2024.09.19.

Tíz emberrel ért el bravúros diadalt a Balassagyarmati SC

Mihálygergén szerzett újabb meglepetést Babcsán Tibor csapata.

Múlt szombaton a Balassagyarmati SC-t fogadta a Mihálygerge a vármegyei másodosztály utolsó, huszonhetedik körében. A hazaiak számítottak esélyesnek, ez a vélekedés pedig még inkább igaznak tűnt, amikor kiderült, hogy csupán tíz emberrel fogja képviseltetni magát a másik oldal. Ehhez képest felvették a kesztyűt a roppant komoly lelkesedéssel ringbe szálló vendégek, akik az első fél óra letelte után előnybe kerültek. Ugyan hamarosan érkezett az egyenlítés, még a szünet előtt visszaállt a korábbi állapot. Az összecsapás kétharmadánál növelték lépésfórjukat a látogatók, és bár a hajrához jött a szépítés, az utolsó percekben a duplázó Tóth végleg lezárta a párbajt. Kalapemelést érdemlő, négy kettes diadalt tett zsebre Babcsán Tibor elszánt brigádja.

Megyei II. osztály, 27. forduló:

Mihálygerge SE-Balassagyarmati SC 2-4 (1-2)

Vezette: Kis Zs. (Menczel J., Zsélyi Cs.)

Mihálygerge SE: Bíró (Földi, 80.) – Molnár (Dienes, 60.), Kovács B., Nyerges, Csonka – Futó, Lantos, Langa (Budveszel, 46.), Oláh T. – Spala, Bangó (Puszta, 68.). Játékos-edző: Langa Attila.

Balassagyarmati SC: Varga K. – Rodák, Csordás, Beniczky, Csábi B. – Pifka, Major, Csábi G. – Horváth B., Tóth Á. Vezetőedző: Babcsán Tibor.

Gól: Spala (39.), Lantos (81.), ill. Tóth Á. (32., 90.), Pifka (41.), Major (81.)

Jók: senki, ill. az egész csapat

Langa Attila: – A meccset megelőzően azt kértem a csapattól, hogy élvezzük a játékot és felszabadultan futballozzunk. Ez vissza is láttam a mérkőzésen, csak épp az ellenfél fiatal játékosaitól, akik előtt le a kalappal. Hatalmas gratuláció nekik és vezetőjüknek, hiszen alázatosan, fegyelmezetten és végig szívvel-lélekkel játszottak tíz emberrel. Teljesen megérdemelt a sikerük, hiszen nálunk mindenki bőven tudása alatt teljesített, amelyet kikerekedett szemmel néztünk, most mi is történik. Részemről nagyon szégyellem magam, remélem, sokan vannak még ezzel így. Azt gondolom, ez a játékosállomány többre hivatott, de még egy ilyen fájó vereség után is meglátszott az összetartás, hiszen a harmadik félidőben ismét jól teljesítettek a srácok! Kár, hogy azért nem jár soha pont, mert akkor az élmezőny tagjai lennénk ebben az amatőr bajnokságban, ahol a jó társaság az egyik mozgatórugója a még működő csapatoknak! Jó pihenést kívánok a nyárra minden sportolónak, vezetőnek és szurkolónak!

Babcsán Tibor: – Számunkra a legfontosabb a közönség szórakoztatása! Ez ma is megtörtént. A show úgy kezdődött, hogy csak tízen voltunk. Hat alapemberem hiányzott, de az én feladatom, hogy abból a csapatból hozzam ki a maximumot, amely a pályán van. A kapusposzton is változtatnom kellett kezdés előtt, ugyanis Varga Kevin nem tudta vállalni a védelmi feladatát, mert fáj a térde. „Maximum a kapuba be tudok állni” – közölte. Mondtam, hát, legyen… Így a kezdőkapusnak beöltöző Beniczky Péternek le kellett vennie a szerelést, amit Kevin kapott meg. A góllövőinket, Kovács Attilát és Csábi Tomit két ifistával helyettesítettem. Horváth Bencével és Tóth Ádámmal. Teszem hozzá, nagyszerűen futballoztak! Ádám csodálatos volt, a futballja élményszámba ment, és két gólt is rúgott. Bence futásteljesítménye szinte hihetetlen. A két Csábi-testvér, Bence és Gabi szuperfocit mutatott be. Major Tomi és Pifka Gergő góljai élményszámba mente. Beniczky Peti, a kapusból lett balhátvéd mellett nem lehetett elmenni. Jobbhátvédünk, Rodák Dávid hozta a jó formáját. Csordás Krisztián, „Superman”, a futball királya volt ezen a meccsen is. A kapuban lévő Varga Kevint csak álltam és bámultam. Nem hittem a szememnek! Csodálatosan focizott a csapatom, és azt csinálták, amit kértem tőlük. Letámadtuk a hazaiakat tíz emberrel. Igaz, kevés olyan edző lenne, aki ilyenkor a letámadást választja. Én ilyen vagyok! Szeretek kockáztatni. Bejött! A játékvezetői hármas a helyzet magaslatán állt. Mindhárman szuper formában működtek. A hazaiak és a nézők is nagyon sportszerűek voltak. Köszönök mindent a vezetőségnek, a játékosoknak! Ősszel jobbak leszünk. 

A bajnokság végeredménye: