2024.09.19.

Megtörte a jeget a Feláldozhatók

Hét nyeretlen meccs után a Felsőtoldot múlta felül a karancssági alakulat.

Múlt vasárnap a Felsőtoldot fogadta a Feláldozhatók a vármegyei harmadik vonal Keleti-csoportjának huszonötödik körében. Már az első húsz percben meglett a vezetés a hazaiaknak, majd mentek tovább és hamarabb ismét beköszöntek. Uralták a pályát a karancsságiak, a látogatók szórványos akciókkal próbálkoztak, egy ilyen támadás végén viszont szépítettek a második etap elején. A beszedett gól nem szegte a házigazdák kedvét, akik nem sokkal később visszaállították a korábbi különbséget. A hajrához érve teljesen elfogytak a felsőtoldiak, akik még háromszor kapituláltak, így végül hat egyes vereséget szenvedtek. Ráfért már ez a győzelem a vendéglátókra, akik hét nyeretlen fellépést követően tudtak újra nyerni.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 25. forduló:

Feláldozhatók SE (Karancsság)-Felsőtoldi Cserhát TSE 6-1 (2-0)

Vezette: Gyetvai B. (Homoki G., Boda V.)

Feláldozhatók SE (Karancsság): Berki D. – Makó D., Makó J., Csonka Achiles (Gergely K., 46.), Botos R. – Csonka D. (Csonka Attila, 46.), Bartus (Berta, 61.), Lakatos J., Csonka R. – Könnyű, Medgyesi. Edző: Kardos Attila.

Felsőtoldi Cserhát TSE: Mészáros – Murányi, Balázs S. (Mosó, 68.), Sáfi, Erki – Imre D., Hucskó, Nyirjei (Misinszky, 46.), Baranyi (Horváth, 68.) – Imre Cs., Ambrus. Játékos-edző: Nyirjei András.

Sárga lap: Könnyű

Gól: Medgyesi (19.), Könnyű (28., 86.), Makó D. (59.), Lakatos J. (80.), Csonka Attila (82.), ill. Baranyi (53.)

Jók: az egész csapat, ill. Mészáros, Murányi

Kardos Attila: – Szerencsére sikerült átmenteni az ecsegi második félidei játékunkat, úgy gondolom, végig irányítottuk a mérkőzést, szép akciókat vezettünk és végre jöttek a gólok is. Nagyon kellett már ez a siker a csapatnak. Köszönjük a vendégcsapat sportszerű hozzáállását, kívánok nekik kitartást és sok sikert! Végre élvezték a srácok a játékot és mellé ez eredménnyel is párosult.

Nyirjei András: – Kicsit sem lehetünk elégedettek a mai teljesítményünkkel, és nem csak az eredmény miatt. Gyengén, akarat nélkül játszottunk. A kapuba is mezőnyjátékos állt. Az első félidőben húsz percig tartottuk magunkat, aztán jöttek a szokásos hibák és máris kettő volt közte. Kapusunk ekkor büntetőt is hárított. Egyetlen jó periódusunk volt a második félidő elején, ekkor sikerült szépíteni és szorossá vált a meccs. Aztán egy kontrából visszaállt a korábbi különbség, majd egy kétes büntető után teljesen szétesett a csapatunk. Így a vége nagy különbségű vereség lett, ami érzésem szerint nem volt benne a meccsben. Gratulálok a Feláldozhatóknak a győzelemhez, mi pedig az utolsó hazai mérkőzésen megpróbálunk jó eredményt elérni.

A bajnokság aktuális állása: