2024.09.20.

Aranyérmet jelentett a Mátraterenye II-Somos sikere

Nem tudott meglepetést elérni a Nógrádmegyer.

Múlt vasárnap Somoskőújfalun találkozott a Mátraterenye II-Somos és a Nógrádmegyer a vármegyei harmadosztály Keleti-csoportjának utolsó, huszonhatodik fordulójában. Ismert volt a képlet, az éllovasnak mindenképpen győznie kellett a bajnoki cím megszerzéséhez. Jól is kezdett a listavezető, négy perc alatt meglett az előny. Maradt fölényben a korán eredményes gárda, majd fél óra elteltével tovább nőtt a különbség. Nem adták azonban föl a ‘megyeriek, még az első félidőben szépítettek, a fordulás után pedig már egál volt a meccs. Ekkor megrázták magukat a házigazdák és pár minutum leforgása alatt háromszor is bevették a kaput. Ugyan ezt követően még faragott hátrányából a másik oldal, kisvártatva újra megrezgették a hálót a hazaiak, majd a hajrában bevitték a kegyelemdöfést. Végül egy nyílt sisakos összecsapáson hét táromra diadalmaskodott a mezőny aranyérmese.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 26. forduló:

Mátraterenye SE II-Somos-Nógrádmegyer BSE 7-3 (2-1)

Somoskőújfalu. Vezette: Chikán P. (Szász K., Gyetvai B.)

Mátraterenye SE II-Somos: Krizsanyik – Líber, Horváth Sz., Ajtai, Vanó (Bujtár, 45.) – Kotroczó, Adorján, Láposi, Móricz – Rácz M., Znamecz (Balázs V., 67.). Edző: Oláh Teofil.

Nógrádmegyer BSE: Buzás – Radics, Gáspár, Ökrös I., Szőllősi – Rácz A., Kis G., Lakatos T., Rácz R. –  Oláh N., Berki M. Játékos-edző: Ökrös István.

Sárga lap: Ökrös I.

Gól: Znamecz (4., 58.), Kotroczó (30., 50.), Móricz Á. (58.), Adorján (68.), Rácz M. (83.), ill. Berki M. (33., 46.), 61.)

Jók: az egész csapat, ill. Buzás, Berki M.

Oláh Teofil: – A vendégcsapat kérésére felcseréltük a pályaválasztói jogot. Egy remekül előkészített pályán játszhattuk le utolsó bajnoki mérkőzésünket, aminek nagy tétje volt. Hazai környezetben mindenképp szerettünk volna nyerni és ezzel bebiztosítani bajnoki címünket. Az első félidőben nagyon sok lehetőség maradt ki mindkét oldalon, még tizenegyest is hibáztunk. A második félidőben mint játékban és akaratban is a vendégek fölé kerekedtünk, így megérdemelten nyertük meg a meccset. A nagyon sportszerű vendégcsapatnak sok sikert kívánunk a következő szezonra! Minden játékosnak gratulálok az egész éves teljesítményéhez, a vezetőségnek és a szurkolóknak pedig köszönünk mindent!

Ökrös István: – Sajnos a pályánkat valaki rallypályának nézte, és emiatt Somoson kellett lejátszani a mérkőzést. További nehézségünk volt, hogy a játékvezetői és a szövetségi döntések végett elég szűkös kerettel tudtunk eljönni. Öt fontos játékos is hiányzott a csapatból, de megpróbáltunk így is mindent, ami tőlünk telt. Sajnos csak hatvan percig futotta az erőnkből. Külön köszönöm Buzás Bálintnak, hogy térdsérüléssel vállalta a kapusposztot és még egy büntetőt is tudott hárítani. A pontszerzés nem jött össze, és így az utolsó három meccsünkön pont nélkül maradtunk, de legalább sikerült jó párszor helyzetbe hozni Berki Mátét, aki egy mesterhármast elérve, a góllövőlista élén végzett. Bár a lehetőségei alapján ötöt is rúghatott volna. Sajnálom, hogy nem tudtunk teljes kerettel kiállni, de én így is büszke vagyok a srácokra, kihajtotta magát mindenki! Gratulálok a Somosnak a bajnoki címhez! Köszönöm a játékosoknak a szezont, úgy érzem, egy jó és összetartó csapattá váltunk, amit nagyon fontosnak tartok!

A bajnokság végeredménye: