2024.09.20.

Nem könnyen, de ismét nyert a Bánk-DUSE

A Szécsény ellen gyűjtött pontokat Torják István társulata.

Múlt szombaton Palotáson fogadta a Szécsényt a Bánk-DUSE a vármegyei első osztály második fordulójában. Negyedóra telt el, amikor betaláltak a hazaiak, majd ugyan nem adták fel a vendégek, a pihenőhöz közeledve nőtt a különbség. A fordulás után is igyekeztek a látogatók, akik a szépítésig is eljutottak, de egyenlíteni a meglévő helyzeteik ellenére sem tudtak. Az utolsó percekben végleg lezárták a mérkőzést a három egyes győzelmet elkönyvelő házigazdák.

Vármegyei I. osztály, 2. forduló:

Bánk-DUSE-Szécsény VSE 3-1 (2-0)

Palotás, 100 néző. Vezette: Boda V. (Pál A., Szemesi Zs.)

Bánk-DUSE: Borsi – Gyebnár (Palkovics, 62), Tarlósi M., Járvás (Oláh, 65), Tarlósi P., Frey, Márkus, Sándor, Kovács P., Tóth, Soóky (Nagy, 46). Megbízott edző: Torják István.

Szécsény VSE: Csampa – Komár, Molnár, Berki A., Puporka, Géczy, Kovács S. (Bangó, 14), Bárány, Berki J., Pozsár, Rácz (Szmolnik, 62). Vezetőedző: Tőzsér Zsolt Emil.

Piros lap: Berki A. (Szécsény VSE)

Gól: Járvás (16.), Tarlósi M. (38., 87.), ill. Szmolnik (64.)

Torják István:Nehéz a mérkőzést értékelni. Az az igazság, ha még menne a sorozat, akkor a „Kórház a város szélén-t”, szerintem nálunk forgatták volna le az elmúlt három hétben. Eléggé elfogyott a kispadunk is, valamint a második csapatunk is ma játszott, úgyhogy az utánpótlás játékosainkat meg kellett osztani. Sokan azt mondták, hogy egy könnyű derbi lesz, én mondtam, biztos, hogy nem. Ismerve „Bacsót” és az ő szakmaiságát, nem gondoltam egy percet sem, hogy nekünk ez könnyű mérkőzés lesz, és ez be is igazolódott. Az az igazság, hogy az első tizenkét percben kerestük magunkat, tehát menni alig tudtunk, és ott benne volt az, hogy két-három hatalmas nagy ziccert hagyott ki a Szécsény. Ha ott bemegy vagy kettő, akkor nagyon nagy bajban vagyunk. De egy igazi csapatnak az erejét az mutatja, hogyha egy picit padlóra is kerül vagy kap egy ütést, akkor onnan fel tud állni, és ma a srácok ezt megtették, úgyhogy mérhetetlenül büszke vagyok rájuk. Én úgy gondolom, hogy most sokan, akik látták a meccset, biztos majd lesajnálnak bennünket, de én úgy vélem, hogy ezek a gyerekek, ha ilyen körülmények között is így tudnak nyerni, ilyen háttér mellett, akkor szerintem nekünk nagyon nagy bajunk a bajnokság további részében nem lehet. Küzdöttünk rendesen az utolsó leheletünkig, gratulálok a csapatunknak, tényleg le a kalappal előttük. De le a kalappal a Szécsény előtt is, gratulálok „Bacsónak”, hatalmas teljesítmény, amit ő lerak Szécsényben a kispadon, ezt a futást, ezt a rappolást végigbírni kilencven percen keresztül… Szerintem fognak még okozni nehéz perceket. Kárpáti Zoli vezetőedző úrnak pedig jobbulást kívánunk! Zoli, várunk vissza sok szeretettel!

Tőzsér Zsolt:Bajnokesélyeshez látogattunk. Amit elgondoltam, vagyis kigondoltunk a csapattal, a kontrajáték, végig ült. Sajnos, amíg hat ziccerből egyet rúgunk be, addig gól nélkül nem tudunk mérkőzést nyerni. Mindenki látta, aki nézte, hogy szerintem remekül helytálltunk, megnehezítettük a bajnokesélyes dolgát. Sajnos szerintem a helyzeteknek a többsége azért nem megy be, mert nem koncentrálnak a csatárok, de ezen próbálok változtatni. Gratulálok az ellenfélnek.