2024.09.19.

A Vizslás győzött az újoncok meccsén

A Szügy-Talent otthonában diadalmaskodott Bujtár Tamás együttese.

Múlt szombaton újoncok csaptak össze a vármegyei élvonal nyitányán, a Szügy-Talent a Vizslást fogadta. Mintegy fél óráig maradtak érintetlenek a hálók, majd betaláltak a mérkőzésen aktívabb vendégek. A szünet utáni első negyedórában növelni tudták előnyüket a látogatók, akik a hajrához érve még simává tették a meccset, végül pedig könnyed, öt egyes sikerre tettek szert.

Vármegyei I. osztály, 1. forduló:

Szügy-Talent 2019 SE-Vizslási SE 1-5 (0-1)

Szügy, 100 néző. Vezette: Gecse Z. (Elischer M., Pálinkás S.)

Szügy-Talent 2019 SE: Tóth R. – Venczel, Varga M., Koplányi, Jónás. 71.), Szabó L. (Kreuch, 59.) – Mócz (Janzsó, 73.), Petrás (Zólyomi, 68.), Dávid M., Kántor, Brezovszki (Mindszenty, 46.) – Hugyecz. Vezetőedző: Koleszár Krisztián.

Vizslási SE: Brunda – Oláh F., Miklós M., Czutor, Bozó (Oláh Z., 79.) – Pócsa, Jakab (Kisbali, 79.) – Novák, Bata, Stark – Kovács E. (Horváth T., 63.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Sárga lap: Venczel, Szabó L., Szenográdi, ill. Stark, Jakab

Gól: Dávid M. (94.), ill. Stark (33.), Novák (57., 78.), Bata (66.), Kisbali (90.)

Koleszár Krisztián: Tanulságos mérkőzés volt. Az ellenfél jól “belőtt” bennünket, türelmes, kiváró focit játszottak, jól szűkítve a területeket, majd az úgy kikényszerített hibáinkat fordították a javukra. Ténylegesen szervezettek voltak, kiválóan együttműködve zárták el előlünk a területeket, így komoly nehézségeink akadtak a középső, kulcsfontosságú részeken. Igyekeztünk megbecsülni a labdát, sok passzal építkezni, amely az első félidőben még viszonylag működött is, kialakítottunk néhány kecsegtető egy az egy szituációt, illetve adódott húsz méterről lövési lehetőség, de nem tudtunk előnyt kovácsolni azokból. Így is azt mondhatom, hogy az egygólos hátrány ellenére nem nézett ki rosszul a csapat a játékrészben. A második etap már gyengébb volt, a félidőben sérülés okán cserélnem is kellett, majd hatvanöt perc körül jóval alábbhagyott az intenzitás, talán a szufla is elfogyott. A vége olyan, amilyen, az eredmény mindenkinek mást mond, mindenesetre nem szép. Komoly, jól felépített, rendkívül fizikális csapat volt az ellenfél, kiérdemelték a győzelmet. Mi megérkeztünk az első osztályba, ahol az első állomás tapasztalataiból felvértezve haladunk tovább. Szemtelenül fiatal brigád vagyunk, világos elképzelésekkel, de sok-sok tapasztalatra, és időre van még szükségünk az igazi identitásunk megjelenítésére. Úgy gondolom, nincs okunk szégyenkezni, nagyon értékes csapatunk van, amely mögött rendkívül büszkén és bizakodón vonultam az öltözőbe. Természetesen fejet hajtottam az ellenfél teljesítménye előtt, gratulálok a győzelmükhöz.

Bujtár Tamás:Az első bajnoki mindig nehéz, legyen az hazai vagy idegenbeli mérkőzés. Így volt ez ma is, az első fél órában görcsösen és kapkodva futballoztunk, védekezésünk rendben volt, viszont előrefelé játékban sok hiba csúszott. Vezető gólunk után megnyugodtunk, és a második félidőben már tetszetős támadások végén, szép gólokat tudtunk szerezni. Az eredménnyel maximálisan elégedett vagyok, amihez gratulálok játékosaimnak! A fiatal hazai csapatnak sok sikert kívánok a bajnokságban!