Vasárnap újabb erőpróbák várnak NB III-as csapatainkra

Gabi

A Mezőkövesd tartalékcsapatához látogat a BSE, az újoncként remekelő Tiszafüredet fogadja az SBTC.

Vasárnap már a harmadik vonal Keleti-csoportjának tizenhetedik fordulójának keretein belül lépnek pályára a nógrádi csapatok. A BSE déltől az utolsó helyen álló Mezőkövesd második számú garnitúrájánál teszi tiszteletét, míg az SBTC 13.30-as kezdéssel az újoncként parádés idényt futó, jelenleg hetedik Tiszafüredet fogadja a Szojka Ferenc Stadionban.

Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák mestereit. Így a balassagyarmatiakat vezető Nagy Tibor és a salgótarjániakat irányító Rubint Richárd mellett az NB I-es tartalékcsapatot dirigáló Elek Norbert, illetve a Jász-Nagykun-Szolnok megyei társulatért felelős Dorcsák Zoltán is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Kisebb érdekesség, hogy az említett szakemberek közül három sem fog leülni a kispadra a hét utolsó napján, ugyanis a fekete-fehérek trénere eltiltását tölti, míg a borsodi és a tiszafüredi alakulat edzője hatósági karanténban lesz a meccsek ideje alatt. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 17. forduló, 2020. november 8. (vasárnap), 12.00:

Mezőkövesd Zsóry FC II (20.)-Balassagyarmati VSE (15.)

Helyszín: Mezőkövesd, Városi Stadion. Vezeti: Tamási Patrik (Bőhm Ármin, Székely Gergő)

Elek Norbert, a Mezőkövesd Zsóry FC II vezetőedzője: – Ha a helyezést nézzük, nem valami jó az eddigi szezonunk. Viszont úgy gondolom, ahonnan indultunk, elég sokat fejlődött a csapat játéka. Tudtuk már a bajnokság elején, hogy nehéz lesz nekünk ilyen fiatal kerettel elindulni, de úgy vélem, kezdenek hozzászokni a fiúk ehhez az osztályhoz. Elképzelhető, ha kicsit rutinosabb a csapat, akkor talán össze lehetett volna hozni egy-két jobb eredményt, főleg ilyen szorosabb meccseken.  Éles mérkőzéseken kell azért pár rutinosabb játékost akik ilyenkor összetartják a társaságot. Őszintén megmondom, én egyelőre nem foglalkozok a tabellával, nem nagyon nézegetem, hogy állunk. A saját játékunkkal kell foglalkozni, próbálunk arra figyelni, hogy minél többet fejlődjenek a fiatalabb játékosok. Szerintem az utóbbi pár találkozón már látszódott ebből valami. A BSE-vel játszottunk felkészülési mérkőzést még a nyáron, de azóta nálunk is sok minden változott. Kemény meccsre számítok. Egy középcsapattal találkozunk, nekik is van két elmaradt mérkőzésük. Mi inkább a saját dolgunkkal foglalkozunk, próbáljuk azt játszani, amit szeretnénk. Ahhoz pedig, hogy bennmaradjunk, létfontosságú volna a hazai meccseken pontokat szerezni. Eddig tizenegyszer játszottunk idegenben, négyszer itthon, úgyhogy az otthoni fellépéseken kell majd minél jobb eredményeket elérni. A második csapatoknál általában úgy szokott lenni, hogy függnek az első csapattól, éppen kiket adnak. Ez is az egyik problémánk, hogy eddig egymást követően két fordulóban nem tudtunk ugyanabban a fölállásban játszani. Ezt viszont akkor is tudtuk, amikor beindult a szezon, meg kell oldani ezt a problémát. Szombaton derül ki, vasárnap kikre számíthatok, az első csapat edzését követően meglátjuk, ki utazik el velük és ki marad nálunk. Az biztos, hogy én nem leszek ott a kispadon. Lasztóczi Péter kollégámban viszont maximálisan megbízom, úgyhogy remélem, nem lesz ennek jelentősége. Ő fogja ezúttal irányítani a csapatot. Előtte mindent megbeszélünk, amit fontosnak tartok. Bízom benne, nem lesz negatív befolyásolása a távollétemnek.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Ezt a mérkőzést is úgy várom, ahogy a többit. Remélem, hogy tudunk nyerni. Ugye most hála istennek nem lesz három hét szünet a meccsek között, hanem tudunk egyből játszani. Aki egészséges, az van. Mindig van újabb hiányzó. Tudok mindent az ellenfélről. Csak azt nem, kiket fognak leküldeni az első csapatból. Az utóbbi hetekben mindig adtak le három-négy játékost a felnőttből. Mindenki elintézi a Mezőkövesdet, hogy tök utolsó, ehhez képest a Tiszakécske csak kettő-egyre verte meg őket a múltkor. Itt lehet látni, hogy egy-két csapat össze-vissza veri egymást. Egyszer menetelés van, utána mélyrepülés. Hamar, Katona, Szenecei, illetve Király Ákos sem lesz bevethető. 

NB III Keleti-csoport, 17. forduló, 2020. november 8. (vasárnap), 13.30:

Salgótarjáni BTC (16.)-Tiszafüredi VSE (7.)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Muhari Gergő (dr. Ambrus Dániel, Tóth Ádám)

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Sokat veszítettünk Balassagyarmaton, három játékost, de erőt ad nekünk az az eredmény. Kár, hogy létszámban nem nagyon vagyunk meg. Az viszont biztos, ez az egy pont sokat segít nekünk, mert nem semmi, hogy nyolc mezőnyjátékossal tudtunk egyenlíteni. Azt is tudjuk, szerintem tizenegy a tizenegy ellen meg tudtuk volna nyerni a mérkőzést. Nem nagyképű akarok lenni, én így gondolom, ezért úgy is nézhetjük, veszítettünk két pontot egy jó BSE ellen. Nem túl ideális helyzetben vagyunk. Egyre kevesebben vagyunk, perpillanat nem is tudom, hogy tudunk majd kiállni. Ez nem kifogás, hanem tény! Sajnos vannak eltiltottak és sérültek. Azt viszont tudjuk, hogy játszani kell, ahogy azzal is tisztában vagyunk, nyerni kell, mert már ideje lenne! Nem lesz viszont egyszerű. Ismerjük a Tiszafüredet. Megmondom őszintén, a bajnokság előtt nem gondoltam volna, hogy ilyen jól fognak szerepelni. Szervezett, jó csapat, amely jó passzban van. Nehéz lesz, de ők is olyanok, hogy tudnak bravúrt is szerezni, de nagyon is ki tudnak kapni. Remélem, nem az ő napjuk lesz a vasárnap! A héten úgy készültünk, ahogy csak lehetett, az előző hétvégét követően inkább sebeinket nyalogattuk. Vassárnap kiderül, ki lesz egészséges és ki nem, ennek függvényében pedig az is, milyen csapattal tudunk pályára lépni. Illés Edvin, Novák Norbert, Tarlósi Patrik, illetve Bata Gábor sérülés miatt nem lesz. Sárközi Tamás és Bocsi Benjámin pedig eltiltott. Rajtuk kívül is van még egy-két kérdőjel. Nem lesz jelentősége annak, hogy nem leszek ott a kispadon. Ott lesz Domik Attila és a többiek. Amúgy is a pályán dőlnek el a dolgok és nem mellette. Remélem, meg tudják oldani a játékosok az előttük álló feladatot.

Dorcsák Zoltán, a Tiszafüredi VSE vezetőedzője: – Eddig nyilván nagyon elégedettek vagyunk a teljesítménnyel. Szerintem sok mindenkit megleptünk, köztük magunkat is, hogy ilyen jól szerepelünk. Az eddigi vereségeink mindegyike vállalható, talán a Tiszaújvárosnál szaladtunk bele egy pofonba, de azon a meccsen minden hibánk kiütközött. A többi mérkőzésen érzésem szerint jó teljesítményt nyújtottunk. Úgy gondolom, negyvenöt pont minimum kell a bennmaradáshoz. Most nekünk ebből van huszonnégy. Abszolút nem változott meg a célunk, mert még sok pont kell ahhoz, hogy elkerüljük a kiesést. Ugyan eddig a várakozások fölött szerepeltünk, ki tudja, mit hoz az őszi szezonból hátralévő hat meccs, ahol még lehet azért tíz-tizenkét pontot szerezni, ahogy nullát is. Ameddig nincs meg a bennmaradás, nem változik a célunk. Majd utána. Én egyébként azt mondanám, csapatként tudunk nagyot alkotni. Az Eger elleni döntetlenünk is úgy alakult, hogy három kezdőjátékosomra, Csiki Norbertre, Szövetes Krisztiánra, illetve Barzsó Attilára nem számíthattam, pedig ők mindig kezdtek korábban, ha egészségesek voltak. Közülük Csiki az, aki biztosan visszatér, ha addig nem jön közbe semmi, mert ő az előző fordulóban eltiltás miatt nem játszott. A másik két említett viszont valószínűleg ugyanúgy nem lesz, ahogy én sem, mert karanténban vagyok, helyettem a másodedzőnk, Tóth Tibor felel majd a csapatért. Az ellenfélről tudjuk, hogy egy nagyon masszív, jó csapat. Attól függetlenül, hogy különféle okok miatt nem jöttek nekik össze az elmúlt eredmények, hazai pályán nagyon veszélyesek, úgyhogy egy kifejezetten nehéz találkozóra számítunk, de szeretnénk pontokat szerezni. 

Next Post

Videós értékelések a Palotás-Pásztó mérkőzésről

A házigazdák megbízott játékos-edzője mellett a vendégek mestere állt kameránk elé a lefújás után. Szombaton a Pásztót fogadta a Palotás a megye egyes mezőny tizenkettedik fordulójának rangadóján. Ugyan az első félidőt követően a vendégek vezettek, a második etapban egyenlítettek a házigazdák, így egy-egyes döntetlennel pergett le az ütközet. A lefújás […]
error: Content is protected !!