Vasárnap a tizenegyedik körrel folytatja az NB III-at az SBTC és a BSE

Gabi

A Tiszaújváros látogat Salgótarjánba, a Kisvárda tartalékcsapata hivatalos Balassagyarmatra.

Egyhetes bajnoki szünetet követően vasárnap ismét az NB III Keleti-csoportjában harcolhatnak pontokért a nógrádi résztvevők. A tizenegyedik fordulóban mindkét alakulatunk saját pályáján fogadja aktuális ellenfelét, egyaránt tizenhat órási kezdéssel kerül sor a mérkőzésekre. Az elmúlt három tétmeccsét behúzó SBTC bizakodva fogadja a Szojka Ferenc Stadionban a Tiszaújvárost, legjobb arcukat bemutatva képesek lehetne folytatni eredményes szériájukat a salgótarjániak.

Ezzel szemben a Kisvárda tartalékcsapatát a Kövi Pál Sportközpontban vendégül látó BSE-re töb tekintetben is piszok nehéz kilencven perc vár. Mint tudvalevő, egy héttel ezelőtt pozitív koronavírus tesztek miatt elmaradt a kék-fehérek Diósgyőr ellen tervezett kupafellépése, a játékoskeret jelentős része pedig hatósági karanténba került, amit csak szombaton hagyhattak el az edzésen jó ideje részt venni nem tudó labdarúgók. A balassagyarmatiak halasztani szerettek volna, mely lehetőségre viszont az ellenfél nemmel felelt, így az eredeti időpontban kell megrendezni az összecsapást.

Ahogy már az előző években megszokhatták olvasóink, a nógrádi szereplők soros küldetéseit megelőzően megszólaltatjuk az érintett gárdák kispadján ülő mestereket. Így a Stécét irányító Rubint Richárd és az Ipoly-partiakat vezető Nagy Tibor mellett a tiszaújvárosi legénységet dirigáló Gerliczki Máté, illetve a kisvárdaiakért felelős Szabó Balázs is megosztotta velünk előzetes gondolatait. Lássuk a felvezetőket!

NB III Keleti-csoport, 11. forduló, 2020. szeptember 27. (vasárnap), 16.00:

Salgótarjáni BTC (8.)-Termálfürdő FC Tiszaújváros (10.)

Helyszín: Salgótarján, Szojka Ferenc Stadion. Vezeti: Leél-Őssy Ádám (Kulcsár Dániel, Czeglédi Barna)

Rubint Richárd, a Salgótarjáni BTC vezetőedzője: – Sajnos nem túl ideális a helyzet, mert vannak sérült játékosaink. Az egyik elég komoly, Novák Norbertnek elszakadt a keresztszalagja, amit nagyon sajnálok, mert hosszú kihagyás lesz. Ráadásul rajta kívül is vannak sérültek és betegek. Bakos és Bocsi sem lesz. Remélem azonban, hogy aki ott lesz vasárnap a pályán vagy a kispadon, toppon lesz! Jó formában vagyunk, bízom benne, folytatni is tudjuk ezt a szériát. Hazai pályán erősebbek vagyunk, mint idegenben. Remélhetőleg itthon tudjuk tartani ezt a három pontot, és tovább fogunk menni ezen a jó hullámon! Nagyjából ismerjük az ellenfelet. Eléggé játszó, masszív csapat. A pályán majd eldől, ki lesz a jobb.

Gerliczki Máté, a Termálfürdő FC Tiszaújváros vezetőedzője: – A balassagyarmati vereség rosszul érintett mindenkit. Aztán egy teljesen más felfogásban játszottunk a Tiszafüred ellen. Ott sikerült nyernünk hazai pályán. Ezt a hozzáállást, arcunkat kell mutatni most idegenben is, és akkor sikeresek leszünk. Ebben a bajnokságban szerintem mindenki tud mindenkiről mindent. Nincsenek nagy meglepetések ebben a mezőnyben. Nyilván ők is ismernek minket, és mi is tudjuk, a hazaiaknak milyen erősségeik, gyenge pontjaik vannak. Úgyhogy, ezzel kapcsolatban szerintem egyik oldalon sem lesz meglepetés. Én arra számítok, ha oda tudjuk tenni a pályára Salgótarjánban a Tiszafüred ellen nyújtott teljesítményt, akkor meg fogjuk nyerni a mérkőzést. Sajnos állandó helyzet, hogy kikre nem számíthatok. Vámost műtötték. Márton András operáció előtt áll. Vitelki pedig elszakadt a szalagja, így sok hétre kidőlt.

Balassagyarmati VSE (14.)-Kisvárda Master Good II (13.)

Helyszín: Balassagyarmat, Kövi Pál Sportközpont. Vezeti: Jakab Árpád (Szarvas László, Deme Rajmund)

Nagy Tibor, a Balassagyarmati VSE vezetőedzője: – Pénteken délután feloldották a hatósági karantént. Nyolc napig otthon ültek a játékosok. Szombaton délelőtt edzettünk egyet. Meglátjuk, mi lesz vasárnap. A legfontosabb az, hogy ne sérüljön meg senki, mert akkor még nagyobb lesz a baj. Pedig már így is nagy problémáink vannak. Most ez a valóság! Tizenhárom hadra fogható játékosom van. 

Szabó Balázs, a Kisvárda Master Good II vezetőedzője: – A bajnokság eddigi részében két arcát mutatta a csapatunk. Hazai pályán sajnos még nem sikerült győzelmet aratnunk. Viszont idegenben csak győzelmünk és döntetlenünk van. Ez a sorsolásból is adódik, hiszen otthon az első öt helyezett valamelyikével játszottunk. Úgy gondolom, a nehezebb mérkőzések már lementek saját környezetünkben, úgyhogy már most hétvégén is minél több pontot szeretnénk szerezni a Balassagyarmat ellen. Mi a megye egyből jöttünk föl. Ennek a csapatnak igazából több célja is van. Egyfelől a fiatal játékosok beépülése a felnőtt futballba, hogy legyen egy átmenet a felnőtt foci és az utánpótlás között. Másrészt azoknak a játékosoknak lehetőséget adni, akik az aktuális hétvégén nem jutnak szóhoz az NB I-es keretben, mert mondjuk sérülésből épülnek föl. Nyilván, az NB III-as csapatban való szereplés segíti a felépülésüket. Egyébként a bennmaradás az elsődleges cél, minél előrébb szeretnénk végezni. Mivel elég sűrű volt a program, sokat játszottunk szerda-vasárnap ritmusban. Azért ez elég megterhelő és fárasztó volt, így a múlt hétvégén kétnapos pihenőt kaptak a játékosok. Viszont ezen a héten már teljes erőbedobással dolgoztunk, hétfőtől mindennap volt a programban edzés, sőt két nap két foglalkozással készültünk. Ha a tabellát nézem, akkor teljesen egyforma a pontszámunk a mostani ellenféllel, ugyanannyi a győzelmek, a döntetlenek és a vereségek aránya. Azt gondolom, akik a tabella ezen a részén vannak, azokkal mindig egy kiélezett, jó meccset tudtunk játszani, ahol domináltunk játékban is. Én azt remélem, ezt a dominanciát fogjuk tudni gyakorolni a hétvégén is. Még nem tudni, kit fogunk visszakapni az NB I-es keretből. Ez maximum három fő lehet, hiszen ugye nálunk a kiírás szerint meg van határozva, hogy mennyi időseb korú játékos jöhet.

Next Post

Videós értékelések a Mátraverebély-Karancsberény mérkőzésről

A két edző mellett a meccs legjobbja mondta el a véleményét a látottakról. Szombaton a Karancsberényt fogadta a Mátraverebély a megye kettes bajnokság hatodik körében. A már a szünetre is kétgólos előnnyel vonuló házigazdák végül öt-kettes sikert könyvelhettek el a parázs hangulatú mérkőzés zárultával. A lefújást követően a hazaiakat irányító […]
error: Content is protected !!