2024.09.20.

,,Folyamatosan fejlődni kell minden téren”

A vármegyei U19-es bajnokságban gólkirályi címet szerző Gerhát Ádám úgy érzi, a sok elért találata ellenére nem tudott száz százalékot kiadni magából.

Nemrégiben befejeződtek vármegyénk utánpótlás bajnokságai is. Az U19-es vérkeringésben a Karancslapujtő KSE együttesét erősítő Gerhát Ádám lett az említett korosztály gólkirálya. A tizennyolc mérkőzésen ötvennégy alkalommal betaláló tizennyolc éves támadót a megszerzett egyéni címe kapcsán kérdeztük.

– Hogyan tekint vissza csapata idényére?

– Véleményem szerint, a keleti U19-es bajnokság ezüstérme és a Nógrád vármegyei bronzérem legfőképp a nagyszerű csapatmunkának köszönhető – mondta Gerhát Ádám. A közösségünkben sok jó képességű fiatal található, de nem külön-külön mutatták meg egyéniségüket, hanem csapatként tudtunk mindig együtt játszani. Összességében az első félszezonhoz képest nagy előrelépést tettünk a második félévben, aminek köszönhetők ezek a dobogós helyezések. A közösségünkben nagyon jó volt a hangulat mindvégig, nem csupán csapat, hanem baráti társaság is vagyunk. Csapatunk edzője, id. Szőrös Krisztián nélkül még csak ehhez közeli jó eredményeket se tudtunk volna elérni. Itt is megszeretném köszönni neki, mint csapatkapitány a belénk invesztált jelentős mennyiségű, áldozatos munkáját.

– Mi a véleménye saját teljesítményéről?

– Folyamatosan fejlődni kell minden téren. A teljesítményem lehetett volna jobb is, de kevesebbet tudtam edzeni, mivel idén érettségiztem. Ezért úgy gondolom, hogy nem tudtam mindig száz százalékot kiadni magamból.

– Minek lehetett köszönhető ez a szép gólmutató?

– A sok gólom köszönhető a csapatnak, társaim önzetlenségének. Próbáltam mindig koncentrálni a helyzetekben, és azokat a legnagyobb százalékban gólra is váltani. Nagyon sok jó labdát kaptam a társaimtól, amit nehéz lett volna elrontani.

– Mi az erőssége a pálya és mely tényezőben léphetne előre?

– Erősségemnek tartom a gyorsaságom, a fordulékonyságom, a meglátásaimat, és a helyzetfelismeréseimet. Úgy gondolom, hogy a csapatomat is megfelelően össze tudtam tartani, ez is az egyik erényem. Mindenben lehet és kell is fejlődni. Ez az élet és a foci alapelve is!

– Pár alkalommal már pályára léphetett a klub második számú együttesében. Meglátása szerint mikor vetheti meg a lábát valamelyik felnőtt gárdában?

– Heteken belül túl leszek az érettségin, ezért több időm lesz a focira, edzésekre. Azzal azonban tisztában vagyok, hogy még a mostanitól is nagyobb akarat erő, kitartás, elszántság, munka kell ahhoz, hogy folyamatosan felnőtt csapatokban tudjak játszani.

– Jelenleg mik a későbbi tervei a labdarúgással? 

– Mindig is nagyon szerettem focizni! Bízok benne, hogy a jövőben egyre több és egyre nagyobb sikereket fogok majd elérni.