Vasárnap vendégként vár újabb feladat NB III-as csapatainkra

Gabi

A Debrecen tartalék együtteséhez látogat az SBTC, Sajóbábonyban lesz jelenése a BSE-nek.

A szerdán lezajló meccseket követően vasárnap vendégségbe hivatalosak a harmadosztály Keleti-csoportjában vitézkedő nógrádi csapatok. A DVTK kettő elleni sikerrel hangoló SBTC 14.30-as kezdéssel csap össze a hét közepén Tiszafüreden ikszelő Debrecen második számú legénységével, míg a nemrégiben a Tiszaújvárost felülmúló BSE a legutóbbi fellépésén Tiszakécskén alulmaradó Sajóbábonnyal fog megmérkőzni 16.30-tól.

Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők aktuális küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák kispadján ülő mestereket. Így a salgótarjániakat irányító Rubint Richárd és a balassagyarmatiakért dirigáló, kisebb betegsége után a kispadra visszatérő Nagy Tibor mellett a cívisvárosi fiatalokkal foglalkozó Szatmári Csaba, illetve a sajóbábonyiakat vezető Vígh Ferenc is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 10. forduló, 2020. szeptember 13. (vasárnap), 14.30:

Debreceni VSC II (8.)-Salgótarjáni BTC (12.)

Helyszín: Debrecen, DEAC Sportpálya. Vezeti: Jakab Árpád (Bőhm Ármin, Vad Anita)

Szatmári Csaba, a Debreceni VSC II vezetőedzője: – Úgy gondolom, a négy győzelemmel, illetve legutóbb a tiszafüredi döntetlennel véget érő mögöttünk hagyott öt mérkőzésén nyújtott szereplés önmagáért beszél. Nagyon jól sikerült ez az időszak, játékban is jól teljesített a csapat, ez pedig eredménnyel is párosult. Szerdán az utolsó percben ítéltek meg ellenünk egy tizenegyest, sajnáltam, hogy azzal egyenlített az ellenfél, pedig akár azt a mérkőzést is behúzhattuk volna. Bízom benne, a Salgótarján is tudjuk ezt folytatni és meg fogjuk nyerni a találkozót. Szerintem nekünk nem jelenthet gondot ez a meccsritmus. Tizennyolc-tizenkilenc éves “gyerekek” játszanak nálunk, akiknek el kell bírniuk ezt a szombat-szerda-vasárnap menetrendet. A hétközi mérkőzésünk után nagy hangsúlyt fektettünk a regenerációra, reméljük, frissen tudunk pályára lépni vasárnap. Az eredményei alapján nagyon felemásnak tűnik az SBTC. Volt nagyarányú vereségük és győzelmük is a vendégeknek. Nem tudom, hétvégén melyik arcát fogja mutatni ellenfelünk. Szombaton dől el, hogy esetleg az első csapatból jön-e játékos hozzánk vagy nem.

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Hullámzóan teljesítettünk a szezon eddigi részében. Voltak szép győzelmek, bravúr és két csúnya vereség is. Mi tudtuk, hogy így fogunk szerepelni, várható volt a kezdés előtt, hogy sok minden benne van ebben a csapatban. Akkor lennék elégedett, ha két ponttal többünk lenne, mert a Hatvan és a Gyöngyös elleni mérkőzéseken szerzett egy egység szerintem kevés. Egyelőre azonban a középmezőnyben vagyunk, ami nem rossz, de azt mondom, több van ebben a gárdában! Most megint egy idegenbeli meccs jön, ami nem lesz egyszerű. Egy fiatal ellenféllel fogunk játszani. Remélem, hasonló produkciót nyújtunk majd, mint szerdán, de biztos vagyok benne, hogy nem lesz egyszerű. Abban bízom, hogy hasonló mentalitással lépünk pályára, mint a hét közepén. Most már kicsikét lehet érezni, hogy fáradtabb a társaság. Picit kevesebben is vagyunk, akadnak betegek és sérültek. Ez viszont mindegy, mert meg kell oldani, és remélem, meg is fogjuk! Bakos biztosan nem játszhat, Fülöp Adrián és Bocsi játéka pedig kérdéses. 

Sajóbábonyi VSE (18.)-Balassagyarmati VSE (15.)

Helyszín: Sajóbábony, Borostán Mihály Sportközpont. Vezeti: Sándor Csaba (Szabó Ferenc, Sztányi Tibor)

Vígh Ferenc, a Sajóbábonyi VSE vezetőedzője: – Az induláskor azt a célt tűztük ki a csapat elé, hogy az augusztusi mérkőzések során nyolc-tíz pontot szerezzenek. A minimális célt hozta a csapat, de van hiányérzetem, viszont hiszek benne, hogyha keményen dolgozunk tovább, akkor az élet visszaadja majd az elhullajtott pontokat. Újoncok vagyunk, a célkitűzés a bennmaradás számunkra. Minden amatőr csapat számára nagyon megterhelő ez az erőltetett menet. Számunkra is, hiszen sok lett a sérült nálunk, így elég nehéz kiegyensúlyozott teljesítményt nyújtanunk. A vendégek nagyon jó kerettel rendelkeznek, a helyezésük és az eddigi szereplésük is csalódás lehet számukra. Bár az utolsó három mérkőzésükből kettőt megnyertek, és így feljebb jöttek a tabellán, de minden bizonnyal az élmezőnyhöz szeretnének tartozni, és ennek érdekében hétvégén győzni jönnek hozzánk. Beindultak az utánpótlásedzések, így a pályánk talaja már elég rossz állapotban van. Éppen ezért brusztolós mérkőzésre számítok. Marczis, Pataki, Varga, Turcsik, Lakatos, Mezőssy, Bánhegyi, illetve Titkó, tehát szinte a teljes csapat nem léphet pályára vasárnap.

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Rosszul indultunk, az első két meccs volt, ami meghatározónak bizonyult. Tállyán nekünk állt a találkozó, de négy perc alatt sikerült elveszteni. Előtte a Putnok ellen is megvoltak a lehetőségeink. Ez a két mérkőzés pedig stresszt hozott a társaságnál. Úgy gondolom, most már sorozatban a harmadik, negyedik találkozón sikerült ezt levetkőzni. Annak ellenére, hogy kikaptunk Debrecenben, ott már kimondottan jól játszottunk. Bízom benne, sikerül folytatni, amit elkezdtünk az utóbbi hetekben.  és egyre jobban összeérünk! Szerintem egyre erőteljesebb és egyre jobban összeáll a gárda. Már jól vagyok, egy megfázásom volt, hőemelkedéssel. Jó a hangulat a csapatnál. Mi minden meccsre úgy megyünk ki, hogy szeretnénk nyerni, így lesz ez vasárnap is. A hazaiak elég kemény, agresszív focit játszanak, különösen otthon. Keresik a párharcokat, erre nekünk is fel kell készülni. Katona, Szenecei, Kovács, illetve Fejes nem lesz bevethető.

Next Post

Videós értékelések a Palotás-Karancslapujtő mérkőzésről

A két csapat edzője állt kameránk elé a lefújás után. Szombaton a Karancslapujtőt fogadta a Palotás a megye egyes bajnokság negyedik fordulójában. A mérkőzés első félidejének hajrájában vezetést szereztek a házigazdák, majd ugyan a második felvonás elején egyenlítettek a vendégek, még tudtak válaszolni a hazaiak, akik így kettő-egyre nyertek. A […]
error: Content is protected !!