2024.09.19.

Bajnoki döntőnek beillő meccsen lett aranyérmes a Rétság-Bánk öregfiúk

A címvédő, korábbi éllovas Verőce elleni siker végső elsőséget jelentett a Nógrád vármegyei rutinos rókáknak.

Kedden egy bajnoki döntőnek beillő mérkőzéssel fejezte be a Pest vármegyei öregfiúk mezőny Északi-csoportjának küzdelmeit a Rétság-Bánk együttese. A huszonkettedik forduló előtt jobb gólkülönbségének köszönhetően listavezető, egyúttal címvédőnek számító Verőcét fogadta a Pénzes István által irányított alakulat Diósjenőn. Az első félidőben Dudás révén tudták megszerezni az előnyt a házigazdák, majd a fordulás után Lukács is beköszönt, így végül kettő nullra nyert a sikerének köszönhetően aranyéremig jutó pályaválasztó társulat.

Pest vármegyei öregfiúk bajnokság, Északi-csoport, 22. forduló:

Rétság-Bánk-Verőcei SE 2-0 (1-0)

Diósjenő, 80 néző. Vezette: Urbán V. P. (Homoki G., Varga P. B.)

Rétság-Bánk: Tresó – Torma, Gaál, Földvári Á., Gyenes – Ordasi – Gréczi, Krajcsek, Mohácsi, Lukács – Varga Gy. Cserék: Balázs M., Krausz, Dudás, Tóth A., Pataki. Edző: Pénzes István.

Verőcei SE: Papp – Mészáros, Honti, Bánfalvi, Heinczinger – Kenyeres, Csillag, Földvári D., Kovács P. – Gál, Bánáti. Cserék: Tömör, Balázs K., Kövics, Bogár, Zeller, Zsemberi.

Sárga lap: Földvári Á., ill. Heinczinger

Piros lap: Földvári D. (65., Verőcei SE)

Gól: Dudás (27.), Lukács (48.)

Pénzes István: – Nagyon megküzdöttünk ezért az első helyért. Éveken keresztül ott voltunk dobogó közelben, tavaly másodikok lettünk, előtte többször harmadikok voltunk. Ezt a bajnoki címet még nem sikerült elérni. Bár sokszor kicsin múlott. Gyengébb csapatok ellen tudtunk veszteni, most pedig hála istennek, az erősebbeket is sikerült megvernünk. Egész szezonban jó formát mutatott a csapatunk. A keretünk harmincnégy fős, és mindig sikerült úgy rotálnia az életnek, hogy szerencsésen tudott fordulni a mérkőzéseink kimenetele. A bajnoki cím azért jött össze, mert olyan közösséget tudtunk teremteni, amit nem csak a futball és a játék szeretete köt össze, hanem egymás szeretete és támogatása. Csapatunkban mindenki pozitív ember, illetve, aki negatív, annak sikerült az ilyen tulajdonságait elnyomni. Egymás mellett, egymást segítve sikerült elérnünk ezt a nagyon szép eredményt! Nagyon örülök és a csapatunk is rendkívüli módon örül!

A bajnokság végeredménye: