2024.09.20.

Győzelemmel köszönt el a Mátraterenye

Pont nélküli mérkőzéssel fejezte be az idényt a Héhalom.

Szombaton a Héhalmot fogadta az egy ideig egészen biztosan utolsó vármegyei első osztályú bajnokiját megvívó Mátraterenye a harmincadik körben. Az első félidőben nem találtak egymáson fogást a gárdák, mindkét oldalon akadt lehetőség, de nem tudták bevenni a kaput a felek. A második felvonás elején gyorsan kétgólos előnyhöz jutottak a házigazdák, Földi duplázott. Nem adták föl a látogatók, kisvártatva pedig büntetőből szépítettek. Ezt követően is igyekeztek a vendégek, de bármennyire is szerették volna, nem jött össze az egyenlítés. A hajrára egy piros lap miatt emberfórba kerültek a hazaiak, akik végül behúzták a meccset. Kettő egyre nyertek a ‘terenyeiek, így szépen búcsúzott Bujtár Tamás alakulata.

Megyei I. osztály, 30. forduló:

Mátraterenye SE-Héhalom SE 2-1 (0-0)

Mátraterenye, 70 néző. Vezette: Kis Zs. (Zsélyi Cs., Szűcs M. L.)

Mátraterenye SE: Krizsanyik – Oláh T., Lakatos, Ajtai (Znamecz, 46.), Földi – Miklós M. (Kotroczó, 64.), Percze – Stark (Kerényi, 64.), Bata, Domán – Kovács E. (Horváth Sz., 64.). Vezetőedző: Bujtár Tamás.

Héhalom SE: Beregi (Farkas R., 61.) – Kolarovszki, Gyuriska, Sróth, Tőzsér – Berkes, Baranyi R., Lakatos V., Hajdú J. – Lakatos L., Lőrincz (Varju, 83.). Edzők: Rozmaring Péter, Farkas Ferenc.

Piros lap: Gyuriska (80., Héhalom SE)

Gól: Földi (48., 54.), ill. Baranyi R. (57.)

Jók: Földi (a mezőny legjobbja), az egész csapat, ill. Kolarovszki (a csapat legjobbja), az egész csapat

Bujtár Tamás: – Rossz érzés volt úgy ülni az öltözőben a mérkőzés előtt, hogy tudtuk, ez az utolsó megye első osztályú bajnoki derbink. Szerettük volna mindenképp megnyerni az utolsó meccset, és ennek tudatában léptünk pályára. Ha nem is jó játékkal, de nagy akarattal, és ennek köszönhetően helyzeteinket jobban kihasználva, megérdemelten tartottuk itthon a három pontot. A vendégcsapatnak gratulálok, jól játszottak!

Rozmaring Péter: – Elérkezett ez a pillanat is, lejátszottuk az utolsó bajnokit. Kicsit megfogyva, de annál nagyobb akarattal és lelkesedéssel érkeztünk Mátraterenyére. Úgy gondolom, aki végignézte a mérkőzést, látta, hogy még tíz emberrel sem lehetett megkülönböztetni, hogy melyik csapat van a negyedik és melyik az utolsó előtti helyen a mezőnyben. Le a kalappal a fiúk előtt, nagyot harcoltunk és küzdöttünk! Már van arculata a csapatnak. Úgy vélem, mindenkinek nehéz perceket okoztunk. Nagyon szépen köszönöm a féléves munkáját minden játékosnak! Külön szeretném megköszönni a feleségeknek, a barátnőknek a türelmet, hogy hozzájárultak ahhoz, hogy a srácok minden héten két edzésen és egy meccsen részt vegyenek! Ők legalább olyan részesei ennek a tavasznak, mint a játékosok! Meg szeretném még köszönni Bakos József polgármester úrnak az egész féléves támogatását, mert nélküle ezt nem tudtuk volna létrehozni!

A bajnokság végeredménye: