2024.09.19.

A hétvége embere: Bata Gábor

Triplával vezette sikerre csapatát az Érsekvadkert ellen győzedelmeskedő Mátraterenye támadója.

Az elmúlt félévek során már megszokhatták olvasóink, hogy szerkesztőségünk minden, a Megyei I. osztályban lejátszott fordulót követően megválasztja az adott hétvége legfigyelemreméltóbb teljesítményét jegyző futballistáját.

A 2022/2023-as szezon huszonkilencedik köre után a Mátraterenye támadója, Bata Gábor mellett döntöttünk, aki triplával és gólpasszal vezette sikerre az Érsekvadkert ellen öt kettes győzelmet elkönyvelő együttesét. Most pedig következzen a remek napot kifogó játékossal készült interjúnk!

– Hogyan elevenítené fel a találkozót?

– Nem volt nagy iram a mérkőzésen – mondta Bata Gábor. Látszódott már mindkét csapaton, hogy tét nélküli a meccset. Próbáltunk labdát tartani, az ellenfél pedig kontrákra rendekezkedett be, amiből néha-néha veszélyes is tudott lenni, de összességében kontroll alatt tartottuk a mérkőzést.

– Milyen körülmények között tudott eredményes lenni?

– Az elsőnél Domán centerezett remekül és egy átvétel után a bal alsóba passzoltam a labdát. A másodikat egy átlövésből értem el, körülbelül tizenhat méterről. A harmadiknál egy remek indítást kaptam, rávezettem a kapusra a lasztit, majd a jobb alsóba gurítottam.

– Mi a véleménye csapata tavaszi szerepléséről?

– Sajnos nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. A pásztói meccsig minden jól alakult, de utána sajnos nagyon sok pontot hullajtottunk el, amivel elég hamar kilőttük magunkat a dobogós helyezésekről.

– Időközben egy szomorú hír is napvilágot látott, miszerint a következő idényben nem tudnak elindulni a vármegyei élvonalban…

– Már szezon közben lehetett sajnos tudni, hogy nem lesz folytatás. Valamennyire biztosan rányomta a bélyegét a csapatra ez a hír, de próbáltuk tisztességesen, minél jobb eredményekkel lehozni a meccseket. Szerintem a gárda minden tagja nagyon sajnálja ezt a helyzetet, ami kialakult, mert nagyon jó közösséget alkotunk.

– Szombaton a Héhalmot fogadják. Mire számít az utolsó bajnokin?

– Mindenképpen szeretnénk megnyerni az utolsó meccsünket. Szeretnénk szépen búcsúzni a szezontól, a vármegyei első osztálytól.