2024.09.20.

Igazolta a kettős emberelőnyt a Legénd

Kilenc fővel esélytelenül lépett pályára az Ipolyszög.

Múlt vasárnap az Ipolyszögöt fogadta a Legénd a vármegyei harmadosztály Nyugati-csoportjának huszonötödik körében. Hamar érezhető volt, hogy nem sok sportértéke lesz a meccsnek, mivel csak kilenc fővel tudtak kiállni a vendégek. Hamar meg is lett a vezetés a kettős létszámfölényben lévő hazaiaknak, akik ugyan ezt követően egy darabig nem találtak be, az első félidő derekán még kétszer eredményesek voltak, majd éppen a pihenőt megelőzően is megrezgették a hálót. A második etapban még kétszer mattolták ellenfelüket a házigazdák, amikor szépítettek a látogatók. A véghajrában még három alkalommal értek el gólt a legéndiek, akik így kilenc egyre nyertek.

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 25. forduló:

Legéndi SE-Ipolyszögi SE 9-1 (5-0)

Vezette: Tóth R. (Horváth S., Horváth B.)

Legéndi SE: Miklián – Gláz (Soós, 46.), Durucz, Urbán (Oláh T., 57.), Megyeri (Kucsera, 64.) – Marozsán, Holló (ifj. Bujnyik, 46.), Franyó, Ollé – Mészáros (Maglódi J., 57.), Takács S. (Kelemen, 61.). Edzők: id. Bujnyik János, Hanusz Péter.

Ipolyszögi SE: Selymes – Balla, Dóka, Szemesi, Maglódi G. – Ábrahám, Papp, Vachó, Takács G. Játékos-edző: Takács Gergely.

Gól: Ollé (3.), Takács S. (25., 45., 47.), Marozsán (29., 89.), Franyó (60., 81.), ifj. Bujnyik (86.), ill. Takács G. (66.)

Jók: az egész csapat, ill. senki

id. Bujnyik János: – Egy nagyon sportszerű ellenfélben volt részünk. Eljöttek kilencen és a végsőkig sportszerűen fociztak, egy rossz szó nem volt. Sajnos a játékvezető megsérült a második félidőben, szegény belelépett egy gödörbe. Ezúton kívánnék neki jobbulást! Az egyik partjelző, Horváth úr bonyolította le a mérkőzés további részét. Mivel tényleg két sportszerű csapat találkozott, sok dolga nem volt… Így, hogy két emberrel kevesebben voltak, ennyi különbség volt a két együttes között. Szerintem akkor is lehoztuk volna a meccset, ha megvannak, de ezt nem szeretném annyira firtatni. Így könnyebb dolgunk volt. Gratulálok a csapatomnak! Még van hátra egy kemény találkozónk, megyünk Rétságra. Ezt követően folytatjuk tovább az edzőmérkőzésekkel, nem fogunk megállni! Vannak olyan játékosok, akik új igazolásként csatlakoznak hozzánk. Szeretnénk komolyabbá tenni a gárdát. Úgy néz ki, három fiatalunkat odaadjuk a szendehelyi ifinek, hogy segítsem őket, Dénes Gyuri barátunkat. Tették a dolgukat a szezonban, ha nem is sok lehetőséget kaptak, de becsülettel csinálták, amit kellett. Úgy érzem, még szükségük van rutinra és kondira. Aztán két idény után majd oszlopos tagjai lehetnek a legéndi csapatnak. Persze annak is örülni fogok, ha kikupálódnak és ott tudnak maradni az ottani felnőtt gárda közelében. Ha nem, szeretettel várjuk őket vissza! 

Takács Gergely: – Sajnos ez a meccs is hűen tükrözte az Ipolyszög SE jelenlegi helyzetét, hiszen kilenc fővel álltunk ki a mérkőzésen, csak a hazaiakat sajnálom, mert így győzelmüknek nem volt nagy sportértéke. A szezont még befejezzük valahogy, aztán szerintem újabb településről fog eltűnni a futball megyénkben. Ami engem illet, nagyszerű tizenkét évet töltöttem Ipolyszögön, de részemről ez volt az utolsó mérkőzés, amit ezekben a színekben lejátszottam! Sajnos nem látom értelmét annak, hogy egyedül szélmalomharcot folytassak, mert semmi értelme! Mindkét csapatnak további sok sikert kívánok!

A bajnokság aktuális állása: