2024.09.20.

Idegenben menetelt tovább a Pásztó

Nem termett babér a BSE-nek.

Múlt szombaton a BSE-nél volt jelenése a Pásztónak a vármegyei élvonal második körében. Egy büntető által pár perc alatt vezetést szereztek a vendégek, majd az első félidő derekán újra beköszöntek. Villámgyorsan érkezett a szépítés, így még nem dőlt el a mérkőzés. A fordulás után gyorsan növelték lépésfórjukat a jobban játszó látogatók, akik egy újabb góllal végleg lezárták a találkozót. Négy egyes sikert könyvelt el Szabó Gábor alakulata.

Vármegyei I. osztály, 2. forduló:

Balassagyarmati VSE-Pásztói SK 1-4 (1-2)

Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont, 120 néző. Vezette: Derda J. (Nagy F., Titz P.)

Balassagyarmati VSE: Makrai – Soós-Valenta, Bukta, Jele, Molnár K., Gerliczki, Varga G. (Kiss, 30), Sallói, Varga Cs. (Valent, 75), Duhonyi (Vincze, 46), Csillik (Kelecsényi, 75). Vezetőedző: Mátyás Zsolt.

Pásztó SK: Kaszás – Almási, Kelemen, Hegedűs, Lipták, Kovács (Molnár M., 55), Csépe I. (Szőllősi, 55), Csáki (Békési, 62), Percze (Molnár B., 84), Földi, Tari (Toldi, 77). Vezetőedző: Szabó Gábor.

Gól: Varga G. (27.), ill. Almási (5), Csépe (26), Csáki (50), Tari (63)

Jók: Molnár K., Bukta, Varga G., Soós, Jele, ill. az egész csapat

Mátyás Zsolt: Mondhatni, hogy jött a papírforma, a vendégek hozták a mérkőzést, amihez gratulálunk nekik, viszont játékosaimnak is jár a dicséret, mert beletettek apait-anyait. A rutintalanság számlájára írható hibák sajnos elöl és hátul is jelen voltak. Ezért nem tudtunk szorosabb mérkőzést játszani, de szégyenkeznivaló okunk nincs, ha ezekből a hibákból tanulunk és hasonló hozzáállást tanúsítunk, akkor örülhetünk majd győzelemnek is a későbbiek folyamán.

Szabó Gábor:Jól kezdtünk, gyorsan vezetést is szereztünk. A gól után több nagy helyzetet is elrontottunk. A félidő második felében sajnos ész nélkül támadtunk, amivel saját magunkat büntettük. A második félidőben is hasonló volt a meccs képe. Kihagytuk a kihagyhatatlant is. Nem úgy játszottunk, ahogy egy ilyen meccsen kellene, de a három pontnak nagyon örülünk. A ‘Gyarmatnak sok sikert, kitartást és türelmet, mert sok ügyes fiatal játékosuk van.

Fotó: Kanyó Sport.