2024.09.19.

Ikszelt Héhalomban a Bátonyterenye

A hajrához érve tudtak egyenlíteni a hazaiak.

Múlt szombaton Héhalomban volt jelenése a Bátonyterenyének a vármegyei élvonal nyitókörében. A meccs legelején Almási büntetőjével gyorsan megszerezték a vezetést a látogatók. Ezt követően próbálkoztak becsülettel a házigazdák, de jó darabig nem jártak túl a jó napot kifogó Zsignár eszén. A hajrához érve megtörték a jeget a házigazdák, Balog egalizált, egyúttal kialakítva az egy egyes végeredményt.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Héhalom SE-Bátonyterenyei TC 1-1 (0-1)

Héhalom, 100 néző. Vezette: Kiss D. (Homoki G., Soós-Valenta B.)

Héhalom SE: Farkas R. – Nagy Á., Abért B., Kotasz, Tóth D. (Vasas, 22.) – Ocsovszki, Nguyen, Surányi, Hajdú – Balog, Gólya (Lakatos, 71.). Edzők: Berkes László, Farkas Ferenc.

Bátonyterenyei TC: Zsignár – Simó, Kiss B., Almási, Menczel – Berki Sz. (Juhász, 74.), Német, Sasvári (Zámbó, 64.), Rátóti – Pöstényi (Illés, 44.), Myszor. Vezetőedző: Sárközi Tamás.

Sárga lap: Tóth D., Nagy Á., ill. Német, Berki Sz., Zámbó

Gól: Balog (73.), ill. Almási (3.)

Jók: Kotasz, Balog, Ocsovszki, Surányi, ill. az egész csapat

Berkes László: Nagy várakozás előzte meg ezt a bajnoki rajtot. Mindenki ki volt már éhezve az igazi tétmérkőzésekre. Ez kicsit rá is nyomta a bélyegét a meccs elejére. Mindkét csapatnál kissé görcsössé vált a játék. Voltak technikai hibák, amiből sajnos mi jöttünk ki rosszul, mert kaptunk egy gólt, ami teljesen elkerülhető volt. Utána kicsit helyreállt a rend, és a hazai pályának megfelelően domináltunk. Végig nyomás alatt tartottuk az ellenfelet. Sajnos ez gólokban nem jelentkezett. Meg tudtuk menteni az egy pontot, de van hiányérzetem, mert az ilyen hatpontos találkozókon nagyon fontos lesz, ki tudja majd otthon tartani a győzelmet. Gratulálok az ellenfélnek, mert egy izgalmas, jó mérkőzést játszottunk! Szurkolói szemmel biztosan élvezhető volt. Szakmai szemmel voltak azért kivetnivalók, de jó érzés volt végre tétmeccset játszani. Várom a következő megmérettetést. 

Sárközi Tamás:Mindenképp pozitív, hogy egy pontot el tudtunk hozni idegenben az első mérkőzésen! Maximálisan elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával és teljesítményével! Nagy nyomást tudott ránk helyezni az ellenfél, legfőképp a felívelt labdákkal és pontrúgásokkal. Ezáltal sok helyzet adódott nekik, amit bravúrokkal és szerencsével is ki tudtunk védekezni, de nekünk is igen veszélyesek voltak a kontráink. Egy null után több nagy lehetőségünk is volt, amit ha gólra váltunk, megnyerhettük volna a mérkőzést. Így azt gondolom, egy igazságos döntetlen született, egy jól felkészített ellenféllel szemben. További sok sikert kívánok Berkes Lacinak és csapatának!