2024.10.18.

A 2024-es Eb Nógrád vármegyei szemmel

Sorozatunkban igyekszünk majd napról napra régiónk egy-egy sportemberével nyomon követni az aktuális műsort.

Szerdán megrendezésre kerül a második elődöntő a 2024-es futball-Európa-bajnokságon. Weboldalunk a torna során igyekezett napról napra egy-egy Nógrád vármegyei illetőségű sportemberrel nyomon követni az adott programot. A soros összecsapás kapcsán a honlapunkkal egy ideje reklámpartnerségi viszonyt ápoló, labdarúgóként a Balassagyarmati SC-t erősítő Beniczky Pétert kértük meg, hogy foglalja össze gondolatait a kontinenstornát és az esemény aktuális programját illetően.

– Nekem csalódás ez az Eb, főleg a legutóbbi vb-hez képest – mondta Beniczky Péter. Úgy gondolom, a magyar válogatott meccsei mellett, más mérkőzéseken is rengeteg volt az igazságtalanság. Említeném itt a bírói döntéseket. Hatalmas problémák vannak a játékvezetéssel. Hallhattuk, hogy mennyi sípmestert hazaküldtek már. A szervezés szerintem nagyon jó. Azt nagyon sajnálom, hogy a nemzeti tizenegyünk kiesett, voltak elég bosszantó ítéletek. A magyar válogatott után Portugália volt az egyik kedvencem, de ők sajnos már kiestek. Bízom benne, hogy Spanyolország lesz a végső győztes. Őket tartom erre esélyesnek. 

Hollandia-Anglia: a hollandok utolsó meccse nagyon jó volt, szépen visszajöttek és fordítottak. Az angolokban viszont látok egy olyan potenciált, ami őket most nagyon feltüzelte, és a tippem, hogy ők nyernek 2-1-re.