok és további sok sikert nekik a bajnokságban!

Bánk-DUSE II-Rimóci SE 7-4 (4-2)

Vezette: Ordasi I. (Pál A., Szemesi Zs.)

Bánk-DUSE II: Bernhardt – Barth, Királyházi, Tadeo (Varga, 46), Gyebnár (Gómann K., 63), Kalmár (Gómann A., 62), Hrabovszky-Machál (Oláh, 54), Várnai, Nagymihály, Salánki, Gombos. Vezetőedző: Szász Jenő

Rimóci SE: Mócsány – Laczkó, Balázs, Bangó Renátó, Bangó Rómeó, Rácz Sz., Bada (Szoldatics D., 46), Rácz A., Könnyű, Tótok (Czupkó, 77), Rádi (Golopi, 77). Játékos-edző: Bangó Rómeó.

Sárga lap: Gómann A. ill. Bangó Renátó, Rádi

Piros lap: Rácz Sz. (56., Rimóci SE), Rácz Adrián (73., Rimóci SE)

Gól: Gombos (21., 33., 34.), Salánki (39.), Várnai (50.), Királyházi (57.), Gómann A. (63.) ill. Rácz A. (8., 53., 66.), Balázs (27.)

Szász Jenő: – Az ellenfél nagyon belekezdett a mérkőzésbe, gólt lőttek, csúsztak-másztak, nem ismertek lehetetlent. Volt pár nagyon komoly játékosuk, aki jól cselezett, gyors volt és kreatív. De megmondom őszintén, tudtam, hogy erre a tempóra, amit diktálnak, olyan csapat sem sokáig képes, aki minimum négyet nem edz egy héten. A tizenötödik percben átvettük az irányítást, tetszetősen, gyorsan, egy-két érintővel játszottunk. Onnan már mikor vezettünk és kezdtek elfogyni, magabiztosan játszottunk. Volt két kiállítás, ami szerintem jogos volt, az megpecsételte a mérkőzés kimenetelét. Egy-két durva szabálytalanságot leszámítva szimpatikus volt az ellenfél. Tarlósi „Milu” barátom a Héhalom ellen nagyot focizott, de most néha olyan jól játszottunk a Rimóc ellen, hogy ide most nem fért volna be a Bánk kettőbe.

Bangó Rómeó: Sajnos kapus nélkül érkeztünk a mérkőzésre, szeretném megköszönni Mócsány Patriknak, hogy elvállalta a kapusposztot és többször is nagyokat védett. Három pont volt a cél, ami nem is volt lehetetlen. De ahogy mostanában vagyunk a mérkőzéseken, a szerencse teljesen elpártolt tőlünk, remélem előbb-utóbb megtörik ez a szerencsétlenség, ami a csapattal van, és végre be tudjuk gyűjteni a három pontot, a Bánk csapatának pedig sok sikert kívánok a továbbiakban.

Somos VSE-Karancsberényi VSFC 3-2 (1-1)

Vezette: Varga F. (Kalmár P., Rácz D.)

Somos VSE: Krizsanyik – Bocsó (Oláh, 82), Móricz (Bujtár, 40), Szeles, Znamecz (Határ, 85), Kerényi, Lakatos, Ajtai, Horváth (Vanó, 72), Láposi, Kotroczó. Játékos-edző: Oláh Teofil.

Karancsberényi VSFC: Sztremi – Hulitka D. (Pilinyi, 68), Nagy, Oláh, Mezei, Fábián, Vilk (Hulitka Sz., 74), Kovács (Berki, 78), Ispán V., Szlatincsán, Ispán A. Játékos-edző: Berki Krisztián.

Sárga lap: Bujtár

Gól: Znamecz (21.), Bujtár (61., 68.) ill. Ispán V. (18., 71.)

Jók: az egész csapat, ill. Sztremi, Nagy, Szlatincsán, Ispán A., Ispán V., Kovács

Oláh Teofil:A mérkőzésen végig fegyelmezetten és taktikusan játszottunk. Nagyon meg vagyok elégedve a hozzáállással és ez eredményezte a mai sikert. Gratulálok a csapatnak a győzelemhez, sok sikert kívánok az ellenfélnek! 

Berki Krisztián: – Nagyon örültünk volna az egy pontnak, esetleg a bravúrnak, de ha a realitás talaján maradunk, igazságos eredmény született! Köszönjük Sztremi Zsoltinak, hogy megint segített, szenzációsan védett! Ispán Viktor gyönyörű két gólt szerzett, sajnos nem ért pontot, ellenben „Bujti” barátom duplájával három pontot kaszált a hazai csapat! Gratulálok mindkét játékosnak és mindkét csapatnak, szerintem jó mérkőzést játszottunk! Játékvezetés szimpatikus volt és jól is működött a trió, mint múlt héten. Köszönöm nekik!

Aktuális állás: