2024.09.20.

A forduló mérkőzése(i)

Rovatunkban a hétvége legizgalmasabbnak vélt találkozóit vezetjük fel a résztvevő csapatok edzőinek előzetes gondolataival.

A tavaszi szezonban is folytatjuk a korábban már megszokottá váló rovatunkat, fordulóról fordulóra számba vesszük a véleményünk szerinti legérdekesebbnek ígérkező mérkőzéseket a különféle bajnokságokból. A kezdősípszót megelőzően a résztvevő együttesek edzői mondják el előzetes gondolataikat a közelgő összecsapásokról. Az aktuális kínálatból a Diósjenő SE-Szendehely FC, a Varsány SE-Karancsaljai MSE, a Vizslási SE-Ecseg SE, illetve a Felsőpetény SE-Érsekvadkert SE II csörtékre esett a választásunk Lássuk, mire készülnek az említett csapatok szakvezetői a közelgő rangadók kapcsán!

Megyei I. osztály, 30. forduló, 2023. május 27. (szombat), 17.00:

Diósjenő SE-Szendehely FC

Varga Gyula, a Diósjenő SE játékos-edzője: – Tavasszal elég hullámzó volt a teljesítménye a csapatnak. Voltak szép eredmények és gyatra teljesítmények is! Úgy érezzük, lett volna lehetőségünk picivel több pontot szereznünk a jelenleginél. Megizzasztottuk a Mohorát, jól tartottuk magunkat a Karancslapujtő ellen, illetve a Mátraterenye elleni kupameccs is szoros volt. Sajnos nem koncentrálunk eléggé, vagy összehoztunk egy büntetőt, vagy akár öngóllal, de alulmaradtunk. Viszont szenvedtünk tükörsima vereségeket is. De nem mondanám, hogy csalódottak vagyunk! Ez a tavasz így alakult! Mostani ellenfelünk masszívan a középmezőny elejében tartózkodik. Jó viszonyt ápolunk. Mesterükkel már sok derbit játszottunk, mikor a Bánk csapatát erősítette. Ismerjük az erősségeit a Szendehelynek, próbálunk belőle készülni. Tavaly simán kikaptunk tőlük. Most revansot szeretnénk venni hazai pályán. Számunkra nincs nagy tétje ennek az ütközetnek. Nem nagyon tudunk előrébb lépni. Ellenfelünknek nyilván fontos az ötödik helyezés, amiért mindent meg is fognak tenni, de szeretnénk élvezni, és győzelemmel befejezni a szezont! Lelkes szurkolóinkat megörvendeztetni egy esetleges hazai győzelemmel! Bőger Ákos és Varga János nem lesz, ifj. Monostori László és Haljárszki Bálint játéka kérdéses. A többiek elvileg bevethető állapotban lesznek.

Kovács Imre, a Szendehely FC vezetőedzője: – Két vereséget követően két győzelemmel javítottunk a mérlegünkön, szóval a bajnokság végére is fenn maradtunk a hullámvasúton. Jövőre megpróbálunk majd ettől egy stabilabb és kiegyensúlyozottabb szereplést produkálni. A zárófordulóban egy igazi szomszédvári derbi vár ránk Diósjenőn. Mondanám, hogy amolyan tét nélküli örömfocira készülünk, de ez nem így van. Számunkra igenis nagy téttel bír a meccs, hiszen pontszerzés esetén bebiztosíthatjuk az ötödik helyünket, azaz az előzetes célt túlteljesítve, a mezőny első harmadában tudnánk végezni, melyre az egyesület történetében még soha nem volt példa ebben az osztályban. Az is nyilvánvaló, hogy számunkra a pontosztozkodás elegendő lenne, de ezzel meg az a gond, hogy mi nem tudunk ikszre játszani, eddig mindössze egyszer remiztünk… Összegezve, szeretnénk pontosan és jókedvűen távozni ‘Jenőről! Márkusra és Douzira biztosan nem számíthatok, de betegség és sérülések is beleszólhatnak az összeállításba. Remélem, hogy minél kevesebb…

Megyei II. osztály, 26. forduló, 2023. május 28. (vasárnap), 17.00:

Varsány SE-Karancsaljai MSE

Báránkó Gábor, a Varsány SE játékos-edzője: – Legutóbb is sikerült itthon tartani a három pontot, egy nagyon szép első félidővel, aztán eléggé kiengedtünk, de nyertünk. Egy ismételt hazai győzelemmel bebiztosítjuk magunkat a bajnokságban a negyedik helyre, amivel én elégedett vagyok. Eléggé paprikás és hangulatos, de nem durva meccseket szoktunk játszani a Karancsaljával. Legutóbb vendégként nem tudtam részt venni, de hallottam, eléggé „szájkarate” mérkőzés volt, de ez az első találkozónkon, hazai pályán sem volt másképp. Remélem, egy barátságos, küzdelmes összecsapás lesz és ismét három ponttal fogunk gazdagodni. Gyors támadóikat kell kivenni a játékból, amire fel vagyok készülve és kitalálni rá a megoldást. Vannak, akik már jelezték nekem a távollétüket. Havasi és Rigó. Bízom benne, már maximális erőbedobással tudja vállalni a szereplést Mlinkó, aki sajnos hetekkel ezelőtt súlyos sérülést szedett össze.

Smelkó Károly, a Karancsaljai MSE vezetőedzője: – Az utóbbi két meccsen tizennégy gólt lőttünk és kettőt kaptunk, ‘Gyarmaton simán nyertünk, a Galgagyörk ellen pedig kívülről olyan volt, mint egy sörmeccs, de azt is simán lehoztuk. Az idénnyel abszolút nem vagyok megelégedve, viszont ahhoz, hogy egyenletesen jó teljesítményt produkálj, ahhoz kőkeményen edzeni kellene. Na, ez az, ami nálunk kabarészinten működik! Vannak nagyon jó játékosaink ezen a szinten, de kiegyensúlyozott szereplést sajnos nem tudtunk bemutatói! A Varsány olyasmi kaliberű csapat, mint mi, talán csapatszinten előrébb tartanak, szerintem egységesebbek! Nehéz meccs lesz, jóslatokba nem bocsátkoznék, egy biztos, meg kell szakadni mindenkinek, hogy eredményesek tudjunk lenni! Farkas munkahelyi elfoglaltság miatt nem áll a rendelkezésünkre.

Megyei III. osztály, Keleti-csoport, 25. forduló, 2023. május 27. (szombat), 14.00:

Vizslási SE-Ecseg SE

Dancsok Roland, a Vizslási SE játékos-edzője: – Az elmúlt hetek felemásak. Sajnos idegenben vagyunk acélosak, hazai pályán sajnos egy győzelmet számlálhatunk. Ha azt veszük számításba, hogy az utolsó helyről egy új csapatot kellet építenem, egy elég erős bajnokságban, fejlődés a negyedik helyünk, de nem tagadjuk, a dobogón szerettünk volna végezni. Sajnos ez nem jött össze. Az ellenfél elég jó csapat, ők még harcban állnak a dobogó valamelyik fokáért. Szerintem, ha az utolsó otthoni mérkőzésünkről méltóképpen jönnénk le a pályáról! Szombaton dől el, kire nem számíthatok.

Moravcsik Ferenc, az Ecseg SE vezetőedzője: – A dobogós helyünk már megvan, szóval különösebben nem tulajdonítunk nagy jelentőséget ennek a mérkőzésnek. Focizunk egy jót. Szerintem az első helyre már nincs reális esély. Matematikailag természetesen van, de látjuk, milyen ellenfelekkel fog még focizni az MTSE II-Somos. Úgy gondolom, már nem nagyon kell fantáziálgatnunk a bajnoki címről. Talán a nógrádmegyeri meccsük lehet érdekes, de ha ott kikapnak, akkor pontegyenlőség lenne és akkor is megelőznének minket a több győzelmük miatt. A második hely szimpatikusabb lenne, mint a harmadik, de akkor sem dől össze a világ, ha bronzérmesek leszünk. Ettől függetlenül, mindenféleképpen nyerni szeretnénk szombaton, de ha nem így lesz, akkor sincs tragédia. Úgy tudom, nem lesz hiányzónk és teljes létszámmal tudunk kiállni. Bár szűkös a létszámunk, a végére elfogytunk. 

Megyei III. osztály, Nyugati-csoport, 25. forduló, 2023. május 28. (vasárnap), 17.00:

Felsőpetény SE-Érsekvadkert SE II

Laczkovszki Zsolt, a Felsőpetény SE vezetőedzője: – Célunk továbbra is minél több pontot gyűjteni. Az utolsó meccseken jól teljesítettünk, a Bernece azonban megtréfált minket múlt héten, de bízok a csapatban, és remélem, jól fogunk szerepelni a hétvégén. A ‘Vadkert egy nagyon erős ellenfél. Otthoni pályán játszunk és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy pontokat szerezzünk. Van pár sérültünk, de meglesz a létszám és cseréink is lesznek.

Bernhardt László, az Érsekvadkert SE II vezetőedzője: – Teljesen elégedett vagyok a harmadik hellyel. Úgy gondolom, ebben a szezonban nem volt képes többre a csapat. Sérülések, munkahelyi elfoglaltságok miatt nem mindig tudtunk úgy kiállni, ahogy szoktunk, de ennek az eredménynek is nagyon örülünk. Őszre pedig próbálunk erősíteni. Jó csapat a Felsőpetény. Tavaly ősszel már négy nullra vezettünk az első félidőben, aztán épphogy nyertünk négy háromra. Nagyon mentek a szünet után. Szerintem mindig jó meccset vívunk, ha pedig náluk és nálunk is jelen lesz mindenki, rászolgálhat a meccs a forduló mérkőzése címre. Mindenképp győzelmet várok, a három pontért megyünk! Még nem tudom pontosa, ki az, akire nem számíthatok vasárnap, ha csak egy-két hiányzó lesz, nem lehet probléma, de ha öt-hat, akkor bajban lehetünk.