Szombaton zárt kapus hazai fellépésekkel folytatják a szezont NB III-as csapataink

Gabi

A BVSC-t fogadja a BSE, az Egert látja vendégül az SBTC.

Szombaton a tizennyolcadik fordulónak veselkedhetnek neki a harmadosztály Keleti-csoportjában vitézkedő nógrádi gárdák. A BSE az előző két mérkőzését egyaránt behúzó BVSC-t fogadja a Kövi Pál Sportközpontban, míg az SBTC a négy meccs óta nyeretlen Egert látja vendégül a Szojka Ferenc Stadionban. Mindkét mérkőzésre zárt kapuk mögött kerül sor, 13.30-as kezdéssel. Terveink szerint az Ipoly-partiak erőpróbáját élőben fogjuk közvetíteni weboldalunkon.

Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett alakulatok mestereit. Így a balassagyarmatiakat irányító Nagy Tibor és a salgótarjániakért felelő Rubint Richárd mellett a budapestiek trénere, Céró Bálint, illetve a Heves megyeiek szakvezetője, Sütő Szilárd is megosztotta velünk előzetes várakozásait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 18. forduló, 2020. november 14. (szombat), 13.30:

Balassagyarmati VSE (11.)-BVSC-Zugló (5.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Zárt kapuk mögött. A tervek szerint élő videós közvetítés weboldalunkon. Vezeti: Kátai Gábor (Hovanecz Máté, Juhász Ádám)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Fáradtak vagyunk, hat nap alatt ez lesz a harmadik meccsünk. Megpróbálunk győzelemre játszani az első perctől. Meglátjuk, hogy ez mire lesz elég. A mostani ellenfélről is tudunk mindent, mindig kielemezzük azt a csapatot, amellyel éppen játszunk. Az a probléma, hogy edzőváltás volt náluk, és még annyira nem látszik, hogy mit szeretnének. Az új edző biztosan szeretne valami mást játszani. A mérkőzés közben fog kiderülni, hogy kell majd változtatnunk. Katona Bence, Király Ákos, illetve Kicsi Zoltán biztosan nem lesz bevethető. A többi kapcsán a találkozó előtt derül ki, hogy kinek az állapota mennyit javult egy nap alatt.

Céró Bálint, a BVSC-Zugló vezetőedzője: – Meglepett a hír, hogy felkértek a csapat vezetőedzőjének! A Gabala Krisztián után keletkezett űrt szakmailag és emberileg is nehéz pótolni! Örömmel segítek az egyesületben, ahol szükséges a munkám. Nagy lehetőséget kaptam, amivel élni szeretnék. Ennek az egyesületnek tudtommal nem volt még ilyen idős vezetőedzője. Célunk meccsről-meccsre építkezni és folytatni a már megkezdett munkát. Fő feladatom, hogy december 6-án mosolygós, boldog, céltudatos játékosokat tudjak a téli szünetre elengedni. Szombaton egy remekül felkészített csapat ellen, kemény mérkőzésre számítok. Balassagyarmaton nehéz nyerni, ez Nagy Tibor kiváló munkáját jelzi. A hosszabb ideje hiányzó Szabó Ádámon és Sagáth Zétényen kívül mindenki egészséges.

NB III Keleti-csoport, 18. forduló, 2020. november 14. (szombat), 13.30:

Salgótarjáni BTC (14.)-Eger SE (7.)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Tamási Patrik (Dobos Dávid, Pálinkás Donát)

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Más volt a lelátóról követni az eseményeket, mint a kispadról. Mondjuk hasonlóképpen ideges voltam, vagy lehet, jobban is. Nem tudtam úgy belépni a játékba és segíteni a srácoknak, de szerintem Domik Attila nagyszerűen megoldotta, nem volt gond. Remélem, most is hasonló lesz. Egyre jobb a hangulat, és az is jó, hogy egyre nagyobb a létszám is. Sajnos még mindig van három súlyos sérültünk, de akadnak, akik kisebb sérülésből visszatérők. Mi is érezzük, hogy egyre megyünk fölfelé, ami bízom benne, hogy szombaton is folytatódni fog. A világban uralkodó szituáció nem túl ideális. Én annak örülök, hogy legalább tudunk játszani, mert vannak országok, például Szlovákiában, ahol már csak az első osztályban fociznak, az összes többi bajnokságot bezárták.   Sok mindent tudok az ellenfélről. Ismerjük a játékosállományukat. Nagyon jó csapatról van szó. Az elején még jobban játszottak, mint az utóbbi időben, nincsenek valami jó szériában. Ott is vannak hiányzók, gondok. Ettől függetlenül erős csapatról beszélünk, de remélem, meg fogjuk lepni őket és otthon fogjuk tartani a három pontot. A három hosszú időre kidőlő emberünkön kívül Szabó Tibor eltiltás miatt fog hiányozni.

Sütő Szilárd, az Eger SE vezetőedzője: –  A Tiszakécske elleni mérkőzésig abszolút pozitívan értékelem bajnoki szereplésünket, aztán berobbant hozzánk a vírus, ami nagyon sok tervünket átírta. Három hétig nem tudtunk meccset játszani, most is érezhető az a kihagyás a csapaton. Még nem tudtunk abba az állapotba visszakerülni, mint amilyenben előtte voltunk. A szezon előtt az volt a célkitűzés, hogy az élmezőnyben végezzünk. Az említett nehézséggel is elérhető szerintem ez a cél. Az SBTC-ről tudom, hogy hazai pályán egy veszélyes csapat. Próbálnak agresszívan játszani, nem nagyon ismernek elvesztett labdát, és otthonukban több olyan mérkőzést játszottak, ahol meglepetést tudtak okozni. Nehéz meccsre számítunk. A legfontosabb, hogy most már úgy néz ki, minden játékosunk egészséges. Az más kérdés, hogy a mérkőzésen ki hogy reagál megint a terhelésre, azt csak közben látjuk meg.

Next Post

Egy mérkőzés maradt a hétvégére a megye egyben

Izgalmasnak ígérkező találkozóra van kilátás. Megyei I. osztály, 13. forduló, 2020. november 15. (vasárnap), 13.30: Nőtincs SE (9.)-Mátraterenye SE (6.) Vezeti: Kis Zsolt (Gecse Zoltán, Béres Krisztián) Az amatőr bajnokságok frissen életre hívott új lebonyolítási versenyszabályzatának köszönhetően ezen a hétvégén csupán egy mérkőzést rendeznek meg a megye egyben. A hírmondónak […]
error: Content is protected !!